Mit tegyen egy szülő már a gyerek kicsi korától, hogy majd kamasz gyerekei tiszteljék? Mit tanácsoltok szülők, kamaszok?
Leírom, hogy én mit tartok erősen elhibázottnak, hibásnak anyám "nevelési" módszerén:
-Figyelmen kívül hagyja a véleményemet minden témában, csak az az igaz, csak az a jó, amit ő mond (kitűnő tanuló vagyok..)
-Mindent csak kritizál, számára semmi sem tökéletes (ebből az következik, hogy emiatt már nem csinálok otthon semmiféle munkát, mert csak kritikát kapnék, és nagyon unom; azóta persze azt hallgatom, hogy nem csinálok semmit..)
-Ha munkára kerül sor, általában csak kritizál, és mindenkit lehord, főnökként viselkedik, de nem igen vesz benne részt
-Ha valamit vitatunk, akkor mindenképp beleszól, és csak a saját véleményére hajaz
-Ha olyan dologról beszélek, ami őt nem érdekli, abból probléma van (szépen kifejezve)
-zavarja, ha tanulok/érettségire készülök/dolgozok/barátaimmal vagyok/vizet iszok(???), és nem pedig azt teszem, amit ő mondd, mint egy gép
-Ha fürdőben, vagy a szobámban vagyok, nem érdekli, beront, és végzi a kis dolgát, illetve kritizál
Na kb ennyi, ami most így eszembe jutott. Bármit is teszel, ezeket NE tedd a gyerekeiddel!!!!
-17, fiú
Feltételezem, most jönni fognak a kritikák, hogy nézzek magamba, stb...
DE:
én ezt érzem
a kérdés az volt, hogy lehet elérni, hogy tiszteljen minket a gyermekünk
hát NEM így!
de ahogy mondani szokás: ha nem tudsz példa lenni, akkor legyél jó ellenpélda!
Köszönöm!
(előző)
Szerintem mindenki válaszát megfogadhatod talán kivétel a 10-es válaszoló,ott már baj van.
Azt ne feledd,hogy a kamaszkorban szoktak kezdődni az igazi gondok...a gyerek egy szemezés után már másba szerelmes már más csapattal és másik környéken csavarog/bulizik...a rossz környezet vagy gyengiti vagy erősiti,egyszóval a véletlen is játszik egy kis szerepet.
Az egyik barátom mintagyerek volt 16 éves koráig,elkerűlt messzire iskolába és az ellenkezője lett.
10 vagyok
miert is lenne baj?
szabaly az szabaly ha valamit megbeszelunk es nem tartjak be a gyerekek akkor buntetest kapnak ami az elkovetett szabalyatlepeshez paszolo.
Tudod ha gyorsan hajtasz az uton ott sem szabadulsz egy anyai apai enye bejnye dologgal fizetned kell amiert atlepted a szabalyt.
A szuli szeretet nem azt jelenti mindent elnezel a gyereknek hanem azt hogy embert nevelsz belole
A tarsadalaom szabalyait betartani erre mar gyerekkorban nevelni kell
arra is hogy ha nem atrtod be a szavad annak komoly kovetkezmenye van
Egy elkenyeztett gyerekbol boldogtalan depressios fusztralt felnott lesz.
A szuloi szeretet tanit nevel es jo iranyba tereli a gyereket.
A mi gyerekeink engedelmesek csi koruk ota hiszen tudjak ha atlepik a szabalyokat es a hatarokat jon a megfeleo buntetes es megvonas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!