Mit csináljak, hogy a gyerekem ne legyen "ilyen"? Tiltsam el tőlük?
A fiamnak van egy új barátja.
Nemrég költöztek ide.
Az ő kisgyerekük állandóan cigányozik meg zsidózik és az én gyerekem is elkezdte.Már ős mondja, hogy ez a két csoport nagyon rossz, gonosz...stb
Én arra neveltem, hogy vannak gonosz és rossz emberek, de az független attól, hogy mi a vallásuk.
Ő biztos otthon hallotta ezeket, a szüleitől.
Amúgy 12 évesek.
Pedig először egész normális családnak tűnt, meg jómódúak, mindig egy nagy német márkás terepjáróval jönnek a gyerekért.
Az öltözködésük is ízléses, viszont őket is hallottam már így beszélni, egyszer nyitva volt az ablak és ilyen dolgokról beszéltek.
Az eltiltás nehézkes lenne, mert kedveli őket.
Ma is elvitték strandra.
Nem tudom mi tévő legyek.
''illetve szólhatsz valamilyen gyermekjóléti szolgálatnak, hogy nézzenek utána a szülőknek, hogy miért nevelik így a gyereket. mert hogy egy 12 évesnek nincsenek önálló rasszista gondolatai, az fix.''
Ja, mert a gyermekjóléti ilyen hülyeségekkel fog foglalkozni. Ennyi erővel minden családhoz járkálhatnának.
Ez nagyon relatív, hogy ezek a népcsoportok jók-e vagy sem. Azt viszont elmagyarázhatod neki, hogy ha szerinte rosszak te ezt elfogadod, nem is akarod megváltoztatni az álláspontját, viszont az állam mindenkit egyforma gondolkodásmódra akar kényszeríteni, ezért ne hangoztassák mert megbüntetik őket.
Legalább ők már úgy mondva megtalálják a helyüket a világba, nem akarnak majd zöld vagy hosszú, esetleg felnyírt hajat, bizonyos szempontokból intelligensebbek lesznek társaiknál.
Bár ha hetente jártok zsinagógába, esetleg elkötelezett liberálisok vagytok, nyugodtan tiltsd el.
Nem kell őket tiltani, de én a helyedben elbeszélgetnék a fiammal, hogy az ilyesmi nálunk nem szokás. Magyarázd el a fiadnak, hogy az embereket nem az alapján kell megítélni, hogy milyen népcsoporthoz, valláshoz stb.-hez tartoznak. Mond el neki azt is, hogy komoly bajba is kerülhet, ha így beszél a nyílt utcán. Estleg keress egy videót, ahol a szélső jobb oldal "értelemes" tüntetői ordítóznak valami rendezvény ellen (pl. a tavalyi István a király előadás ellen, esetleg a Pride-on) és beszélgess el vele erről. (Hogy ő is ilyen megkeseredett, dühös emberré akar-e válni? stb.)
Ha pedig a másik fiú nálatok így beszélne, akkor szólnék neki, hogy ti nem beszéltek így és ezt hanyagolja nálatok. Természetesen normális, kedves hangnemben.
(És nem, nem vagyok naiv liberális k*csög, aki nem veszi észre,azt ami körülötte megy, csak nem szeretem, amikor fiatal gyerekek mindenfélét mondanak úgy, hogy még a jelentésével sincsenek tisztában.)
A zsidós rész sz@r ügy, de a cigányokról alkotott véleménye érthető... És a fiatal korosztályban 90%-nak ez a véleménye.
Üdv:14/f
Igen, mivel nagyon sok elbaszott gyerek van a generációnkban.
Üdv: 14/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!