Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves kortól ihat alkoholt...

Hány éves kortól ihat alkoholt a gyerek? Es mit, mennyit ihat?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy törvény szerint 18 eves kortól lehet venni

Anya megengedi, hogy néha-néha megigyak 1 üveg somersbyt/strongbow goldot ( 4,5%)

Es ma, a családi összejövetelen is elkezdtem inni 1-et, erre megkérdezi 2 rokonom, hogy miert iszom ilyet es hogy anya miert engedi meg??

Es ha ő lenne az anyám biztos nem engedne meg

Es tavaly Balatonon mar ittam baratnommel 2%-os ízesített sört :D

Szóval nem napi szinten iszok bort vagy ilyesmi :D

Hanem néha-neha :D

Es leginkabb most a nyári szünetben, amikor balcsin voltam 2 somersbyt ittunk meg fejenként a b.nommel 1 hét alatt ( nem elosztva, hanem 2 külön napon, de akkor az egész üveget)

Hozzateszem nem 5 perc alatt iszom meg, hanem pár óra, mert akkor semmi bajom nincs tőle vagyhat nem szedulok, nem hanyok, stb...

Szerintetek?

Ti hány eves kortól engednetek a gyereknek? Es mit, mennyit?

15/L

2015. aug. 15. 18:02
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Régen a zsokénak szánt gyereket pálinkás kenyérrel etették, hogy ne nőjön nagyra.
2015. aug. 18. 12:58
 22/30 A kérdező kommentje:

Oh, hat erről nem tudtam :D

Köszi az infót :)

2015. aug. 18. 14:06
 23/30 anonim ***** válasza:

Nekem más 12-13 évesen megengedtek szilveszterkor egy pohár pezsgőt. Amikor van valami ünnep, pl születésnap, karácsony mindig megkínáltak 14 éves koromtól borral/pálinkával/likőrökkel stb... Mindig csak úgy kóstolóként, de egyáltalán nem tiltották meg. Amikor volt unokatesóm esküvője többet is ittam mint egy-két pohárkát. Nem szóltak bele akkor sem, csak nevettek rajtam. :)

Aztán 17 éves korom körül kezdtem el bulizni járni. Szoktam inni, nem sokat, de azért érzem a hatását. Nem tudom mennyire látják rajtam amikor hazajövök, de sose volt belőle veszekedés. Szóval elég toleránsak.

2015. aug. 20. 14:07
 24/30 anonim ***** válasza:

Pff hát én mire 15 éves lettem már össze sem tudtam számolni, hogy hányszor voltam életemben részeg.

"Es tavaly Balatonon mar ittam baratnommel 2%-os ízesített sört :D" --> ezzel most menőzni akartál, vagy mi? Mert azért ilyet névvel felvállalva majd ne nagyon mondj, mivel esélyes, hogy csak egy nagy kiröhögést kapnál érte.

Na, de most visszatérve rám, 14 évesen kezdtem el rendszeresebben piálni, az a vicces, hogy a szüleim még támogattak is benne, pedig azért előfordult olyan is, hogy még becsiccsentve támolyogtam haza majd a wc-ben még hánytam egy kört. Aztán mire kb. 16 lettem, anyám kiakadt, hogy ő azt hitte, hogy ilyen idős koromra már kinövöm ezt a hülyeséget. Utána kb. félévig veszekedtünk ezen hétvégente, majd rájött, hogy hiába próbál engem észhez téríteni. Azóta pedig azért aránylag normális vagyok, még mindig szeretek berúgni (és úgy gondolom, nagykorúként ezt már nem gáz kimondanom), de már nem érzem azt, hogy mindenképpen részeg kell, hogy legyek minden héten péntek-szombat.

Apukámmal szoktam néha borozni, sörözni (14 éves korom óta szintén), anyu viszont nem kimondottan rajong az alkoholért, ritkán iszik, úgyhogy vele nem.

Apu sosem volt ellene ennek az egésznek, úgy volt vele mindig, hogy amíg jól tanulok (=5,00), addig kb. azt csinálok, amit csak akarok. Anyu meg néha próbál rábeszélni arra, hogy vodkázás helyett inkább borozzunk néha, mert az kevésbé ártalmas.

