Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyen egy szülő már a...

Mit tegyen egy szülő már a gyerek kicsi korától, hogy majd kamasz gyerekei tiszteljék? Mit tanácsoltok szülők, kamaszok?

Figyelt kérdés
2015. aug. 4. 14:08
1 2
 11/15 anonim válasza:

Leírom, hogy én mit tartok erősen elhibázottnak, hibásnak anyám "nevelési" módszerén:

-Figyelmen kívül hagyja a véleményemet minden témában, csak az az igaz, csak az a jó, amit ő mond (kitűnő tanuló vagyok..)

-Mindent csak kritizál, számára semmi sem tökéletes (ebből az következik, hogy emiatt már nem csinálok otthon semmiféle munkát, mert csak kritikát kapnék, és nagyon unom; azóta persze azt hallgatom, hogy nem csinálok semmit..)

-Ha munkára kerül sor, általában csak kritizál, és mindenkit lehord, főnökként viselkedik, de nem igen vesz benne részt

-Ha valamit vitatunk, akkor mindenképp beleszól, és csak a saját véleményére hajaz

-Ha olyan dologról beszélek, ami őt nem érdekli, abból probléma van (szépen kifejezve)

-zavarja, ha tanulok/érettségire készülök/dolgozok/barátaimmal vagyok/vizet iszok(???), és nem pedig azt teszem, amit ő mondd, mint egy gép

-Ha fürdőben, vagy a szobámban vagyok, nem érdekli, beront, és végzi a kis dolgát, illetve kritizál

Na kb ennyi, ami most így eszembe jutott. Bármit is teszel, ezeket NE tedd a gyerekeiddel!!!!

-17, fiú

2015. aug. 9. 14:08
 12/15 anonim válasza:

Feltételezem, most jönni fognak a kritikák, hogy nézzek magamba, stb...

DE:

én ezt érzem

a kérdés az volt, hogy lehet elérni, hogy tiszteljen minket a gyermekünk

hát NEM így!

de ahogy mondani szokás: ha nem tudsz példa lenni, akkor legyél jó ellenpélda!

Köszönöm!

(előző)

2015. aug. 9. 14:44
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki válaszát megfogadhatod talán kivétel a 10-es válaszoló,ott már baj van.

Azt ne feledd,hogy a kamaszkorban szoktak kezdődni az igazi gondok...a gyerek egy szemezés után már másba szerelmes már más csapattal és másik környéken csavarog/bulizik...a rossz környezet vagy gyengiti vagy erősiti,egyszóval a véletlen is játszik egy kis szerepet.

Az egyik barátom mintagyerek volt 16 éves koráig,elkerűlt messzire iskolába és az ellenkezője lett.

2015. aug. 14. 12:12
 14/15 anonim ***** válasza:

10 vagyok

miert is lenne baj?

szabaly az szabaly ha valamit megbeszelunk es nem tartjak be a gyerekek akkor buntetest kapnak ami az elkovetett szabalyatlepeshez paszolo.

Tudod ha gyorsan hajtasz az uton ott sem szabadulsz egy anyai apai enye bejnye dologgal fizetned kell amiert atlepted a szabalyt.

A szuli szeretet nem azt jelenti mindent elnezel a gyereknek hanem azt hogy embert nevelsz belole

A tarsadalaom szabalyait betartani erre mar gyerekkorban nevelni kell

arra is hogy ha nem atrtod be a szavad annak komoly kovetkezmenye van

Egy elkenyeztett gyerekbol boldogtalan depressios fusztralt felnott lesz.

A szuloi szeretet tanit nevel es jo iranyba tereli a gyereket.

A mi gyerekeink engedelmesek csi koruk ota hiszen tudjak ha atlepik a szabalyokat es a hatarokat jon a megfeleo buntetes es megvonas.

2015. aug. 14. 13:09
 15/15 anonim válasza:
10es válaszoló, arra gondoltál már, h a mai világban ezek a számítógépes eszközök elengethetetlenek? Én pl. Informatikusnak készülök, nem is tudom mi lenne, ha elvennék tőlem a telefonokat, gépemet, stb. Arról nem is beszélve, h a telefonomon nagyon fontos szerepet játszik a naptár, a jegyzetek, a gyors böngészés, információszerzés, illetve az egyszer könnyed és gyorsan kommunikáció. Utóbbiak nem csak rám vonatkoznak, hanem a fiatalok nagy részére. Úgy vélem ezek alapján, h a pc/tablet/laptop/telefon stb megvonása nem, h fejlődést eredményez, még gátolja is az embert a fejlődésben a mai rohanó, rohamosan fejlődő világban. Persze vannak kritikus esetek, komoly függőségek is, de hacsak nem bukdácsol a gyereked, mert egész nap az új wow-val játszik, akkor szerintem tényleg nem ajánlott ezek megvonasa!!!
2015. aug. 15. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!