Nyáron nekiálltam vezetni, lassan már a 30. óránál vagyok, viszont még mindig úgy vezetek, mintha az 5. órán lennék. Az irányjelző szinte az esetek 50%-ában elmarad, az egyirányú utakat sosem veszem észre, a kuplungot is nehezen kezelem és még sorolhatnám. Egyszóval nagyon nem megy. Azon gondolkoztam, hogy szólok otthon, hogy inkább nem folytatnám, mert ki tudja mennyi óra kéne még, és a 30. óra után drágább. Nem örülnének neki, mivel a szüleim fizetik, de talán megértik. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás? Az olyan válaszok, mint pl. a figyelj oda és társaival nem leszek előrébb. Tényleg nem megy :/
Inkább légy őszinte, minthogy bajod essen. Ne adja Isten sikerül a jogsid, mert épp mázlid lesz,aztán holnapután belehalsz. Vannak benne szabályok, amiket ha nem tartasz be, neked és másoknak is baja eshet. Tisztességesebb ezt beismerni, és nem csinálni, mint a saját és mások életét kockáztatni.
2015. aug. 18. 12:19
2/25 anonim válasza:
Az autóvezetés olyan egyszerű dolog, hogy még a 6 általánost végzett, 80 éves papák is megtanulják. Ne is gondolj arra hogy abbahagyod, van akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben. Azt meg már meg sem említem, hogy a régi rendszerben, ami még 2-3 éve volt, alapból 20+25 órát kellett venni (ha jól emlékszem) és úgyis mindenki vett még párat pluszba.
A jogosítvány arra való, hogy annyira megtanulj vezetni, hogy lehetőleg ne okozz balesetet, de ez nem azt jelenti, hogy te tényleg penge leszel és mindent tudni fogsz. Én és szerintem mindenki más, a jogosítvány után, 1-2-3 évvel érezte úgy, hogy most már TÉNYLEG tud vezetni normálisan. Ne izgulj és ne hagyd abba, az lenne a kidobott pénz és nem a plusz óra.
2015. aug. 18. 12:27
3/25 anonim válasza:
Én is így voltam,nekem oktató váltás segített.Hol tanulsz vezetni?
2015. aug. 18. 12:32
4/25 anonim válasza:
Ha fizetik, és nem okoz gondot, szerintem folytasd, van aki csak 100 óra után vizsgázik le, nem olyan nagy gond.
2015. aug. 18. 12:36
5/25 anonim válasza:
Azért a 100 óra túlzás :), tényleg ne hagyd abba, előbb utóbb összeáll majd és akkor jól fog menni, és ez az ami mindenkinél máshol történik meg. A lényeg a fokozatosság, ha nincs meg a kellő alap az nehezíti a dolgokat, ezt a kuplungra mondom, engem is visszavitt az oktató 5. óra után utána jobban is ment az után, néhány plusz órát tényleg érdemes venni, ha nem segít akkor meg oktatóváltás.
2015. aug. 18. 12:42
6/25 A kérdező kommentje:
Szombathelyen tanulok. Köszönöm a válaszokat. Akik írták, hogy ne hagyjam abba, meg tudom érteni ezt a hozzáállást is, sőt, ez lenne a helyes. Viszont tényleg ugyanott vagyok, ahol kezdtem. Semmit nem fejlődtem, és emiatt a kedvem is elment már az egésztől. Nem szívesen járok, és nem is megy. Ez a baj.
2015. aug. 18. 12:43
7/25 anonim válasza:
Nekem például 26. órán már nagyon jól ment, alig volt hibám, de tegnap az oktató másik kocsijával mentünk amihez nem vagyok hozzászokva és borzalmasan ment. Teljesen megzavarodtam, leugrottam a kuplungról stb. nem tudom miért volt. Mondtam neki hogy inkább majd a másik kocsival mennék mindig.
17/F
2015. aug. 18. 12:50
8/25 anonim válasza:
Szüleiddel nem tudsz elmenni valahová, forgalom nélküli területre gyakorolni? Ez volna a legolcsóbb megoldás ha nyitottak rá.
2015. aug. 18. 13:02
9/25 anonim válasza:
Semmiképp ne hagyd abba. Értem, hogy a 30. óra után drágább, de ennél mindenkinek több óra kell. Ugyanis a törvény szerint oktató mellett legalább 580 km-ert kell menni. Namost ezt városban, kezdőként biztosan nem tudod teljesíteni 30 óra alatt. Szóval nyugi. Én elég gyorsan tanulok, nekem 50 óra kellett az 580 km-hez. Elsőre meglett minden, egy éve van jogsim, de még mindig nem érzem azt, hogy huhh, de jól vezetek. Nem vagyok balesetveszélyes, de lehetnék sokkal jobb, gyakorlottabb. Szóval ne aggódj, készítsd a szüleidet lelkileg.
2015. aug. 18. 14:08
10/25 anonim válasza:
én a vizsga napján kérdeztem az oktatót hogy tolatásánál merre kell tekerni a kormányt ,mégis átmentem :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!