Az, hogy elmondom a véleményem, miért visszabeszélés a felnőtteknek?
Lehet hogy most esett le neki hogy milyen jó gyeker is vagy és most szomorú vagy haragszik magára vagy ilyesmi....
2 nap és lenyugszik...
majd írd meg hogy mi lett!
Hát nem csodálom hogy ki vagy akadva, át tudom értékelni a helyzetet :S
Elsős voltam a gimiben, de akárhányszor vitatkoztam a tanárokkal, mindig nekik lett igazuk (NEM EGYSZER IGAZGATÓI IRODA LETT A VÉGE :D).
Sokat gondolkodtam a miértjén tinifejjel, és arra jutottam, hogy tök felesleges vitába szállni velük, mert aki felnőtt(ebb), annak van igaza. A többit sajnos a mai napig nem értem :D 17 voltam, mikor egy tanárom a szemembe mondta: azért nem lehet igazam vele szembe, mert egy 17 éves kölyök vagyok, ő meg A tanár.
Ami még lehetséges, hogy nincs más, csak te, akin le tudná vezetni a felesleges feszültséget, egyfajta "stresszoldó" vagy. Ez nem jó megoldás, de sajnos a felnőttek vállán nagy felelősség és sok dolog nyugszik, amit te nem mérhetsz föl, csak ha felnőtt leszel.
A különórák csak a hasznodra válnak, de ha túlzásba viszitek őket, nagy károdra lehetnek (főleg a tanulmányi eredmény romlására gondolok) Valószínű hogy a szüleid le akarnak kötni, meg jobb helyen vagy ott, mint az utcán. Az egyetem egy ilyen értelmes lány esetében pedig alap... Ha foggal-körömmel küzd a jó jegyekért az érettségi tantárgyakból és a két választottból, az bőven elég. A többire nem kell elfecsérelni az időt.
nagyonis ismerős.
sajnos velem is van így,de általában győzök valahogy.nagyon jól tudok vitatkozni[családi örökség:D],de néha ez sem elég.szerencsére anyum megértőbb és csak ha nagyon muszáj akkor ordibál és elég engedékeny. szerintem mondd meg neki nyugisan,hogy tudod,hogy sok a teher rajta,de ne rajtad vezesse le,mert te nem tehetsz róla.
remélem megérti:)
13/L
az én anyukám is ilyen..a múltkor azért ordibált, mert a barátom hozott nekem sütit a nagymamájától...megesik, hogy dobál, csapkod, ordibál, veréssel fenyeget vagy nekem akar jönni(bár ez annyira nem gyakori és csak pár éve kezdte el, kiskoromban nem vert). Olyankor eléggé megijedek, de nem szabad ezt kimutatni neki. Nemrég megint elkezdte a hülyeségét, hogy "tudod milyen vagyok, ne idegesíts mert szét szedek mindent.." hát mondom szedjél. erre ideges lett és folytatta "tudod milyen vagyok én neked megyek ne beszélj vissza nekem megértetted?" mondtam neki, verjen meg, ha meg akar verni ugyis megfog nem?
erre nem mert lépni. ne beszélj vissza, de tudasd vele, hogy nem különösebben érdekel a rikácsolása. tiszteld, de ne engedd, hogy rajtad vezesse le a feszültséget. én is úgy érzem, sokszor csak kiéli a nagy szájhős énjét rajtam:)16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!