Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek hogy jobban menjen...

Mit tegyek hogy jobban menjen a matek?

Figyelt kérdés

10. osztályba járok és egyáltalán nem megy a matek! Ahol már nevezetes azonosságok vannak, ott elvesztem.

A probléma ott kezdődik, hogy ismerjem fel a nevezetes azonosságokat. Fel van írva egy egyenlet, és míg mindenki más meglátja benne, hogy ez (x-2)(x+2) én addig csak ott állok, és nem értem, hogy mi is van vele. De mindig. A tanár túl gyorsan magyaráz! 1 óra 1 anyag!

És amikor én mondom neki, hogy nem ment a házi, akkor leírja órán, megpróbálja elmagyarázni, és ha mondom neki, hogy ez még mindig nem világos, akkor annyit mond: Nem tudok akkor ezzel mit kezdeni, gyakorolni kell.

De gyakorolni sem tudom, mert nem értem. Ha sokan nem értik, akkor még egy 20-25 percig magyarázza, majd annyit mond, menni kell tovább, ez van a tanmenetben!

És ennyi. A könyv egy kalap hulladék. Órán kb úgy megy, hogy felír a tanár 1-2 mintát, majd felír 1-2 feladatot, hogy mindenki csinálja meg magának, majd házinak olyat ad, ami nem is volt benne a mintában!

Én itthon hiába tanulok dolgozatok előtt órákat, meg ahogyan tudom meg is csinálom a házit, és mégis 2-3-as dogákat írok! De miért?

A hócipőm kivan már a "haladni kell, ez van a tanmenetben". De könyörgöm. Ha 2 hét után elfelejti az ember az egészet?

2015. okt. 13. 16:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szorozd össze, egyszerűsíts, nézd meg mi lett belőle.

Nézd tíz percig az eredményt és az első sort. Tutira "látni fogod" te is azután.

A négyzetszámokat: 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, meg be kell vágni.

2015. okt. 13. 19:04
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg kérj meg az osztályból valakit, aki érti, hogy segítsen. Nálunk sok embernél volt, hogy a tanárt nem értette, de valamelyikünk másképpen elmondta, és utána nem volt gondja(egyiküknek csak 1-2-sei voltak, egyszer megkérte a helyi "okos gyereket", hogy mondja már el, az az egy dolgozata lett 4-es). A tankönyvekben tényleg nem sokat írnak le, érdemes neten rákeresni, vagy valami régebbi(általában sokkal jobb) kiadású könyvet megkeresni, ez nekem nagyon sokat segített, mikor az órát lesz*rtam és fogalmam sem volt, hogy mit kéne csinálni.
2015. okt. 13. 21:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Magántanár. Vagy vannak ilyen matek korrepetálásos sulik délutánonkent, oda is elmehetsz. Az talán olcsóbb
2015. okt. 18. 11:06
 14/17 anonim ***** válasza:
Másik ötletem: olvass utána a neten. Ott tuti minden részletesen le van irva, tuti vannak matek fórumok, angolul mindenképp
2015. okt. 18. 11:10
 15/17 anonim ***** válasza:
Ja, krvára kell a matek infóhoz. Persze biztos van olyan terület amihez kell, de a többihez... józan paraszti ész kell, a programozáshoz logika, supporthoz jó beszélőke, jó ok, szükség van matematikusokra is, de a többségnek össze kell tudni adnia két számot.
2015. okt. 18. 11:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Előző, csak épp azt felejtetted el hogy informatikus nem úgy lesz az ember hogy Józsi bácsi ad neki egy papírt hogy na,te mától informatikus vagy. Ha egyetemre megy akkor 85%-ban matek teszi ki a tárgyait.
2015. okt. 18. 14:10
 17/17 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy a programozáshoz logika kell, meg az egész egy nagy logikai játék szinte, de a matekkal sokszor az a problémám rájöttem, hogy nem értem mi a feladat.

Másképpen van megfogalmazva a könyvben és másképp a füzetben, ezért néha nehéz eldönteni, hogy most mit csináljak.

Amúgy nemtudom miért, de ha zenét hallgatok könnyebben megy a matek.

2015. okt. 18. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!