Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » El tiltsam vagy ne?

El tiltsam vagy ne?

Figyelt kérdés
Nyáron költözködtünk, iskolaváltásvolt,az új iskola társai nem akarják elfogadni, pedig már itt a fél év.Rontani egy minimálisat rontott,amit "elfogadok"új hely új iskola a régi tanárnő meg mondta hogy a 3. év nehéz lesz.Szóval a spórolt pénzén vett magának egy nootebokot,amibe belementem mivel nagyon elvan kenődve a mostani osztálytársak miatt,de az öccsével meg tökre bunkó lett csak nyomja a nootebokot amikor lehet,ha mondom nézze meg minden kész van-e házi, akkor folytathatja akkor meg 5 perc alatt össze csapja,"szinte mindig jól csinálja meg a leckét" csak hogy mehessen,olyankor szinre lép az apja,nekem nem mindig fogad szót, a párom sokszor meg dolgozik ,nem tudom mi lenne a jobb ha elvenném neki vagy csak bezsabájoznékneki?
2016. jan. 11. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem szabályozd be. Ne vedd el rögtön. Ajánlj fel neki lehetőséget.

Dönthesse el ő, hogy hogy legyen, de azt szigorúan kérd számon. Arra gondolok itt, hogy ha haza megy, játszhat rajta fél órát, ha megtanul, rendet rakott, akkor újabb fél órát. Vagy megtanul, rendet rak, és akkor egyben egy órát. Ezek csak példák voltak. Add meg neki a lehetőséget, hogy eldöntse, számára melyik a jobb, de ahhoz tartania kell magát. Megpróbálnám kideríteni, hogy ennyi idő után, miért nem tudott beilleszkedni. Próbálnék vele beszélgetni erről, vagy esetleg az osztályfőnököt is megkérdezném.

2016. jan. 11. 12:43
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Azt is leírhatnád hogy mennyi idős.
2016. jan. 11. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem a tiltáson gondolkodnék, hanem próbálnám helyrehozni vele a kapcsolatomat. A gyereked szarul érzi magát az új isklában, nem fogadják be az osztálytársai, és ahelyett, hogy intelligens és empatikus szülőként megpróbálnál segíteni rajta, meghallgatni őt, felvidítani, inkább ráhagyod az egészet, majd a notebook megoldja a problémáit biztos! Szerintem az a gond, hogy szartok a fejére, nem foglalkoztok a lelki világával, azért viselkedik így.
2016. jan. 11. 19:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Szerintem többet beszélgetek vele mint te a macskáddal.Köszke
2016. jan. 12. 18:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez egy intelligens szülői hozzászólás volt részedről, gratulálok
2016. jan. 12. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!