Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kezd elegem lenni. Miért...

Kezd elegem lenni. Miért viselkednek velem így a szüleim?

Figyelt kérdés

Már lassan 14 éves leszek,és kezd elegem lenni.

Minden azzal kezdődött,hogy anya eltiltott suli után a barátnőimtől.Mindig fájt,hogy a többiek többet lehettek még iskola után,de ezt még elfogadtam. Okuk nem volt erre,hiszen kitűnő voltam. De ha kaptam egy négyest a sok ötös között,már egyből ment az ordítás,hogy milyen béna vagyok,bezzeg ennek meg annak ötös lett.

Egy év múlva kissé lerontottam pár négyessel,ebben közrejátszott a depresszió,ugyanis a szüleim váltak,az öcsém nem hall semmit,és mondhatom,reménytelenül szerelmes vagyok,egy éve.Ennyi a képességem,de ők még mindig azért ordítoznak,hogy miért nem vagyok jobb.Bezzeg másoknak mennyivel jobb lett,bárcsak más lenne a lányuk.Ezután közölték,hogy nem nézhetem a sorozatomat,amit este,tanulás után néztem,nincs TV,sem tablet,sem telefon,sem barátnők.Már azzal fenyegetnek,hogy az iskolai farsangra és mikulás bulira sem mehetek el.De a legrosszabb,hogy el akarnak vitetni az iskolából,ahol azok az emberek vannak,akiket a legjobban szeretek.Még a legjobb barátnőmtől is eltilt,mert rosszabban tanul,mint én.Megválogatja,hogy kivel barátkozzak!!!Semmi szabadságom nincs,semmi a világom.Ez egész maga a pokol.Help me!

#kamasz #eltiltanak
2016. jan. 29. 19:49
 1/3 anonim ***** válasza:
74%
Ennyi idősen te is nehezebben máshogy éled meg a dolgokat.Le kell ülni és meg kell beszélni ezt az egészet.Ha ez valóban így van és tényleg azt mondták hogy bárcsak más lenne a lányuk akkor az iskolában tudsz segítséget kérni.Osztályfőnök vagy ha van nevelési tanácsadó stb.Az hogy a szülő mit enged és mit nem azt már sajnos nem lehet befolyásolni.Nem tartom elfogadhatónak az ekkora szigort,de sajnos ez ellen nem lehet mit tenni maximum megbeszélni.A szóbeli bántalmazás viszont konoly dolog!
2016. jan. 29. 19:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ:)

Igyekeztem beszélni velük,de nem lehet,azt hajtogatják,hogy elcseszem a jövőmet,bár szerintem ezzel a folyamatos ordítozással ők teszik tönkre az enyémet:(

2016. jan. 29. 20:00
 3/3 anonim ***** válasza:
74%

Meg kell tanulnod ellenállni, nemet mondani. Most nem mész a barátnőiddel teljesen egyedül fogsz maradni, mert ugye kilógsz a sorból, és 4 év múlva is barátok/barátnők nélkül leszel.

Jobban teljesítesz mint az átlag, de gondolom nem érdekli őket. Meggyőzni őket nem tudod, majd vérbe forgó szemekkel valahol ráeszmélnek, hogy az ő szavuk nem szent és sérthetetlen, mikor pár órát még maradsz a barátnőiddel.

Hisz minek siess haza? Úgyis csak unatkozol otthon.

Azért, mert van tető a fejed felett? A putris cigányoknak is van, és ha te tanulsz annyival jobban, hogy ezen a színvonalon élj, viszont azt várják el, hogy úgy tanulj mint aki egy kastélyban él. Ha elakarsz menni fogod magad és elmész, előtte pedig hagysz egy üzenetet, persze csak ha biztos, hogy nem jönnének utánad. Különben magadat hoznád kínos helyzetbe.

Első alkalommal azt hiszik nem lesz ilyen soha többé. Második alkalommal szintén. Harmadik alkalomtól kezdve pedig elkezdenek beletörődni a dologba.

Ne engedj a fenyegetésnek. Ha tényleg annyira rendesek lennének, nem fenyegetéssel meg büntetésekkel korlátolnának olyanokba amikhez minden jogod megvan.

2016. jan. 29. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!