Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves kortól ihat alkoholt...

Hány éves kortól ihat alkoholt a gyerek? Es mit, mennyit ihat?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy törvény szerint 18 eves kortól lehet venni

Anya megengedi, hogy néha-néha megigyak 1 üveg somersbyt/strongbow goldot ( 4,5%)

Es ma, a családi összejövetelen is elkezdtem inni 1-et, erre megkérdezi 2 rokonom, hogy miert iszom ilyet es hogy anya miert engedi meg??

Es ha ő lenne az anyám biztos nem engedne meg

Es tavaly Balatonon mar ittam baratnommel 2%-os ízesített sört :D

Szóval nem napi szinten iszok bort vagy ilyesmi :D

Hanem néha-neha :D

Es leginkabb most a nyári szünetben, amikor balcsin voltam 2 somersbyt ittunk meg fejenként a b.nommel 1 hét alatt ( nem elosztva, hanem 2 külön napon, de akkor az egész üveget)

Hozzateszem nem 5 perc alatt iszom meg, hanem pár óra, mert akkor semmi bajom nincs tőle vagyhat nem szedulok, nem hanyok, stb...

Szerintetek?

Ti hány eves kortól engednetek a gyereknek? Es mit, mennyit?

15/L

2015. aug. 15. 18:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
90%
Nekem 13 éves korom óta engednek koktélokat, pezsgőket elötte csak bele kóstolni engedtek. Idén kezdtem jobban inni nem csak ünnepekkor. Álltalába sört, bort vagy rumot de csak mértékkel.
2015. aug. 15. 22:05
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Amiket mondtál gondolom olyanok mint a smirknoff limonádé izéje vagy a bacardi 4.5%-os italai, én csak ezeket iszom bár nem vagyok piás, de 15 évesen már azt hallgattam az osztálytársaimtól hogy ki hogy rugott be szóval hidd el nem sok az.

Én igazából nem tiltanám a gyereket mert minél jobban tiltod annál jobban akarja de úgy nevelném hogy tudja mi fog történni ha hülye lesz és berúg.

Amúgy nálunk a család tudja hogy nem iszok szóval nem téma, barátom családja meg mindig próbál kínálgatni :D

2015. aug. 15. 22:49
 13/30 anonim ***** válasza:

Én 16 éves lány vagyok és nekem tiltják bármi nemű alkohol fogyasztását...

Kisebb koromban még megengedték, hogy családi ünnepekkor úgymond nyalakodjak és ekkor kaphattam egy-két korty pezsgőt például mert kíváncsi voltam az ízére. Semmitől sem tiltottak úgy kimondottan, aztán bekövetkezett egy fordulat, számomra teljesen ismeretlen okból és most kb. az ellenkezője történik. Szinte már nem szabad csinálnom semmit,például gondolok itt az alkoholra is többek között. Én ezt a tiltást őszintén szólva nagyon, de nagyon rosszul viselem... Sosem voltam és most sem vagyok egy lázadó típus vagy "rossz" gyerek ezért is nem értem ezt az egészet. Én értem, hogy ők nem szeretnék támogatni vagy segíteni ebben a dologban, de kicsit túlzásnak érzem ezt mert ne hiszem, hogy ekkora szigort érdemlek. Rengeteg balhé volt már belőle, főként apám részéről, ha egy családi összejövetelkor megkínáltak valamilyen (akár csak pár százalékos) alkoholos itallal mert miért akarnak engem itatni... Nem arról van szó, hogy én minden éjjel a kocsmában szeretnék csücsülni a haverokkal és részegen kószálni a városban, csak szimplán szeretném, ha kicsit több szabadságot kapnék. Rengeteg ismerősöm jár össze, beszélgetnek, szórakoznak és emelett alkoholt is isznak, de én ezekből a dolgokból mindig kimaradtam. Mivel eddig életemen összesen egy alkalom volt, mikor egy kortynál több alkoholt ittam és ez is somersby volt, amiről ugye nyilvánvaló, hogy egy nagyon kemény pia:) nem is bírnám ezt. Én úgy gondolom (és több családtagom is egyetért ezzel), hogy sokkal jobb lenne, ha az első ilyen élményeimet családon belül, felügyelet alatt, biztonságban tapasztalnám meg és nem egy akármilyen szórakozóhelyen ahol ki tudja, hogy mi történhet velem mint amatőrrel... Viszont már reflexből nemet mondok, ha megkínálnak mert tudom, hogy úgyis csak veszekedés és balhé lenne belőle illetve családon kívül is, tehát barátokkal sem szoktam mert nem szabad. Amúgy apám erről az egy üvegről sem tud (más családtaggal való közös megegyezés után), amit egyszer ittam. Nyilván jobb lenne, ha tudna róla és őszintén tudnánk beszélni és én nagyon bánom, hogy el kell titkolnom előle ilyen dolgokat...múltkor is mondta, hogy a nem tudom kinek a lánya is titkolózik a szülei előtt és ez mennyire gáz mert túl szigorúan fogják és nincs meg köztük a kellő bizalom...és ezt nagyon rossz volt hallgatni mert nálunk szintén erről van szó...Alapból jó a kapcsolatunk, egyedül az ilyen dolgok okoznak problémát. Amúgy még megérteném, ha arról lenne szó, hogy mi egy olyan család vagyunk, ahol az alkohol egy ritka dolognak számít, de nálunk mindenki iszik vagy ivott. Apám már leszokott róla, de ő elég rendesen művelte a dolgot régebben (már 13 évesen is ivott, dohányzott), a többi családtagom pedig fogyaszt alkoholt...ez ilyen "vizet prédikál és bort iszik" helyzet. Ráadásul van egy idősebb testvérem, aki az én koromban már azt csinált szinte, amit csak akart. Megtehetném, hogy hazudozok és titokban csinálok dolgokat, de én nem vagyok olyan és amúgy sem hiszem, hogy ez lenne a helyes megoldás, ez az egy is bánt. Úgy gondolom, hogy nem tettem semmi olyat, ami miatt ennyire aggódniuk kellene miattam, nem olyan baráti köröm van, akik esetleg bármi rosszba vinnének vagy ilyesmi és a környék sem egy Brooklyn...

