Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek (szülők) mi az...

Szerintetek (szülők) mi az oka annak, hogy a tizenévesek ma az alábbi viselkedési formákat öltik magukra az iskolákban? Ti hogyan látjátok ezt szülők? Milyen mélylélektani oka van?

Figyelt kérdés

1. tiszteletlenül visszabeszélnek a tanárnak

2. nem tisztelik a társaikat

3. állandó jelleggel megy a kié az ország, Magyarország már régen nem a magyaroké, tönkrement ebben az országban minden

4. van, hogy megdobálják a tanárt

5 ha a tanár fiatalabb benne keresnek egyfajta menedéket, ami megvédi őket

6. rezignáltak

7. teljesen át van az agyuk állva az okostelefonokra, nem bírnak nélküle létezni.

8. éltetik a celeb világot

9 az agyuk át van mosva a különböző médiumok által

10. szinte mindenki hódol a káros szenvedélyeknek.

2015. aug. 4. 11:28
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Négyes válaszolónak 1000 százalékosan igaza van. Néztem egy rövid dokumentumfilmet arról, hogyan manipulálják a különböző médiumok a tudatalattit, nem a tudatot. Pszichológusok a következő megállapításra jutottak: manipulatív eszközökkel a tv, az internet magával rántja őket egy fiktív világba, amit valóságnak fogadnak el, A képzeletükben összemosódik a reális világ az előre gyártott képzeletbeli világgal. A mesefilmek, a filmek manapság sokkal erőszakosabbak. Hogy régen nem volt-e ugyanígy? Nem voltak csapdák? Dehogynem. Csak ma ez hatványozottan van így.
2015. aug. 4. 13:40
 12/27 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Igazad van részben. Bár én sosem vágytam arra, hogy kipróbáljam a dohányzást, mivel apukámat emiatt vesztettem el. Nem ittam, nem jártam el bulikba, mert nem éreztem szükségét. Nagyon kevesen vannak csak így. Egyházi iskolákba járó emberektől hallom vissza, hogy utána a szexuális irányú vágyaikat kiélték minden módon ahogy csak lehet. Én szinte semmit nem bántam meg.

2015. aug. 4. 13:47
 13/27 A kérdező kommentje:

Ilyenért nem csoda, ha a tanárt alázzák. Ugyanakkor azért, hogy milyen a hajviselete, borotválkozott-e nem kellene megszólni. A tanítás milyensége nem ettől függ.

Valamint az sem igazán megengedhető, hogy gyerekek drogos állapotban menjenek be az órára, szétverjék a padokat, mert nem tudnak magukról. Ez ma Magyarország sajnos. Lesújtó.

2015. aug. 4. 13:52
 14/27 anonim ***** válasza:

Nem mélylélektan, hanem kőkeményen elcseszett nevelés.

Ha az oktatás lenne a hibás, a rendszer, a média, akkor minden hasonló korút hasonló impulzusok érnek, egyformán elcseszett lenne az összes, de szerencsére csak egy részük felejteni való. Ott meg a szülőt kellene előbb helyretenni.

2015. aug. 4. 13:54
 15/27 anonim ***** válasza:
Én a rendszerváltás környékén végeztem általánosban, nálunk is volt, akit kiraktak a suliból, magatartási problémák miatt, szóval nem a rendszerváltás hozta a hülyéket magával.
2015. aug. 4. 13:56
 16/27 A kérdező kommentje:
Akkor még ki lehetett rakni őket az iskolából, de ma már sajnos ez nem ilyen egyszerű szerintem.
2015. aug. 4. 13:57
 17/27 anonim ***** válasza:

1,2: A tiszteletet ki kell érdemelni.

3: Aki ezt mondja annak igaza van, elég sokmindent elrontottak de semmi olyat aki nagy bajt okozna

4. Én ilyet még nem csináltam.

5. Ha a tanár normális akkor a diákok is úgy állnak hozzá.

7. Ez egy buta általánosítás, de aki hozzá van szokva hogy bármikor kommunikálhat a barátaival az nehezen van meg nélkülük.

8. Ezt kifejthetnéd bővebben.

9.ezt is

10.Mit értesz káros szenvedélyek alatt?

2015. aug. 4. 14:07
 18/27 A kérdező kommentje:

Azt írod, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni. Szerintem ha bemegy valaki a terembe, akkor onnantól kezdve az óra végéig az kellene, hogy legyen, amit ő mond. Ezt miért kellene kiérdemelni? A tanáron van egy ruha, amikor belép a terembe. Tudniuk kell, hogy ki a falkavezér.

Hogyan éltetik a celebvilágot? Úgy, hogy egyszerre gyűlölik, egyszerre szeretik teljes ambivalencia, sőt paradoxon. Meghallgatják például X.Y rapper dalait, utána vitatkoznak egymással, hogy ez mennyire lefelé visz. Akkor miért hallgatja? Trendi akar lenni, követni a tömeget.

Az agyuk át van mosva a különböző médiumok által ponthoz már nem kívánok hozzászólni, mivel fentebb kifejtettem hogyan vannak manipulálva.

Milyen káros szenvedélyek? Dohányzás, alkohol, kábítószer.

2015. aug. 4. 16:05
 19/27 anonim ***** válasza:
A falkavezérséget is ki kell érdemelni. Ez ott kezdődne hogy a tanár emberként tekint a diákra. Kábítószert kevesen használnak. Alkoholhoz és dohányáruhoz többen nyúlnak, de ez régen is így volt.
2015. aug. 4. 16:11
 20/27 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: nagyrészt igaz, amit írtál a kérdésedben, de ez szerintem nem a nevelésen múlik. A tévétől nem tilthatod el a gyereket (sem a többi ilyen dologtól: telefon, tablet, stb..), mivel kiközösítenék kortársai emiatt, és az jóval nagyobb lelki sebeket okozhat!

egyébként amit leírtál a kérdésben, nem látok rosszat, szerintem semmi baj sincs velünk, tizenévesekkel.

A világ mindig változik

Szüleim is mindig azzal jönnek, hogy bezzeg az ő idejükben, jobb volt az a rendszer, de ezt kötve hiszem. Inkább élek egy csóró, züllött országban, de legalább szabad vagyok, azt csinálok, ami tetszik (most tekintsünk el Orbán demokrácia pusztításától -- politika off) A szocializmusban meg államilag volt korlátozva egy néhány dolog, szóval én nem értek egyet.

15F

2015. aug. 4. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!