És bár igaz, én még nem vagyok szülő, és remélhetőleg még pár évig nem is leszek, nem szeretnék majd álszent lenni, ezért 14 éves korától "engedném" az alkoholizálást, de előtte is belenyalhatna majd ebbe-abba, ha szeretne. Bár annak talán örülnék, ha ugyanazt a korszakát, amit én ennyi idősen 1-2-3 évvel később élné meg. De azt azért furcsállnám, ha 15 évesen somersby-nál lenne leragadva, ennyi idősen ugyanis az én ismerőseim vagy rendszeresen berúgtak már, vagy még életükben nem ittak alkoholt.

2015. aug. 25. 03:04
 25/30 A kérdező kommentje:

Nem, nem azért írtam hogy menozzek :'D

Ettől nem leszek menő es ezt tudom is :'D

En azért berúgni nem szeretnek ennyi idősen :D

Azt meg túlzásnak tartom :D

2015. aug. 25. 12:06
 26/30 anonim ***** válasza:

14,5 évesen anyánelengedett a 8.-os osztály búcsúzóra. Ott rúgtam be először, akkor ittam először, akkor az osztálytársaim mar profi ivók voltak, hamar megütött az az egy Kőbányai, 2 dl bor meg 2 feles vodka. A sörtől alapból undorodom, de 3-4 havonta megkívánom egyszer, meg ha nincs más megiszom. Anya azt mondta akkor is, hogy annyit iszok amennyit érzek, hogy elbírok, szóval ne űssem ki magam soha, mert nagy a kockázat. A rekordom 13 feles( 7 vodka, 6 házipálesz), 4 dl bor. Ennyire emlékszem, de lehet volt sör is, nem tudom.

Attól sem feküdtem ki, tudtam hol vagyok, csak hányingerem volt, de bennem maradt, szal minden ok volt. Xddd

Azóta akkor iszom amikor akarok, anyámat nem zavarja, mondjuk nyáron 1 héten legalabb egyszer iszok 1-2 felest, de ha buli van akkor a tízszeresét. Ismerem a káros hatásait, és igen, anyám szeret, nem hagy rám mindent, nem vagyok/voltam rossz társaságban. A barátaim közül csak én iszok. Mondjuk ha suli van akkor ritkán, Max születésnapomkor, meg ünnepekkor.

Nálam Ennyi.

Nem vagyok büszke, de ez van. :D

L

2015. aug. 25. 19:13
 27/30 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó vagyok, azt még hozza kell tennem, hogy imádom a tömény piákat, kedvencem a vodka, abból is a Royal. :D
2015. aug. 25. 19:20
 28/30 anonim válasza:
0%
Már 9 évesen meg íttam egy karton sőrt 😂😂 Valaki meg napi 1ről veszekszik...
2018. jan. 8. 00:04
 29/30 anonim ***** válasza:

Kevesen értették meg a kérdezőt, pedig jó kérdésnek tartom.

Nekem egyáltalán semmit nem engedtek, még konyakmeggy desszertet enni sem, tojáslikőrt megkóstolni sem.

A barátnőm 18. szülinapján nem ihatott meg otthon egy pohár pezsgőt.. bosszúsan úgy ment el otthonról, hogy jól van, akkor majd máshol megiszik egy üveggel.

Az szerintem normális, hogy ha otthon tanulja meg valaki, hogy ez az élet része lehet, mértékkel. Tehát néha és kis mennyiségben.

Nekem kiskamasz gyerekeim vannak, ezen a témán gondolkozva találtam ezt a régi posztot. Gondolkozom, hogy én ezt hogy csináljam, bizonytalan vagyok.

2020. dec. 10. 21:05
 30/30 anonim válasza:
Ez a chat stream egy kicsit meghökkentett. Az alkohol idegméreg, egy fejlődésben lévő szervezetet iszonyú módon károsít. Amit itt néhányan leírtak, hogy 14-15 évesen már többször berúgtak meg hánytak meg feleseket ittak, ez nagyon kemény. Aki 14-15 évesen ezt megcsinálja, pláne a szülei hallgatólagos beleegyezésével az elkönyvelheti, hogy 30-40 éves korában súlyos alkoholistává válik. Ez nem riogatás hanem tény. A mi családunkban is nagyivók vannak, szerintem a család 80%-a alkoholista. Magyarországon eleve nincs hagyománya a kultúrált alkoholizálásnak mint mondjuk a nagyobb boros nemzeteknél, lásd. Franciák, Grúzok, stb. De hogy egy gyereknek a kezébe töményeket, bort, sört, pálinkát adjon egy szülő 18 éves kora alatt, az egyenesen felháborító.
2022. máj. 9. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!