Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy jobban menjen?

Mit tegyek, hogy jobban menjen?

Figyelt kérdés
Közel 3 éves kislányom, aki hamarosan óvodába megy, nagyon keveset is esik (ez a kisebb baj, szerintem), de minden egyes falatot diktálni kell bele. Önállóan nagyon ritkán kezd el enni, mindig mondani kell, hogy fogja az evőeszközt, igyon, mert egyébként csak ülne az asztalnál és beszélne, játszana (akár az étellel is). Olyan mintha sosem éhezne meg, semmi nem ízlene neki.
2015. ápr. 29. 13:19
 1/8 anonim ***** válasza:

szerintem csinálhatnál egy kiéheztetést, sok gyereknél beválik.

nem diktálod bele, nem eteted, csak leülteted az asztalhoz, eszik amennyit eszik, ha játszik az étellel akkor mehet az asztaltól. estére már nagyon éhesek szoktak lenni és megtapasztalják ok-okozati összefüggést, ergo ha nem esznek, éhesek lesznek és ugye nincs kaja, csak kajaidőben, legalábbis az oviban így lesz. pont ezért szoktak is enni ott :) a másik meg a csordaszellem, ha látják, hogy a többiek esznek akkor ők is... :)

2015. ápr. 29. 13:23
 2/8 anonim ***** válasza:
hát ahogy első írja inkább otthon legyen éhes ott ehet előbb. oviba meg elpakolják a kaját,aztán ennyi ott marad éhesen.
2015. ápr. 29. 13:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom pont ilyen. Ovis már, de itthin folyamatosan r szólok, hogy "egyél". Még akkor is, amikor már eszik, annyira hozzá szoktam.

Az oviban nincs ilyen gons. Én is féltem attól hogy nem fog egyedül enni. De tévedtem.

Nem lett szuperevő azóta sem. De már tényleg megszoktam.

Egy személyes tapasztalatot szerettem volna írni.

2015. ápr. 29. 13:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat csak telefonról írok
2015. ápr. 29. 13:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy beleszólok, hiszen nincsen gyermekem.

Amikor én kicsi voltam, az én anyukám is aggódott, hogy én vagy alig eszem, akkor meg semmiképpen nem akartam enni, amikor annak ideje volt.

Aggódó édesanyám elvitt az orvoshoz, aki gondos vizsgálat után közölte, hogy a semmilyen más bajom nincsen, mint amit eddig is tudtak.

"A gyerek szól, ha éhes"-mondta a doki.

Mindehhez képest jelenleg 180 cm és 80 kg vagyok, így minden bizonnyal ha a gyermek eszénél van: szólni fog, ha üresnek érzi a gyomrocskáját.

Tudom: 36 év alatt rengeteget változott a világ, de ebben csak nem változott túl nagyot.

Ugyanakkor az is egyfajta "megoldás" volt, hogy anyukám a lakás különböző pontjaira tányérokon kis katonákat, falatokat tett ki, amiket arra járva, arra szaladgálva nagy előszeretettel eszegettem meg.

Nem ideális megoldás, de jobb mint a semmi.

2015. ápr. 29. 13:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha körülötte minden gyerek eszik, ő is enni fog. Ha nem, akkor rászólnak az óvónők. De ne diktáld bele az ételt. Egyél vele együtt, kívánj neki jó étvágyat és kezd el enni. Ha nem eszik, kívánj megint jó étvágyat. Mondd, hogy "eszünk, Gizike, tesék kanalazni".
2015. ápr. 29. 13:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam nemrég múlt három éves, és hasonlóan viselkedik. Ő ha olyan étel van, amit nagyon szeret simán eszik egyedül is, viszont, ha főzelék vagy olyan, ami kevésbé kedvenc, akkor vagy meg se akarja kóstolni és tolja el magától a tányért, vagy két kanál után azt mondja, hogy végzett. Ilyenkor, ha odamegyek etetni, akkor megeszi rendesen. Szeptemberben ő is óvodába megy, nem tudom mi lesz így vele. Bízok benne, ha látja majd a többi gyereket enni, akkor ő is lelkesebb lesz, vagy sajnos a saját kárán fogja ott megtanulni, hogy akkor kell enni, amikor ideje van.
2015. ápr. 29. 14:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos az együtt evés! MI mindig együtt eszünk,pici koruktól ott ülnek velünk és nincs ezzel gond! Az egyik csatornán megy a szuperdad műsor, abban nagyon sok ilyen van! Ott azt tanácsolta , hogy ne a körül forogjon az étkezés, hogy fusztrálod a gyereket, hagyni kell neki 30 percet, ha nem eszik mehet az asztaltól, de utána nincs nasi, cukros üdítő meg ilyenek! Következő étkezés szintén így és közbe nem zaklatni, hogy egyél már, az elején elmondani, Neki, hogy az adagját meg kell enni vagy éhes marad! Szerintem ez működhet, mert előbb utóbb éhes lesz, enni fog nincs mese! :) Csak két evés közt se egyen-igyon mindenfélét össze!
2015. ápr. 29. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!