Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? 10 éves a lányom, folyamatosan hazudozik.

Figyelt kérdés

Folyamatosan hazudozik hogy elérje amit akar, hiába van neki minden értelmesen elmagyarázva.

Mikor lebukik, akkor elkezd arcoskodni, és még neki áll feljebb. Mikor meg felkelek hogy na most már elég, akkor meg előadja a hattyú halálát, sírásig.

Számomra döbbenetes, egyikünk sem ilyen a családban.

Nálunk a hazugságért halál járt, agyonvertek volna a szüleim, és a páromat is, kemény családban nőttünk fel.

Én mit csináljak?

2015. aug. 31. 21:45
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

nem értem hogy ha nincs TV lakásunkban akkor az miért egyenlő azzal hogy nem néz mesét.

nyilván valahonnan netezek.. szóval....

2015. szept. 1. 17:22
 22/28 klopusz ***** válasza:

Szia!

Azt írtad, hogy pszichológus van már a képben. Ez mindenképpen jó. Gondolom, nevelési tanácsadóba vitted.

Én mindenképpen megkérdezném, hogy a figyelemzavar és tanulási nehézségek nincsenek-e a hazudozással összefüggésben? Hiszen ha a suliban állandóan kudarcok érik, alakíthatja úgy a sulin kívüli életét, hogy neki jobb legyen, figyelmet kapjon. Talán ezért hazudozik.

Valahogy mindenképpen ki kell deríteni az okokat, hiszen lassan kiskamasz/kamasz korba lép, akkor meg tovább durvulhat a helyzet.

2015. szept. 2. 09:29
 23/28 anonim válasza:
44%

Szia :)

Mikor megláttam ezt a kérdést, eszembe jutott, hogy hasonló volt velem is 9-10 éves koromban (most 15 vagyok, szóval kicsit jobban emlékszem a helyzetre, mint egyes 'pofozzuk meg' válaszolók) 3.-os lehettem, és hirtelen nagyon elkezdtem hazudozni. Egészen a 'mostam fogat'-tól kezdve addig, hogy kaptam egy kettest (kitűnő voltam)matekból, és kiradíroztam. Tulajdonképpen ekkor lett elegük belőlem a szüleimnek, és komolyan megbeszéltük a dolgot. Nem kellett megvonni a számítógépet, TV-t, stb... egyszerűen csak leültek velem, elmondták, az ő problémájukat, és megbeszéltük. Azóta nem csinálok ilyet, ezért én azt tanácsolom, hogy ne csak büntessétek, hanem beszéljétek meg vele a dolgot, mert szüksége van rá. Esetleg vonjatok be egy szakembert, ( a mi esetünkben az alsós ofőm volt az). És igen, amit az előzőek tanácsoltak: csináljatok neki programot :) Pl. van egy csomó délutáni ingyenes gyerekfoglalkozás a Arany10-ben, sportkörök, stb...

Sok sikert! ;)

2015. szept. 4. 21:13
 24/28 A kérdező kommentje:

az az igazság hogy rengeteget beszéltünk már vele, és ő nem csak most kezdte.

neki zsigerből jön, mióta beszélni tud már azóta csinálja...

programjai pedig vannak, sokszor van hogy nem akar eljönni mert már pihenni szeretne, akkor otthon maradunk.

2015. szept. 5. 08:34
 25/28 anonim ***** válasza:

"súlyos figyelemzavar, és tanulásra vonatkozó diagnózisok. "

Jaj ez a kedvencem, egy kezemen meg tudom számolni azokat a 10 éveseket akire ezt nem lehetne rámondani.

2015. szept. 5. 19:17
 26/28 anonim ***** válasza:
Gyerekkori barátnőm is ilyen volt. Ma már nem vagyunk jóban. Már felnőtt de folyamatosan hazudik. Sajnos ez betegség. Vele nem foglalkoztak a szülei nem vitték szakemberhez. Volt olyan hogy inkább hazudott hogy milyen színű a ruhája csak hogy igaza legyen, meg ilyenek, már a legapróbb dolgokban sem mondott igazat soha. Szóval vagy ez áll fent nálatok is, vagy pedig az hogy tényleg csak figyelemre vágyik a lányotok. Akárhogy is, figyeljetek rá oda nagyon, ne hagyjátok hogy nálatok is addig fajuljon a helyzet mint anno a barátnőmnél.
2015. szept. 5. 21:27
 27/28 A kérdező kommentje:

igyekszünk.

vannak jobb, vannak rosszabb időszakai, mikor milyen hangulatban van.

mikor megpróbál megfelelni akkor kevesebbet hazudik, mikor pedig az illető "feláldozható" akkor többet.

ezt már fejlődésnek tekintem...

2015. szept. 6. 07:22
 28/28 anonim ***** válasza:

Egy részről, biztos, hogy kezdő szociopata.

LEgalábbis szerintem.

A másikról viszont ti talán túl erősen, és egyszerre lazán fogjátok.

Már ezelőtt le kellett volna neki néhányat cseszni.

De az is lehet, hogy unatkozik, vagy mástól tanulja, esetleg nagyobb gyerektől, aki szítja.

Ráadásul a ti nevelésetek se lehetett valami fényes, a gyereket nem mindig ütni kell.

A beszélgetést nyugodt környezetben tényleg ajánlom, viszont a pszihológust mégyegszer egyáltalán nem!

Csak rosszabbul érzi tőle magát, mert még jobban úgy gondolja, hogy valami hiba van benne.

Hadd csináljon magának facebookot, az nem egy véres hazugság, hogy a barátnőivel érvel.

2015. okt. 11. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!