Óvodai vegyes csoportban mi által lehet eldönteni egy irodalmi műről, (mese, vers, verses-mese, elbeszélés) hogy elmondható-e? Illetve mire kell figyelni (mesélésnél, verselésnél, elbeszélésnél) vegyes csoportban?
óvónőnek készülsz?
majdnem minden mese elmondható,ha közben magyarázol esetleg mellé,ha van idegen,vagy bonyolult szó.ha alvás időben meséled,akkor mindegy,ha kezdeményezésnél,akkor pedig gondolom az mikrocsoportos-ugye?
a második kérdés-mire figyelni??a motivációt fenntartani,bábokkal szinesiteni,-és ,amit irtál,hangsúly,különböző hangokon megszólalás,hagyományok kialakitása-( pl mesedoboz..stb) a foglalkozás előkészitése
ha van konkrét példa,jobban tudok segiteni :-)
Természetesen minden jelen lévő korosztály életkori igényeinek és sajátosságainak megfelelő olvasmányokat be is KELL vinni. Ezért van két óvónő elvileg (!!) a nap java részében. Ja hogy a valóságban ez nem így van? :) Akit érdekel, az hallgatja, akit nem, az meg játszik. Legózik, rajzol, babázik, ugrabugrál. Nem kell minden másodpercben irányítani őket.
Mire kell figyelni meséléskor? (Először is a helyes nyelvhasználatra: meséléskor, nem pedig mesélésnél.) Hát a szemkontaktustól elkezdve a beszédtechnikáig kábé ezer dologra!! Úgy kell differenciáln, hogy amikor a kicsik tök jól elvannak mondjuk a tüsi építővel, akkor kezdesz bele egy általad "nagyos"-nak ítélt mesébe. Aztán majd ők differenciálják saját magukat, aszerint, hogy a te mondókádat részesítik-e előnyben vagy a tüsi építőt. Nem neked kell ketté választandos a csoportot.
első vagyok,én bevittem mindenféle meséből.nem tudom most hogyan tanitják nektek.meg azt nem irtad,hogy ez egy foglakozáshoz kell-e?vagy délutáni pihenésnél gondolod?
valóban,két óvónő nincs ilyenkor bent,mivel általában a délelöttös tart foglakozást,a délutános meg kb akkor ér be,mikor már mennek az udvarra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!