Szulok! Mit csinaljak ha kiderult hogy a 16eves lanyom terhes?
11-es! Vagy ő is szexelt, csak nem tudtál róla és szerencséjére nem lett terhes.
Amúgy ez hogy jön ide?
szép hogy babázni akarnak. tervük van? iskola, munka, lakhatás? vagy csak cuki baba kell.
készítsenek tervet (részeleteset!) és ha attól nem térnek el, akkor kapnának támogatást, amint eltérnek, mehetne ahova akar!
Én abortuszt tanácsolnék neki, bármilyen fájdalmas is, de mindenképpen ő döntene.
Azért ez a kérdés elgondolkodtató, ha igaz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Először a 11-es válaszon akadtam fenn. Oké, én elhiszem, hogy annak az anyukának nem szexelt ennyi idősen a lánya, van ilyen. De nem gondolnám, hogy felelőtlen, xar szülő lenne az, akié meg igen. Lásd a kérdezőhöz is bizalommal fordult a lánya. Mi a fenének jön de egy ilyen bezzeganyu, mert segíteni azt nem tud!
Az utolsó két válasz is megdöbbentett.
"Azt egyébként lehet tudni ,hogy védekeztek-e és baleset vagy nem?" - Mi ez? Kíváncsiság, túrkálás a mélyben? Miért van erre szükség? Változtat valamin?
Bár egyesek szerint változtat:
"Védekeztek? Mert ha igen akkor támogasd mindenben, nem tehet róla." És ha nem védekeztek? Akkor mehet a kamaszlány a levesbe? Akkor ne támogassa a szülő a döntésében?
Kezet a szívre! Itt soha senkinek nem volt egy-egy felelőtlen alkalom az életében? Mindenki mindig ezerrel védekezett? Na ne mondjátok már!
Vagy csak a gyk-n olvasott sok hülyeség teszi ilyen sarkossá az embereket, és elfelejtik, hogy olykor ők is hibáznak? Ha nem ebben, akkor másban, de hibáznak.
Itt mindenkinek határozott, sarkos, csak az a jó véleménye van. És bizonygatja ezerrel. Akár passzol, akár nem az adott helyzetre. Itt van pl. a belinkelt kérdés. Végigolvastam, iszonyú. De ott más volt a helyzet. A lány abortuszt akart, a szülei nem engedték, aztán egy darabig nevelték a gyerekét, végül odadobták neki. Ő meg gyűlöli.
Hol hasonlítható ez a mostani helyzethez? Szerintem sehol.
Itt egy támogató édesanyáról van szó, akinek van annyi esze, hogy elsősorban a kamasz lánya érdekeit nézi, megad neki minden információt, aztán támogatja a döntésében, bármi legyen is az. És ezt pontosan így kell csinálni annak, aki tisztában van azzal, hogy attól, hogy szexelt a lánya, még egy jó ideig nem tud megállni a saját lábán, viszont ahhoz meg már nagy, hogy a feje fölött döntsenek.
Emberek, nézzetek már magatokba! Vegyétek észre, hogy mindenki hibázik, és vannak esetek, amikor bármely megoldást törést okoz az ember életében. Ilyenkor a családnak össze kell kapaszkodni, és minden erejével segítenie kell a bajba jutott tagját. Akár az abortusz, akár a baba felnevelése mellett dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!