Szulok! Mit csinaljak ha kiderult hogy a 16eves lanyom terhes?
Nagyon jo olvasni, hogy tamogatod es mellette allsz!
Kepzeld el, hogy milyen buszke leszel ra, ha a baba mellett a tamogatasoddal es segitsegeddel sokra is fogja vinni a lanyod! :-)
Gratulalok a hozzaallasodhoz!
Az én lányom is 16, és a kérdésedet olvasva belegondoltam a dologba. Hát kivert a víz rendesen!
Ha már így alakult, támogasd a döntésében. Ne erőltess rá semmit, de ülj le velük, esetleg a fiú szüleit is bevonva, és beszéljétek át a helyzetét.
Világíts rá arra, hogy a babázás nem habos-babos rózsaszín, és nem lehet kiszállni belőle, de ne rémítsd el. Tudnia kell, hogy utána is van élet, iskola, csak sokkal több energiába kerül, és sok lemondásban is része lesz.
Ajánld fel, hogy a baba születése után is támogatod, segíted, de a felelősség, a munka oroszlánrésze az övé lesz, mert a pici az ő gyereke.
Nálunk 2 kistesó van, 4 és 6 évesek. A lányom sokat foglalkozik velük, sokat segít körülöttük születésük óta. De nem kényszerből, és nem bármikor. Hálás vagyok a segítségéért, de nem próbálom ráerőltetni a kicsiket. Ha dolga van, vagy egyszerűen nincs kedve hozzájuk, simán nemet mondhat. Nálatok ugyanennek kell működnie, csak fordítva. Övé lesz a baba, de pedig segítesz körülötte, ha időd, energiád, kedved engedi. Így korrekt.
Amúgy az én 16 évesem egyszer egy jó hisztis nap után azt mondta, hogy a tinikori terhességek legjobb megelőzése az, ha kistesói vannak az embernek.
Kitartás nektek, hozzatok jó döntéseket, és nagyon vigyázzatok egymás lelkére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!