Hogyan és mikor világosítanád fel a kamasz lányodat?
Mi az amit mindenképpen elmondanál neki?
Lassan adagolnád vagy akkor most mindent egyszerre?
Tanácsokat szeretnék kérni, mert engem anno nem világosítottak fel és nem szeretném ha a lányom is így járna!
Az enyémet 12 évesen világosítottam fel,bár én korainak tartottam,de aztán rájöttem,hogy talán már késő is,mert az egyik osztálytársnője felcsináltatta magát,vele egy korú és nem cigó lányka.
Én mivel pasi vagyok,ezt rábíztam egy barátnőmre,mert mégis csak női téma,azt viszont kikötöttem,hogy csak gumi + bogyó kombináció játszhat csak egyik féle nem!
42/F
persze persze ha kérdése volt mindig megkapta a válasz az értelmi szintjén
de akkor 13 évesen már elkéstem vele ?
vagy inkább most üljek le vele ezeket megbeszélni ?
nem tudom mit szedett össze a suliban a többi lánytól
hogyan lehetne ezt elkezdeni ?
vagy hogyan üljek le vele ?
Hát igaz nem szülőként írok...szerintem velem úgy vannak, ha lesz barátom akkor. A nevelő apám adagolta be nekem a dolgokat...és nem kell kertelni kerek perec. Ha nekem lesz gyerekem, sose fogom ezt szégyellni. Ez az élet rendje. Ennyi!
14/l
engem sose világosítottak fel.
szerintem ez nagy hiba, így nem is alakult ki olyan bizalmas viszony, hogy később elmondjam neki a fiukkal kapcsolatos dolgaimat, kérdéseimet.
szerintem még nem vagy elkesve, de későn is jobb, mint sose. 13 évesen elég sok katyvasz van az ember fejében a szexről (ilyen olyan információk amiket hall a "tapasztalat" baratnoktol)
tegyél rendet benne, és próbálj bizalmas viszonyt kialakitani ezen a téren. szóval, hogy erezhesse, hogy fordulhat hozzád majd ilyen téren. én nagyon irigyeltem azokat a barátnőmet akit az anyja maga kísért el nőgyógyászhoz ahogy eljott az ideje. az én anyám még a menstruáció szót se ejtette ki sose a száján előttem, szóval nem is vártam, hogy velem ilyen legyen, így egyedül baktattam el a nőgyógyászhoz, ahogy komoly kapcsolatom lett.
szóval ha rám hallgatsz legyél nyitott és válaszolj a kérdéseire, mert tuti vannak.
és spontán hozd fel neki, pl miközben foztok, vagy kocsiban vagytok. kérdezgesd fiukrol, es hogy az osztalytarsai közül van - e olyan akinek van baratja, vagy már nem is szűz. biztosan van, így el tudtok indulni a beszélgetésben.
20L
köszönöm a válaszokat mindenkinek
asszem a hétvégén megejtem ezt a beszélgetést egy anya lánya program közben :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!