Autóvezetés. Ti mit tennétek a a helyemben?
Nyáron nekiálltam vezetni, lassan már a 30. óránál vagyok, viszont még mindig úgy vezetek, mintha az 5. órán lennék. Az irányjelző szinte az esetek 50%-ában elmarad, az egyirányú utakat sosem veszem észre, a kuplungot is nehezen kezelem és még sorolhatnám. Egyszóval nagyon nem megy. Azon gondolkoztam, hogy szólok otthon, hogy inkább nem folytatnám, mert ki tudja mennyi óra kéne még, és a 30. óra után drágább. Nem örülnének neki, mivel a szüleim fizetik, de talán megértik. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás? Az olyan válaszok, mint pl. a figyelj oda és társaival nem leszek előrébb. Tényleg nem megy :/
17/F
Én nő vagyok, tehát eleve hátrányból indultam!:) És nem szégyenlem bevallani.
Nekem se volt elég a kötelező 30 óra és még amikor vizsgázni mentem, se ment tökéletesen. Vizsga előtt én is úgy voltam, hogy ha nem sajnálnám rá a pénzt, akkor otthagynám a fenébe, mert annyira bénának éreztem magam, de úgy voltam vele, ha már ennyi pénzt beleöltem, ha már ennyin túl vagyok, akkor inkább összeszedem magam, jobban odafigyelek, megpróbálok lazább lenni, vettem plusz órákat és igaz, hogy elsőre megbuktam, viszont másodszorra átmentem és friss jogsival jelenleg egy 9 személyes (93-as évjáratú, szóval nem mai gyerek) kisbuszt vezetek gond nélkül!:)
Szóval kitartás, én nem hagynám abba a helyedbe!
Figyelj én több mint 50 óra után mentem el vizsgázni, meghúztak mint a szar pont ma, sírva mentem hazáig :DDDDD
Szerintem ne add fel még :D
óó ugyan már!
Elmarad az esetek 50%-ban az irányjelző, nem tudom rendesen kezelni a kuplungot.. Jaaj..
Azért mert nyuszi vagy!
Azt ne mondd már nekem, hogy nem bírsz egy pedált lenyomni, meg egy kart eltolni. Ennyire gyenge kis nyuszi vagy?! Ha már odáig eljutottál, hogy megbírtad tanulni a KRESZ-t ez már nem lehet akadály. Nem adod fel, szépen továbbcsinálod .
És nem figyelsz semmi másra csak a vezetésre. Mindig 1-2 dologra egyszerre. Például: Jobbra kanyarodok vagyis indexelek-->de kanayarodás közben lassítok és visszateszem kettesbe, jó ez megvan, index ki, és így
Nem lehetsz ennyire szerencsétlen b*szki, hogy egy kart nem bírsz eltolni. Ha másnak sikerül, neked is kell.
Egy férfinak kell hogy legyen jogsija, és tudjon vezetni!
És ne úgy ülj be a kocsiba, hogy "jaaj, ez megint nem fog menni", hanem, hogy igen, én vagyok xy és képes vagyok rá!
Úgyhogy hogy most szépen, húzd ki magad, légy határozott, és tedd le a jogsit!
(Remélem jó lett a lelkesítő szöveg)
Kérj meg valakit, hogy egy kihalt terepen gyakorolhass, de csakis nyugodt körülmények között.
Ha magabiztosabban tudod kezelni magát az autót, akkor a forgalomban már nem kell annyira koncentrálnod pl. A kuplungra és így jobban oda tudsz figyelni pl. Az egyirányú utcákra😃
Figyelj, én nő vagyok, 15 éve vizsgáztam és nálam bénább ember nem nagyon volt, hidd el! Fogalmam sem volt a kuplungról, egyszerűen nem tudtam kezelni, így állandóan lefulladtam, amitől viszont folyamatosan stresszeltem és mindent elfelejtettem.
Mára viszont már simán a millió km-nél járok, mert a munkám miatt nagyon sokat vezetek és még egy zsír új céges autót is rám mertek bízni.
Sosem volt még balesetem (kopp-kopp-kopp) és a párom, a család, a barátok és a kollégák is mindig mondják, hogy mennyire nem úgy vezetek, mint az átlag nők, akik az orrukkal nyomják a szélvédőt :)
Az autóvezetés egy dologban kísértetiesen hasonlít az élet minden területére: aki feladja, annak nem sikerül.
Ami pedig a szüleidet illeti, em tudom elképzelni, hogy megértik, ha most abbahagyod. Eddig mennyit is invesztáltak bele? Azt a pénzt most akkor veszni hagyod?
Ez így nagyon nem kóser. Szóval bal kézzel húzd el a hasadtól a nadrágszíjat, nyúlj be jobb kézzel az alsódba. Jó esetben találsz ott két tojás formájú akármit. No, azok a tökeid. Viselkedj hozzájuk méltóan, és kapd össze magad!
Tudsz biciklizni???...csak pèldàul.....vagy bàrmi....amit eddig megtanultàl....azt nem felejted el.
Magyarul: ùgy kellene oktatòval kimenned vezetni, hogy màr tudnàl vezetni. Addig fõldùton egy nyugodt rutinos ismerőssel, gyakorolnàl, mikor màr ez megy akkor, több különböző autòval is, (magasabb, hosszabb, nagyobb, akàr kèsőbb automata vàltòst is...), hidd el ha màr tudnàl rendesen nyugodtan magabiztosan vezetni, akkor az oktatò mellett sem lenne gond..mert menne mint az 1x1...nem azon izgulnàl, hogy mit rontasz el.
Tanulj meg előbb különböző autòkon vezetni, hidd el. Jobb lenne ha lennne alapod. Alap nèlkūl nincs mire èpitened.
A vezetès vagy a " vènàd-ban van", vagy nem.
Vagy àtveszi az idegrendszered vagy nem. ( De ha nem...inkàbb hagyd...mert egy èles-helyzetben, hogyan reagàlnàl???
Màrpedig, ott pillanatokon belül kell, màr nem is döntened, hanem cselekedned, a lehető leghelyesebben.
Az ember halàlàig tanul...
Mindennap van ùj...
Hülyèből pedig rengeteg van...
Aki nem adja meg az elsőbbsèget...).
Minèl fiatalabb vagy, annàl könnyebben tanulsz.
De ahogy idősödik az ember, ùgy rakòdnak rà, a jò, ès a kevèsbè jò tapasztalatok.
Amikor màr szàmitasz rà, akkor màr megtanultad. Ha nem szàmitasz rà, akkor mèg csak tanulod...
Hidd el, senki sem tanulta meg 30 òra alatt.
Van amit a könyvből sosem tanulhatsz meg....azt az adott helyzetből tapasztalod.
Egyszer kell megtanulni.
Ne add fel!
Sok sikert!
18 èvesen szereztem meg.
Most 45 vagyok.
MINDENNAP megyek.
Édesapàm (Nyugodjék bèkèben, mert 16 ève meghalt.), tanitott meg engem.
Akkor voltam 12 èves.
Nekem se ment egyből.
Bőgtem, mert nem ment legelőször a tolatàs...parton felfelè lefulladt.....ilyen mindenkivel megtörtènik.
Senki sem ùgy születik, hogy egyből tudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!