Kerestettek a szüleim a rendőrökkel mert 2 ismétlem 2 órán át nem mentem haza, normális ez?
Figyelt kérdés
17 éves visszahúzódó gyermek vagyok, eddig ilyen nem fordult elő max. 20 perces késések. Mai napon iskolában kicsit túl sokáig maradtam mivel nem nagyon vagyok otthon reál tantárgyakban. 14 órától 16 óráig tanultam, majd 16 órától 17-10 ig beszélgettem a tanárnővel. Mikor már kezdek elköszönni tőle látom, hogy 22 nem fogadott hívásom volt ( le van halkítva a telefonom mert iskolában vagyok) sajnos feltöltő kártyámról lefogyott a pénz is így visszahívást kértem a szülőktől, megtették és kérdezték hol vagyok mert már iskolában, utcán is kerestek ( nem szoktam elcsángálni sehova ) amikor mondtam nekik, hogy itt vagyok még a suliba nem hittél el, mivel a portás azt mondta se gyermek se tanár nincs már az épületben. Ügye, hogy megállapítsák elém jöttek, de közben hívott a RENDŐRSÉG, hogy mi van velem??? Elmondtam megszeppenve, hogy hát semmi mert korrepetáláson voltam, letették, megköszöntem. Nyomaszt, hogy 17 évesen nem tudok 2 órát eltölteni ott ahol akarok, jelen esetben azért is zavar mert a tanáron kívül nincs is tanúm, hogy én hol voltam, meg az is zavar, hogy rám hívták a rendőröket, hogy keressenek, milyen dolog ez ???? Most azzal jönnek, hogy nem kellet volna lehalkítani a telefonomat, jó elismerem részben igazuk van de akkor se kell a rendőröket értesíteni. Nagyon nyomaszt, hogy kerestek e rendőrök és rossz érzés látni, hogy aggódnak értem.2015. okt. 6. 18:55
11/16 A kérdező kommentje:
Rendben, erre én is gondoltam, de azt mondják, hogy "nem érdekel lényeg, hogy itt vagy" veszek magamnak egy nyomkövetőt és berakom a táskámba.
A stílusom miatt nincsenek barátaim.
2015. okt. 6. 22:13
12/16 anonim válasza:
Az én szüleim is ilyenek (voltak, mert már nem keresem őket hónapok óta). Próbáld megbeszélni velük, mert nem tanulnak a dologból, sajnos, és tönkre fogják tenni a kapcsolatotokat. Nekem még 30évesen is bele akartak mászni az életembe, pedig 18éves korom óta nem lakom otthon. A húgomnak (1évvel fiatalabb nálam) bejön ez a 'megfigyelés', még mindig minden hap megcsörgeti anyukam telefonját, mikor hazaér munkából, hogy tudják, hogy jól van. Hát, én ettől agybajt kapnék. Most még simán belefér, hogy szólj nekik, hogy nem mész haza 'időben', nyilván aggódtak, de azért tudatosítsd bennük, hogy 17 vagy, megbízható, és jár némi önállóság neked.
13/16 anonim válasza:
A helyedben kicsit megfordítanám a dolgot. Mondjuk 5-re mindig hazaérnek a szüleid, te várod őket, anyu vacsit csinál stb... És 7-kor még nincsenek sehol. Hiába hívod őket, hiába hívod a munkahelyüket, sehol semmi. Soha nem késnek, max 20 percet, nincsenek barátaik, akikkel elmehettek volna bárhová. Te mégis hogy reagálnál???? Nekem volt ilyen. Este 10-re ért haza anya, saját hibáján kívül, na az én fejembe minden lejátszódott....
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. #13 tudom milyen érzés csomószor átéltem.
2015. okt. 7. 15:17
15/16 anonim válasza:
1-es, 18 év alattinál nem kell 24 óra, képzeld el mi lenne ha felhívnád a rendőrséged hogy eltűnt a 6 éves gyereked és közlik hogy majd holnap tesznek valamit.
Amúgy ez kicsit túlzás tőlük, nálunk sokszor van olyan hogy suli után bent maradok de a szüleim tudják hogy ilyenkor barátokkal vagyok, vásárolok, sétálok, szóval ilyenek, akkor tennének max ilyet, ha azt mondanám hogy este 10-re otthon leszek és éjfélkor még sehol se vagyok.
16/16 anonim válasza:
A szülőket hozzá kell szoktatni hogy nem vagy már kisgyerek... szerintem épp azt kéne tenned hogy mindig kicsit később mész haza, menj sétálni, ülj le egy parkban olvasni, stb. Idővel hozzászoknak és nem lesz semmi gond ilyesmikből. Én ezt eljátszottam régen, habár én 12 éves voltam... 15 évesen már 2 napos fesztiválra is elmentem gond nélkül. Persze onnan azért szóltam hogy ne várjanak éjjelre haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!