Mit tegyek hogy jobban menjen a matek?
10. osztályba járok és egyáltalán nem megy a matek! Ahol már nevezetes azonosságok vannak, ott elvesztem.
A probléma ott kezdődik, hogy ismerjem fel a nevezetes azonosságokat. Fel van írva egy egyenlet, és míg mindenki más meglátja benne, hogy ez (x-2)(x+2) én addig csak ott állok, és nem értem, hogy mi is van vele. De mindig. A tanár túl gyorsan magyaráz! 1 óra 1 anyag!
És amikor én mondom neki, hogy nem ment a házi, akkor leírja órán, megpróbálja elmagyarázni, és ha mondom neki, hogy ez még mindig nem világos, akkor annyit mond: Nem tudok akkor ezzel mit kezdeni, gyakorolni kell.
De gyakorolni sem tudom, mert nem értem. Ha sokan nem értik, akkor még egy 20-25 percig magyarázza, majd annyit mond, menni kell tovább, ez van a tanmenetben!
És ennyi. A könyv egy kalap hulladék. Órán kb úgy megy, hogy felír a tanár 1-2 mintát, majd felír 1-2 feladatot, hogy mindenki csinálja meg magának, majd házinak olyat ad, ami nem is volt benne a mintában!
Én itthon hiába tanulok dolgozatok előtt órákat, meg ahogyan tudom meg is csinálom a házit, és mégis 2-3-as dogákat írok! De miért?
A hócipőm kivan már a "haladni kell, ez van a tanmenetben". De könyörgöm. Ha 2 hét után elfelejti az ember az egészet?
Szorozd össze, egyszerűsíts, nézd meg mi lett belőle.
Nézd tíz percig az eredményt és az első sort. Tutira "látni fogod" te is azután.
A négyzetszámokat: 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, meg be kell vágni.
Tisztában vagyok vele, hogy a programozáshoz logika kell, meg az egész egy nagy logikai játék szinte, de a matekkal sokszor az a problémám rájöttem, hogy nem értem mi a feladat.
Másképpen van megfogalmazva a könyvben és másképp a füzetben, ezért néha nehéz eldönteni, hogy most mit csináljak.
Amúgy nemtudom miért, de ha zenét hallgatok könnyebben megy a matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!