Titeket mi motivál az iskolakezdésre, továbbtanulásra?
Engem, a sarki kisbolt.
Sikerült megtalálnom az egyetemet, ahol azt tanulhatom, amit szeretnék, már régóta. Motiválni pedig a sarki kisbolt. Nemrégiben voltam ott, és a látvány, az megmaradt bennem. Bejött a 66 éves idős bácsi, kb 30 éves melegítőben - ami nagyon koszos volt - érződött rajta az olcsó alkohol szaga. Járása görnyedt volt, és arca ápolatlan. Fogadást tett, a helyi csapatra kb 500 ft-ért, hogy hátha nyerek rajta 300 ft-ot és 800 Ft-ból veszek minőségi bort itt a kisboltban. És akkor fogadtam meg, hogy én tanulni fogok, mert nem akarok ilyen sorsra jutni, akinek hiányzik 3 foga, és durván mondva, egy lyukban él.
Nagyon kiábrándító látvány volt, hogy hova juthat az ember ha nem tanul...
Nem attól jut valaki olyan sorsra, mint az az idős bácsi, mert csak a középiskolát végezte el.
Vannak olyan hajléktalanok is akik, korábban mérnökök voltak. Azt szokták mondani, hogy az alkohol az mindent old, családot, pénzt, jogosítványt, csak a stresszt nem :)
Én itt nem a motivációról akarlak lebeszélni, csak arra akarlak figyelmeztetni, hogy diploma az nem garancia a boldog életre. Persze tanulj csak, mert az sosem fog rajtad bosszút állni :)
Mi van ha holnap elgázol valaki részegen?
Lepereg az életed a szemed előtt és csak azt látod, hogy iskola, tanulás, házi feladat.
Mi van ha az a csöves egy nap mikor mész a kisboltba leszúr és elszalad a pénzzel?
A motivációd egy nagy baromság.
Miért kéne motiválni? Iskolakezdés van, ha tetszik, ha nem. Túl kell élni. (Mellesleg életünk legkönnyebb időszaka a suli......)
21/L
Két dolog is motivál.
Az első az önérzetem. Lehet, hogy a személyiségemből, lehet, hogy a neveltetésemből fakad, de el sem tudnám képzelni az életemet másként, mint diplomás emberként, aki azt a munkát végzi, amire kiskora óta vágyik, ráadásul a családom is (akik mindent megadnak nekem, hogy elérhessem azt, ami akarok) ezt várja tőlem, ami engem még jobban hajt előre.
A másik pedig a fent említett foglalkozás, amire régebb óta vágyok, mint emlékeznék rá. Lehet, hogy csak a gyermeki naivitásomból ered, de jelenleg úgy érzem, hogy nem a bevételem fog számítani, nem az, hogy mennyit költhetek luxuscikkekre, csak hogy elérjem ezt a munkát. Persze a későbbiekben ez biztos meg fog változni, tudom, hogy még hosszú út áll előttem, de jelenleg? Ezek motiválnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!