A mai tini gyerekek miért nyomkodják a telefont?
tegnap 21:42
Bármiről lehet beszélgetést kezdeményezni, a helyzet adja. A baj ott van, hogy a legtöbb ember meg sem meri és nem is akarja megszólítani a másikat, így el sem kezdődik a beszélgetés. El van a saját világában és nem érdekli a másik ember. Ebből lesz az apátia, ami egyre nagyobb sajnos.
20-22 éves koromban sokat utaztam diákmunkára dolgozni. Több embert a buszon ismertem meg.
8 éve voltam egy tréningen ahol azt a feladatot kaptuk, hogy 30 percen belül menjünk vissza 10 idegen nevével és telefonszámával.
Általában a mai napig azok érvényesülnek jobban akik jól tudnak bánni az emberekkel. És ez sosem fog változni. Mert hiába lesz valaki főnök aki antiszocális, idegbeteg. Volt ilyen főnököm az egyik diákmunkás helyemen, mindenki utálta. Végül elküldték. De sajnos sok helyen van ilyen.
Viszont aki képes kapcsolatokat teremteni az gyorsan és könnyen le tud lépni az ilyen munkahelyről. Aki meg nem az inkább szenved.
Az emberek alapvetően nagyon lebecsülik a kapcsolati tőkéjüket. Aki meg tudja, hogy fontos az ápolja. Márpedig ezt fb-n meg online nem lehet igazán jól kivitelezni.
Meg lehet nézni a mai közösségeket. Ezelőtt 20-25 évvel mindenki ismert mindenkit egy lépcsőházban vagy egy utcában meg a környéken. Ma már épphogy csak köszönnek egymásnak az emberek. Mi változott? Ez a hülye online világ, hogy már nem beszélgetünk egymással hanem csak küldünk egy emailt vagy sms-t vagy a tököm tudja még mit.
De így legalább mégjobban lehet manipulálni az embereket. Amit amúgyis elég könnyű főleg az online felületen meg a TV-n és rádión keresztül, sőt az utcán is. Ez utóbbit nem igazán lehet kivédeni, de a többit azt igen.
#12 Sok igazságot tartalmaz amit írsz.
Ha valaki jól bánik az emberekkel az nem jelenti azt, hogy idegeneket leszólítgat. Vázolom a busz utasait:
-Öregek, akikkel nincs sok közös témám, korunknál fogva teljesen más a világnézetünk, stílusunk, és nem élvezem jobban mint elmélyülni a saját gondolataimban.
-Velem egykorú srácok, ők megdöbbenve néznének, hogy "ki a f@.." volt ez, meg azt hinnék meleg vagyok.
-Velem egykorú lányok akik rögtön tudják mire megy ki a játék még ha nem is. Nem fogják azt gondolni biztos csak unatkozott a srác.
-Középkorúakból kevés, mivel ők autóval járnak. Ők okosabbnak érzik magukat.
-Cigányok, csövesek.
+kevés embert tartok szimpatikusnak.
Régen ugyanez volt, csak könyvekkel meg újságokkal.
Ugyanaz a kommunikáció zajlik, csak virtuális formába. Nem odasúgsz a padtársadnak, hogy látta e a tegnapi meccset, hanem ráírsz a barátodra az okostelefonoddal.
Lehet élni nélküle. Aki tanulni akar az úgyis fog, aki pedig nem az verekszik, rajzol, dobálózik, alszik órán, de olyan gyereket még nem láttam aki unalmába előkapta a tankönyvet.
ma 06:27
Ezzel csak alátámasztottad amit írtam. Felsoroltad a feltételezett kifogásaidat, hogy miért vagy képtelen kapcsolatot teremteni az emberekkel. Ezért inkább bámulsz a telefonodba.
11, a 7es egy barom
Hülyeséget ir. Lehet, hogy neked tetszik, de ettől még nettó hazugság az egész.
Jajj súlyos problémák vannak itt a fejekben.
Nem vegzálok senkit sem. Már ha egyáltalán tisztában vagy a szó jelentésével. De effelől komoly kétségeim vannak.
Sőt falun sem lakom sosem laktam, csupán arról van szó, hogy a mai emberek nagy része nagyon nehezen tud kapcsolatot teremteni az életben másokkal. És ez egyre nehezebb.
A zsarukat sem hívták még sosem rám. Biztos bennem van a hiba, hogy tudok normálisan kommunikálni az emberekkel és nem próbálok meg helyettük gondolkodni. Egyesekkel ellentétben. Én megtanultam, hogy bárhol bármikor szóba tudok elegyedni az emberekkel és nem veszik zaklatásnak. Ennek is meg van a módja.
Sőt téríteni sem akarok senkit sem. Nem vagyok tagja semmilyen hülye szektának nincs szükségem a térítésre.
De ti bújjátok csak a hülye kütyüket és higyjétek azt, hogy ez az élet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!