Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 évesen lehet egyedül...

13 évesen lehet egyedül vonatozni?

Figyelt kérdés
2015. aug. 9. 09:23
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Igen! Főleg, mert a suliba a másik városban lakók így tudnak bemenni.
2015. aug. 9. 09:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Agglomerációban lakunk, az egyik gyerekünk nyolcosztályos gimibe jár, így 11 éves korától vonatozik napi rendszerességgel egyedül.
2015. aug. 9. 10:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyám írt egy papírt és egyedül zürichbe mentem. 13F
2015. aug. 9. 21:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne?
2015. aug. 10. 01:01
 5/7 anonim válasza:

Ez igazából nem korfüggő. Én már egészen kis korom óta járok tömegközlekedéssel (busszal, vonattal, metróval).Én még nem vagyok 13, de elengednek a szüleim. Az már más kérdés, hogy más osztálytársamat nem engednék el. Szóval, igen lehet 13 évesen vonatozni, de a szüleid meggyőzéséhez ne az itteni válaszokat használd :)

De szerintem ha tisztában vagy az írott és íratlan szabályokkal, akkor nyugodtan vonatozhatsz :)

2015. aug. 11. 21:10
 6/7 anonim válasza:
Akárhány évesen lehet vonatozni. Amit viszont fontos tudni: ha 18 éves kor alatti gyermek valamilyen galibát csinál, tetteiért nem csak ő maga, hanem a szülei is felelősségre vonhatók. Ez nem automatikusan történik, nagyobb probléma esetén, amiből rendőrségi-bírósági ügy lesz, a bíróság minden eseteben külön megvizsgálja a felelősség kérdését, konkrétan azt, hogy a szülő mindent megtett-e a gyermek felkészítésére és a gyermek ezt valóban feli is fogta-e, azaz tisztában volt-e tettei következményével. Ha tisztában volt, akkor ő maga a felelős, ha nem volt tisztában, akkor szinte minden esetben a szülő.
2015. aug. 14. 08:03
 7/7 anonim válasza:

Igen lehet:)én nap mint nap járok vonattal suliba.

Mondjuk ez nem kor függő,de ha a szüleid megengedik és elég felelős vagy magadért akkor persze! Én 12 évesen kezdtem el vonattal utaztatás, és semmi nagy dolog nincs benne;)

2015. aug. 16. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!