Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? 10 éves a lányom, folyamatosan hazudozik.

Figyelt kérdés

Folyamatosan hazudozik hogy elérje amit akar, hiába van neki minden értelmesen elmagyarázva.

Mikor lebukik, akkor elkezd arcoskodni, és még neki áll feljebb. Mikor meg felkelek hogy na most már elég, akkor meg előadja a hattyú halálát, sírásig.

Számomra döbbenetes, egyikünk sem ilyen a családban.

Nálunk a hazugságért halál járt, agyonvertek volna a szüleim, és a páromat is, kemény családban nőttünk fel.

Én mit csináljak?

2015. aug. 31. 21:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Pszichologus
2015. aug. 31. 22:07
 12/28 anonim ***** válasza:
88%
Ez a gond, ott szaladt el alatta a ló. Ez már nem vicc amiket hazudik, ez már nem kis füllentés. Büntetni kell, és azt ti tudjátok szülők, hogy mi a lány gyenge pontja, na ott kell megfogni. Nálam mindig hatásos volt ez gyerekkoromban, és én is alkalmaztam sikerrel anno.
2015. aug. 31. 22:08
 13/28 A kérdező kommentje:
jár már pszichológushoz is... egy ideje...
2015. aug. 31. 22:20
 14/28 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a válaszokat...
2015. aug. 31. 22:22
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Mit mond a pszichologus?
2015. aug. 31. 22:36
 16/28 A kérdező kommentje:

egyenlőre súlyos figyelemzavar, és tanulásra vonatkozó diagnózisok.

ezzel a problémával valahogy nem akarnak foglalkozni.

bár mondjuk eddig csak sztk-t próbáltunk.

2015. aug. 31. 22:40
 17/28 anonim ***** válasza:
73%
Ne mondd már, hogy SEMMIVEL nem vagy képes büntetni? Semmi kedvenc étele/édessége/akármilye nincs? Bár az biztos, hogy én ennyi kínlódás után egy istenes pofont kiosztottam volna. Inkább előbb tőlem kapja, mint az élettől.
2015. aug. 31. 23:49
 18/28 anonim ***** válasza:
86%
Akik a büntetést javasolják, azok valószínűleg még nem láttak ilyen pszichopata-palánta kisgyereket. Mindenképp szakembertől kérnék segítséget a helyedben, kérdező...
2015. szept. 1. 00:59
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

alapból nincs TV, nem élünk ilyesmivel...

Lehet hogy ez a baj, sizmplán cska unatkozik. Mivel köti le magát egész nap? Foglalkoztok vele? Vannak barátai? Mehet barátnőzni, játszani a többiekkel? Sokszor az ingerszegény környezet készteti hazudozásra a gyereket, egyszerűen annyira unatkoznak, hogy kitalálnak valamit. Szerintem nem büntetni kell, hanem lekötni. És a Tv sem örödögtől való ám, nem azt mondom, hogy egész nap azt bámulja, de napi 1 óra belefér és kell is. Te nem néztél meséket gyerekkorodban?

2015. szept. 1. 09:00
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

ma 09:00

Kb 4 éve nem kapcsoltam be a tévémet, és teljesen jól elfoglalom magam. Kisebb koromban is elvoltam, a tévézés annyi volt hogy havi kétszer megnéztem ugyanazt az egy dokumentumfilmet a dínókról, amit imádtam akkoriban. :D

Olvastam, játszottam a kutyával, gyöngyöt fűztem, játszottam a játékaimmal, tanultam, én személyszerint nem jártam edzésre, de sok osztálytársam igen.

Le lehet foglalni a gyereket tévé nélkül, nem baj az, ha nincs.

Mondjuk lehet, hogy a kérdező esetében tényleg unatkozik a gyerek.

Foglalkozzatok vele (ha tényleg unatkozik sokat), és legyenek következményei a hazudozásnak!!

2015. szept. 1. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!