Szülők! Ti elengednétek a lányotokat?
A fiú se nem 50, se nem 20 éves. 16. Képes módszerrel kideríthető(képet küld egy papírral amin a neved van)
Tehát 16
Rajtam kivul valaszolt itt mas szulo is?
Mert akkor sajnalom a fiatalsagot. :-)
14 évesen én szintén a neten (konkrétan itt) ismertem meg egy 18 éves srácot. Anyám nem is tudott ról. Akkor se, mikor mentem találkozni vele. De nem voltam teljesen idióta, természetesen vittem magammal egy idősebb haveromat és egy plázában találkoztunk. Nem volt nagy dolog, normális srác, akivel azóta is (6 éve) jóban vagyunk.
Szülőként nem tudom, hogy elengedném-e a gyerekem, de mint a példa is mutatja, úgyis meg tudja oldani. Akkor meg már jobb, ha tudom, hol van és kivel. Én nem titkolni akartam anyám elől, egyszerűen csak nem mondtam, hogy ahova megyünk haverommal, ezzel a sráccal is találkozunk. (14 évesen nekem már nem kellett sok mindenhez engedélyt kérnem, főleg nem egy plázázáshoz)
hat gondoljon mar bele az oszes szulo, ha most azt mondja NEM, akkor az a lany tobbet sose sehol nem fog vele beszelni? es mikor mindennap egyedul van a varosban akkor sose fog lebeszelni vele egy talalkat titokban? ez vicc..
ha megtiltjak akkor csak annyi lesz hogy az oszinte lanykaban elindul a hazugsag, es onnantol amiben akar hazudni fog.
tapasztalat, mivel enis talalkoztam egy ilyesmi koru lannyal, akit azota szulok eltiltottak, de a lany meg most is zaklat hogy talizzunk mar valahol akarmikor..
sok fele megoldas van, pl telefonon beszelgetni az ifju hoditoval elotte, vagy menni lannyal a talalkara, vagy vegig telon tartani kapcsolatot lannyal, elkuldeni megbizhato ismerost stb stb.
de konyorgom, ha szegeny serdulo vette a faradtsagot es oszinte volt, akkor ne keljen mar hazugsagba sodorni..ti is voltatok fiatalok valamikor..
" ha most azt mondja NEM, akkor az a lany tobbet sose sehol nem fog vele beszelni?"
De, nyilvan fog.
"es mikor mindennap egyedul van a varosban akkor sose fog lebeszelni vele egy talalkat titokban? ez vicc.. "
Remelem ha elmagyarazom neki az indokaimat, akkor erteni fogja hogy miert nem. Es akkor egyedul sem akciozik. Ha meg nem erti, akkor megette a fene az egesz nevelest.
"ha megtiltjak akkor csak annyi lesz hogy az oszinte lanykaban elindul a hazugsag, es onnantol amiben akar hazudni fog. "
Szerintem ez hulyeseg. Ha megvan a bizalom a szulo es a gyerek kozott, akkor az egy tiltastol nem fog megvaltozni, mert a gyerek megerti hogy az o erdekeben van.
Amugy meg ezer lehetoseg van ezt ertelmesen es jol leszervezni, de az nem megy hogy o majd egyedul elmegy egy vadidegennel akarhova. Ha ezt megteszi akkor a legalapvetobb eletoszton sincs meg benne, ha a szulo erre rabolint az meg kimeriti a gondatlan veszelyeztetes fogalmat.
Nyilvan minden kiskamasz azt kepzeli magarol hogy o xarta a vilagot, hogy mindent mindenkinel jobban tud, es hogy o a szupermen, aki serthetetlen. Jo paran meg is szivjak emiatt. A szulonek az a dolga hogy lent tartsa a foldon, es megakadalyozza hogy kart csinaljon magaban. Nem eltiltani kell mindentol, hanem ertelmes kompromisszumokkal kell iranyitani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!