2015. aug. 16. 00:53
 14/30 anonim ***** válasza:
Egy kicsit mindig iszok de annyit nem hogy berugjak. 16/F
2015. aug. 16. 12:44
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Számít az hogy hány éves kortól van megengedve, ha a poronty ígyis-úgyis megissza azt, amit szeretne?
2015. aug. 16. 15:20
 16/30 anonim ***** válasza:
77%
Én 16 éves fiú vagyok, nekem mindig azt mondták, hogy ne igyak, de ha valahol nyaralunk akkor megveszi nekem apám azt a 10 sört, amit szeretnék. Egyszer otthon megittam egy üveg pezsgőt meg fél deci gyógynövényes balzsamot, az volt az első ilyen élményem, természetesen hányás lett a vége. Utána jó ideig megutáltam az italt, inkább cigiztem helyette, aztán rájöttem, hogy lehet hányás nélkül inni, azóta járok falunapokra meg házibulikat rendezek stb. Osztálykiránduláson is pl. 1-2 liter fröccs naponta 5 napig. Egyik búcsúban volt a legdurvább, pálinka, bor meg sör (én nagyon kevés piától is be tudok állni) ott már nem emlékeztem mindenre, meg lépcsőn is leestem, stb. De olyan élmények ezek, amiket sosem lehet elfelejteni. Ha gyerekem lenne, akkor nem tiltanám neki az alkoholt, tehát 12 évesen is kaphatna szilveszterkor egy fél pohár pezsgőt. Amíg tud mértéket tartani, meg nem csinál hülyeséget, addig minden oké, bulikba is lehetne neki többet, de mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy hol a határ.
2015. aug. 17. 11:31
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Hat évesen édesapám megengedte hogy megkóstoljam a konyakot.
2015. aug. 17. 15:21
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Azért valljuk be, nem általános az, hogy valaki soha nem iszik alkoholt. A legtöbb fiatal életében eljön az az idő mikor beisznak a haverokkal.

Anyám azt mondta, iszogassak velük otthon néha, aztán meglátom minek milyen hatása van, meg milyen íze van. Így tudom hol a határ. Inkább ő fogja a hajam miközben hányok otthon, biztonságban, mint egy kitudja milyen házibuliban fura alakok között.

Úgyhogy én olyan 13 éves koromtól kaptam 1-2 kortyot abból amit épp ittak. Igaz, akkor még ők tukmálták rám, utáltam az összesnek az ízét :D 16 évesen kezdtem magamtól iszogatni citromos sört meg hasonló lónyálakat.

14-15 évesen már reális megengedni a gyereknek hogy ismerkedjen az italokkal. De ez nem azt jelenti, hogy minden hétvégén rúgjon be!

2015. aug. 17. 20:17
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Az a kérdés, hogy mit, mennyit engednel a gyereknek inni es hány eves kortól?"

Attól függ, hogy 40 kilós zsokét akarok belőle nevelni, vagy egészséges, életrevaló kölköt.

2015. aug. 17. 20:36
 20/30 A kérdező kommentje:
Milyen összefüggés van a 40 kilós zsoke es az alkohol között? :D
2015. aug. 17. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!