Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti elengednétek a...

Szülők! Ti elengednétek a lányotokat?

Figyelt kérdés
Ha a lány megismert valakit a közösségi oldalon(bejelölte a fiú és beszélgettek), majd a fiú elhívná valahova. Ti elengednétek? 14 éves leányzóról van szó, a fiú pedig 16 körül van.

2015. aug. 4. 19:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%
Én is elkísérném a találkozóra, aztán ha rendben van a fiú, mehetnek.
2015. aug. 5. 11:05
 22/27 anonim ***** válasza:
38%
ÉS szerinted még érdekelné a fiút miután 14 évesen az anyjával megy oda?
2015. aug. 5. 13:41
 23/27 anonim ***** válasza:
Igen, végülis lassan elkezdi a középiskolát
2015. aug. 6. 14:55
 24/27 anonim ***** válasza:
60%

Szülőként én szerintem először felvilágosítottam volna arról, hogy hogyan lehet biztonságosan alakítani a netes kapcsolatokat, mert ha már egyszer megismerte, persze, hogy szeretné látni élőben is. Én a legjobb barátaim jó részét neten ismertem meg, élőben 4-gyel találkoztam, és pontosan ugyanolyanok, vagy talán jobbak is. :) Mondjuk én alapvetően úgy regisztráltam be azokra az oldalakra, hogy láttam, hogy megbízhatóak, körültekintő voltam, és tudtam, hogy a gyanús embereknek nem kell teret engedni, a nem túl jó arcokat meg hogyan kell levakarni/likvidálni.

Azért lenne pár tanácsom a lánynak így névtelenül, arra az esetre, ha ne adj' Isten bekövetkezne a legrosszabb. Nem tudom, ő-e a Kérdező, úgyhogy E/3-ban írok, ha nem baj. És nem úgy értem, tudom, hogy van egy csomó nagyon-nagyon szép neten született barátság (mint az enyémek) és szerelem, csak jobb félni, mint...

- Azt, hogy forgalmas közösségi területen találkozik a sráccal, és világosban, nagyon jól csinálja.

- Legyen egy "B" terve arra az esetre, ha a dolgok nem úgy sülnek el, ahogy tervezi. Pl. ha másik városba utazik, tudja, hol foglalhatja majd el magát.

- Ha valami olyat kér tőle a srác, ami neki kényelmetlen, bármi is az, ne tegye meg. Mondja meg, hogy ő ezt nem szeretné/erre még nincs felkészülve, aztán ha normális a fiú, tiszteletben tartja.

- Ha a srác túl kezdeményező és túl gyorsan akar haladni, az gyanús.

- Túlzott kötődés dettó gyanús. Mármint nem tudom, érthetően fejezem-e ki magam, de ez az "állandóan be akarom biztosítani, hogy a másik csak az enyém és szeret engem" hozzáállás nem jó.

- Érdemes kicsit utánanézni azoknak az embereknek, akik pszichológiai rendellenesség miatt manipulálnak másokat (pszichopaták, szociopaták, nárcisztikusok), úgy tűnik, mintha igazat mondanának és jó arcok lennének, de mégse. Róluk szóló cikkek általában felfedik, hogy hogyan lehet észrevenni őket.

- Eddigi tapasztalataim (való életben főleg) alátámasztják, hogy "A szem a lélek tükre" klisé igaz. Nézze a szemeit.

- Legyen önbecsülése. Ne álljon le egy nála idősebb pasival, ha kevesebbnek adta ki magát, akkor se, ha szépeket mond róla. Ne tegyen meg akármit egy vele egykorú srácnak se.

- Legyen magabiztos, legyen önmaga.

- Ha véletlen nem az lenne a srác, akinek mutatja magát, menjen el.

Bocsi ezért a kis negatívkodásért, kicsi rá az esély, csak azért mégis leírtam... Ha ezekkel a dolgokkal tisztában van a csajszi, én na jó, lehet, hogy félteném, de engedném, hogy találkozzon egy vadidegennel, és szorítanék neki, hogy minden rendben menjen. Sajnos sokaknak nincs józan paraszti esze, és lazán visszaírják a kacsintós meg a szívecskés emoktionokat harminc évvel idősebb pasiknak, meg nekiállnak flörtölni velük... De az is tény, hogy a híradóba csak a botrányos dolgokat mondják be, a rosszul elsülteknél sokkal több jó és életre szóló netes barátság van, aminek igazából az a veszélye, hogy sajnálni fogja az ember, hogy a másik állati messze van... :) És a valóságban is ugyanúgy jöhetnek szembe gyanús alakok, mint online.

Az úgysem tőlem fog függni, hogy a szülő elengedi-e a lányt, de ha igen, akkor sok sikert kívánok neki, és remélem, hogy jól sikerül minden! :)

2015. aug. 8. 03:58
 25/27 anonim válasza:
Először ,ha bemutatná a fiút és minden oké lenne vele,akkor elengedném.
2015. nov. 24. 07:25
 26/27 anonim ***** válasza:

Mikor 17 voltam, volt egy nettes szerelmem 14 csak 3 év korkülönbség, nem sok, de mikor találkozni akartunk, nem engedték el. kértem,hogy jöjjön anyukájával,mert engem nem zavart volna. De nem engedték, és nem is akartak elmenni vele,mert nem értek rá. Sajnos én vártam órákat, de nem telefonált, akkor tudtam, hogy nem engedték el... 2 év alatt kiismertük egymást.

A netten, kamerán keresztül beszélgettünk, 2 évig,csak egymást néztük a gépről... soha nem találkozhattam vele,és megszakadt a szívem,mikor közölte, hogy össze futott egy másik fiúval,aki nem messze lakott tőlük, és ö elhívta magához, sokkal közelebb lakott hozzá, mint én. Többé már csak egy szomorú emlék maradt. És mielőtt megismertem a netten ,már volt fiúja előttem 2-is ,de mind a kettőt ott hagyta,mert nem is törődtek vele... Most talált jobbat náluk... A Szívem szakadt meg...

2016. nov. 16. 02:58
 27/27 anonim ***** válasza:
Attól függ hova.
2018. márc. 15. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!