Mit tegyek, ha anyukám úgy viselkedik velem, mintha óvodás lennék?
Nem mer itthon hagyni. Egyedül lennék végre, tudnám élvezni a hétvégét, filmezni, meg persze tanulni. De azt sem tudok úgy, ha itthon vannak, mert állandóan bejön valamiért. Mostanában csak ötösöket hozok haza, szerintem nem vagyok rossz gyerek. Ha házimunkát ad, azt megcsinálom... tegnap nem mosogattam el, de nem is mondta, nekem pedig nem jutott eszembe, erre hazajött és belém kötött, hogy miért nem jutott eszembe megcsinálni? Hát mert miért? Eszembe kellett volna? Ha megkér, akkor megcsinálom, de nem szokott annyira gyakran, hogy ez magamtól is eszembe jusson. De mostantól eszembe fog, az biztos. Próbálom javítani a hibáimat, és megfelelni neki, de valami sosem jó.
A másik ez a fiú kérdés. Nekem nem lehet barátom 18 éves koromig, de az összes osztálytársam a pasikájával sétálgat. Nem, nem azt mondom, hogy most sürgősen kell egy barát, mert ez nem így működik. De ha meghallja, hogy ennek meg annak a barátnőmnek barátja van, akkor teljesen kiakad, és nem érti, hogy ezt a szülők hogy engedhetik. Nem azt mondom, hogy normális, ha egy 12 éves sétálgat egy másikkal, mert az azért fura. De szerintem a 16 éves kor már annyira nem kicsi. Főleg, ha az illető nem hülye, és tudja, hogy mit csinál. Így hogy mondjam el neki, ha lesz valami?
Mit tegyek? Vagy bennem van a hiba?
Előre is köszönöm a válaszokat.
16/L
Vannak ilyen begyöpösödött szülők, sajnos.
Én mindig azon voltam, hogy olyan kapcsolatot alakítsak ki a lányommal, mintha én lennék a legjobb barátnője és bármit elmondhat. Természetesen én is fogtam ahol lehetett, de azért 16 évesen nem viselkedtem vele így.
Beszélj anyukáddal, mond el neki, hogy hogy látod a dolgokat, ha ellenkezik ne kapd fel a vizet, hallgasd meg.
Kérdezz csak rá, hogy anyu, ugye nem szeretnéd, hogy pont előtted legyenek titkaim, és te tudj meg mindent legkésőbb?
Ha határozott vagy, látja, hogy igyekszel meg fog érteni.
Apukáddal milyen a viszonyod?
Mi az, hogy el kell menned velük sétálni?
Ez azért elég beteges szerintem, főleg 16 évesen.
Az utolsó válaszolónak pedig igaza van, nem vagy olyan, mint a korosztályod, ami már nagy szó.
Tényleg le kellene ülnötök beszélni. 2 szülő és te.
Nem normális.
Mikor éljen az ember, ha nem 16 évesen?
Baráti társasággal mi a helyzet?
én megértem őket,szeretnek,féltenek és egy 16 éves lányt rengeteg veszély fenyeget,ha nem vigyáznak rá.
semmiről nem maradsz le ha csak 18 évesen lesz barátod.
ezzel együtt megértem,hogy te nem így gondolod,de amit leírtál anyádékról az nem katasztrófa egyáltalán
De katasztrófa, mert inkább 15-18 évesen essen át az első csalódásokon (mind szerelmi, anyagi, barátsággal kapcsolatos, stb téren), amikor még otthon van, amíg a szülő el tudja látni tanácsokkal, amíg még van egy védőháló mögötte, ha valamit rosszul csinált.
Akit 18 éves koráig burokban nevelnek, az mihez kezd majd felnőttként? Ott verik át a fejét, ahol csak lehet, mert pont az irtózatos féltés miatt nem vérteződött fel a világ "gonoszságai" ellen.
Az anyaállat is mit csinál? A gepárdanya pontosan tudja, hogy a kölyök nem fog tudni elbánni egy kifejlett gnúval, tudja azt is, hogy akár komoly sérüléseket is szerezhet, mégis hagyja, hadd fusson utána, hadd kapjon egy patát a pofájába, hogy megtanulja, neki inkább a Thompson-gazella való.
Hogyan jöjjön rá a kérdező, hogy egy fiú mit akar tőle, ha nincs tapasztalata? Mert tiniként sírdogál egy hónapig, aztán kész, felnőttként meg lehet beleragad egy abszolút boldogtalan házasságba, csak mert nincs tapasztalata, és anem tudja, hogy lehet ezt normálisan is. Ez pedig csak egy példa a millió közül.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Jelenleg eléggé távolságtartók vagyunk, úgy döntöttem, hogy a sarkamra állok és élem az életem. Teljesen egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy csalódnom is kell, mert így fogok tapasztalatot gyűjteni. És erre én magam is rájöttem, és teljesen igaz. Ha beszélni nem lehet velük, akkor nem beszélek, megoldom magamnak. Ennyi. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!