Magyarországon az erőszakos videojátékok okolhatóak a kis számú, kamaszok által elkövetett erőszakos bűncselekményért?
Igazából akkor a Tom&Jerry alapján már simán megpróbálhattam volna papírvékonyra passzírozni egy macskát egy úthengerrel, mert "úgyis túléli" alapon.
Szerintem amikor egy ilyen fiatal öl, akkor sokkal mélyebben kell keresni a probléma gyökerét, nem a játékokban. A játék már csak max. hab a tortán.
Érdekes felvetés.
Akkor az okosok azt is magyarázzák meg, hogy az a gyerek, aki kiskorától horrormeséket (Hófehérke, Piroska, Hamupipőke stb.) és dalokat (Boci-boci tarka, Gólya, gólya, gilice) hallgat illetve énekel, miért nem lesz agresszív?
Szerintem ennek annyiban van csak köze a játékhoz, hogy ezek a fiatalok ahelyett, hogy az utcán/grundon/akárhol fociznának, kosaraznának és így fárasztanák le magukat, inkább egy nyamvadt gép előtt irtják az "ellenséget".
Dehogy is a videójátékok miatt..haverokkal, barátokkal sokat Mortal Combatozunk, és mindenki nyugodt, kedves.. Talán én vagyok a legagresszívabb (én is csak akkor, ha anyám a közelemben van, és az agresszió kimerül annyiban, hogy minden kis hülyeségért rászólok az emberekre, esetleg 1-2x rájuk kiáltok, hogy "kuss"... viszont az a fehérnép majdnem rám gyújtotta a házat, bezárt 1 hétre stb..legkorábbi emlékem róla az, hogy amikor azt akartam, hogy apám mondjon mesét bevitt a szobába és megütött...szóval ezen meg nem kell csodálkozni, hogy már a hangjától/szagától/a tudattól h ott van a falra mászok)
Röviden, tömören, ha valamilyen bűncselekményt követ el, az nem a videójáték hibája.. hanem történt vele valami kiskorában.. lehet hogy neki is egy ilyen elb*szott családtagja van, csak nem ilyen türelmes.. vagy rossz nevelést kapott..
Ez nem a videojtékokon múlik. Van akinek alapból van hajlama rá, lehet hogy a videojátékokból inspirációt kap és hamarabb követ el valamit, de előbb vagy utóbb úgyis rászánná magát egy bűncselekményre. A videojátékok nem okoznak személyiségváltozást, normál esetben.
Egy példa: tegyük fel én most elkezdek gta-zni, napi minimum 4 órát tolom. Akkor a személyiségem megváltozik, és hamarosan lelövök valakit az utcán, aztán ellopom a kocsiját? Hát nem.
Bármennyire is rajong valaki egy játékért, az egyrészt eleve biztos hogy illeszkedik az alap személyiségéhez (külömben nem játszana vele), másrészt nem tudja komolyan megváltoztatni. (Én pl a fantasy témájú játékokat szeretem, és nem azért imádom a fantasyt mert ilyenekkel játszom. Fordítva!) Akit egy játék rávesz egy bűncselekmény elkövetésére, ott már a játék előtt is volt probléma, maga a játék legfeljebb a katalizátor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!