Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem mondják meg a 12...

Miért nem mondják meg a 12 éves unokahúgomnak, hogy nincs mikulás?

Figyelt kérdés
Engem komolyan zavar, hogy kamaszként még leveleket irkál karácsony előtt a mikulásnak. Ez nem beteges ilyen korban? A többi ilyen idős gyerek már rég érettebben gondolkozik az ilyesmiről, a szülei viszont azt mondják "addig jó, míg hisz" :S

2015. okt. 29. 21:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

én értem amit írtok. És el is fogadnám, ha egy 8 évesről lenne szó.

Kedves utolsó. Pont az a helyzet amit leírtál. Semmit nem tud arról hogy a világban rossz dolgok is vannak. Gyakorlatilag, mintha burokban nevelkedne. És a szülőkön is látom, hogy kezdenek rájönni, hogy nem ez a nevelés volt a helyes út. Eddig ment a gügyögés meg babusgatás mikor a komolyabb témák kerültek szóba. Most meg már látszik a szégynkezés meg a bosszankodás, ha kiderül hogy gőze sincs arról, hogy nem minden gyerek kapja meg amit akar.

2015. okt. 30. 07:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Ismerősöm 11 éves lánya hitetlenkedve nézett az osztálytársaira, mikor elmondták neki, körberöhögve persze, h nincs is Mikulás. Nem akarta elhinni,sírt is emiatt és otthon kérdezgette a szüleit, h de ugye, hogy van. A szülők meg hitegetik tovább szerencsétlent, h de-de, létezik mikulás.

Most képzeljétek már el, az a kislány milyen ostoba helyzetbe került a nemnormális szülei miatt, milyen h ü ly é n érezhette magát szegény, h így kellett megtudnia. A szülők felelőssége, h elmondják a kamaszodónak, h ez csak egy játék, mese a kicsiknek. Az jó, ha magától rájön 5 évesen, de ha nem jön rá, mert éretlenke agyilag, akkor fel kell világosítani.

Akik azt mondják, h nem kell elmondani neki, azok majd arról sem világosítják fel a gyereket, h az első szextől is teherbe lehet esni? CSak mert ez is egy mese, ami a köreikben kering. Vagy megvárjátok, míg egy pozitív terhességi teszt végzi el helyettetek a felvilágosítást? Bármi is a téma, ne hozzátok kellemetlen helyzetbe a gyereket! Lehet, h csalódott lesz,h nincs Mikulás, de inkább legyen csalódott 1 napig, minthogy egy egész iskolaudvar röhögjön rajta, amikor megtudja za igazságot.

2015. okt. 30. 08:30
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt, hogy ne tudná a leányzó, hogy nincs Mikulás! Hiszen közösségbe jár, ahol minimum azzal szembesül, hogy ahány ház, annyi szokás van az ajándékozás körül. Van ahol a Jézuska hozza a fát, van, ahol a család díszíti. Egyik helyen este jön a Télapó, másik helyen reggel. Meg azzal is találkozhat a tévén keresztül, hogy országonként még inkább eltérnek a hagyományok.

Szerintem inkább az van, hogy szereti ezt a mesevilágot, és minél tovább fenn akarja magának tartani.

9-10 évesek voltak a gyerekeim, amikor egy elszólásból rájöttem, hogy nagyon is képben vannak. Rákérdeztem, és kiderült, hogy jó ideje tudnak a turpisságról. Hogy miért nem árulták el? Mert nem akartak nekünk csalódást okozni, és élvezték a játékot.

Nem sokra rá kistesójuk született, azóta megint él a csoda, és létezőként beszélnek neki a Mikulásról.

2015. okt. 30. 08:47
 14/17 anonim ***** válasza:
Lehet az unokahúgodnál késik a mikulás, de az nem jelenti azt, hogy nincs.
2015. okt. 30. 19:54
 15/17 anonim válasza:
van mikulás , ott van Finnországban , egyszer eljött ide Magyarországra is egy magángéppel
2015. okt. 30. 20:09
 16/17 anonim ***** válasza:
46%

Azért lencsefőzelék meg a ló másik oldala.

Érdekes, egy magániskolában a sok alternatív öntudatos szülő nem oltotta be a gyerekét, és szamárköhögés (ha jól emlékszem; de az tuti, hogy valamelyik a diftéria-tetanusz-pertusszisz közül) járvány tört ki a suliban.

Miközben emberek milliárdjai éltek és élnek 70-80 éveket az oltásokkal, és nem halnak bele már gyermekkorukban ezekbe a betegségekbe. Mert gondolom az öntudatosság arra már nem terjedt ki, hogy a betegségek ellen adott csúnya-rossz antibiotikumokat is visszautasítsák ezek a szülők. Amikor a gyerek alig élt, akkor persze az olyan nagyon szidott orvosokhoz és a gyógyszergyárak termékeihez fordultak segítségért...

Elnézést az offért!

2015. okt. 31. 18:57
 17/17 anonim ***** válasza:
Én 6 éves korom óta nem hiszek a mikulásban. A szoba sarkába dobott törött szék alá bebújva kilestem, hogy anyuék hozzák a csokit. :-D
2015. nov. 16. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!