Te hogy ellenőrzöd gyermeked netes böngészéseit? Valami program! Többi lent!
14 éves kamasz lányommal eléggé elszaladt mostanában a ló! Lázad minden ellen és olyan dolgokba keveredik bele hogy már kétszer a rendőrök hozták haza.
Egy átlagos családban élünk. Nincs ilyen állságos idilli életünk de nem is ez a begyepesedett beszigorított régi beállítottságú család vagyunk. Én úgy gondolom hogy modern értelmes felfogással neveljük gyermekeinket. A az öccse 10 éves. Nem dúskálunk a pénzben de mindenünk megvan ami egy normális élethez kell. Csak hát ugye a fiúzás az teljesen kikészít minket. Nem arról van szó hogy tiltjuk meg nem szeretnénk hogy barátkozzon "pasizzon" mert a tiltással nem megyünk semmire. Értelmes okos kislány és százszor átbeszéltünk mindent megérti hogy mit miért nem szabad de a fiúk beleviszik a rosszba és akkor nem ismer se embert se istent. És ezt utólag meg is bánja hogy nem kellett volna. De előtte is megérti hogy mit nem szabad ha a fiúkkal van nem számít senki és semmi. Nyilván tudom hogy a technikában előttem jár és ügyesebb okosabb nálam de valahogy muszáj rajta tartanom a szemem. Most vádoljon mindenki kémkedéssel meg hogy miért nincs bizalom de akkor sem fogom hagyni hogy elcsessze az életét és egy drogos kis kur.vát csináljanak belőle. Nem fogom tiltani mert attól elfordul tőlünk viszont szeretném tudni miket beszélt néz a neten mik a gondolatai stb. Valami leütésfigyelő dolog kellene a laptopjára. Tud ebben valaki segíteni hogy mit hogyan honnan kell beszerezni megvenni letölteni telepíteni, mert mint már írtam nem vagyok egy nagy számítógép zseni. A facebook jelszavát tudom elmondta emailét tudom bármikor be tudok lépni bárhová, de ő sem buta mert kamu profilokról chatel levelezik stb. Tudnom kell dolgokat róla hogy tudjak neki segíteni hogy bármi butaságra készül megakadályozzam vagy ott legyek és segítsek neki kimászni a gödörből. Kérlek segítsetek valami progit honnan kitől kerítsek hogy kell letölteni telepíteni? Köszi mindenkinek!
Kedves kérdező!
Azt megállapítottam az itt válaszolóknak 90%-nak nincs kamasz gyereke és fogalmuk sincs 10 pár év múlva mi lesz a gyerekükből.Sajnos segíteni nem tudok,nekem 16 éves a fiam, de Ő nem tudja, hogy Én tudom facebook jelszavát pár havonta megszoktam nézni.Nagyon nehéz, sajnos segíteni nem tudok,de együtt érzek veled.
Ha tinit rendőrök hozzák haza, akkor minimum büntetés, hogy telefont/laptopot elvenni pár hétig...
Mi volt a büntetés?
Illetve ha meg tudod mit levelezik akkor is h akadályozod meg? Ha megtiltod h xy-al valamit csináljon akkor lebuksz, h kémkedsz. Ha meg nem tudsz semmi szankciót hozni, nehogy lebukj akkor mi értelme?
Nevelési tanácsadóban voltál?
Gyerekkel nem jártok el pszichológushoz?
Lehet egyikőtöknek sem ártana.
Mélyebb oka is lehet ennek a viselkedésnek, pl. lányok az osztályban kiközösítik és ezért lóg a fiúkkal, innen a megfelelési kényszer neki stb... Azért nem mindig a tini hormonok a felelősek mindenért, főleg ha előtte rendes volt, vszeg érte vmi trauma ami miatt kifordult önmagából. Ráadásul be is ismeri utólag, hogy nem cselekedett helyesen, szóval a realitásérzéke is megvan még vmilyen szinten.
Kamaszként szeretném a gyerekük után kémkedő szülőknek üzenni, hogy szavakkal leírhatatlan mennyire megsértetek minket ezzel. Vannak témák, amiket nem beszélek meg a szüleimmel, és nem véletlenül nem mondom el azt, amit a kémkedés során kideríthetnének. Ha megtudnám, hogy valamelyikük elolasta a levelezéseimet, a naplómat vagy bármi más, egy életre megszakadna köztünk az a kapocs, ami összefűz. Ti talán nem érzitek ezt át, de hihetetlenül bunkó dolog, amit csináltok. Mi sem olvasgatjuk, mit dumáltok meg a szeretőtökkel (szélsőséges példa, de erről a témáról is oldalakat tudnék teleírni). Gondoljatok bele, ti mit éreznétek fordított esetben? Fájna? Dühítene? Még mindig jó dolognak tartod az ellenőrizgetést?
A kérdezőnek felelve, oké, ez a lány tényleg problémás, de akkor sem az a megoldás, hogy a valószínűleg amúgy is sebzett lelkébe gázolsz... Csak ronthatsz a helyzeten, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!