Hány éves kortól simnkelje magát a gyerek?
nekem anya azt mondta, majd ha 18 leszek :)
meglepődtem, hogy hú, az még kerek 10 év :D
de ezzel ellentétben már 13 évesen sminkelhettem magam(nem suliban), teljes egyforma volt a barátnőimmel mindig, mindhármunknak szemhéj fehér-kék, meg alul- felül fekete szemceruza, nagy barétnők voltunk, még "vérszerződést" is kötöttünk :D
én pont a púdert meg alapozót nem engedném amíg tilthatom :)
tönkreteszi a bőrét és egy hamvasbőrű tízenévesnek felesleges is :)
olyan 14 éves korától megengednék neki kis szájfényt meg egy pici szemhéjszínt, mondjuk rózsaszínt vagy kéket :)
12 évesen használhattam szempillaspirált havonta egy kiválasztott alkalommal (:DD) Meg persze alapozót mindig ha kellett, mert ronda bőröm volt.
13 évesen már sminkeltem 2-3 naponta spirállal.
14 évesen már szemhéjtussal.
12-13 éves kortól engednék szempillaspirált és korrektort, esetleg szájfényt, szemöldökceruzát/port az alapozóról (vagy bb-ről, cc-ről, mindegy), púderről pedig megpróbálnám lebeszélni, de ha tényleg csúnya a bőre (mert igenis egy tizenéves nagyon pattanásos tud lenni), akkor engedném azt is kb. 14 éves korától.
Nekem anyukám sajnos nem igazán ért a sminkeléshez, így ő nem szólt bele, 13 évesen napi szinten kentem magamra az alapozót, tök feleslegesen, eddigi egész életemben (18 vagyok most) ha volt kb. 5 pattanásom összesen, külön-külön, akkor lehet sokat mondtam. Mondjuk nem ártott, de azért szép kis pénzkidobás volt.
Viszont nem csak megengedném, de meg is tanítanám sminkelni, ha kéri, akkor ki is sminkelném eleinte, mivel a kezdők, főleg így fiatalon elég szépen el tudják rontani :D
Amúgy furán van feltéve a kérdés, mintha ez valami kötelező dolog lenne egy bizonyos kortól. Stílusból ítélve azt mondanám, te vagy a gyerek, ami nem baj, nyugodtan feltehetted volna a saját nevedben is a kérdést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!