Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van köztetek, aki 8 évfolyamos...

Van köztetek, aki 8 évfolyamos gimnáziumba jár? (Vagy szülő, akinek van tapasztalata? )

Figyelt kérdés

Gondolkodunk, hogy fiunkat 5.-től ilyen gimibe írassuk, de sokan azt mondják, nem szerencsés a kicsiket bedobni egy olyan helyre, ahol ekkora korkülönbség van a suliba járók között. Másrészt olyat is hallottam, hogy mivel ugyanazok a tanárok tanítják 5.-től 12.-ig a gyerekeket, sokszor nem igazán értenek a kisebbekhez.

Mit gondoltok, mit tapasztaltatok erről?

2015. jún. 14. 17:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ilyen gimnáziumba járok, most vagyok nyolcadikos.

A korkülönbségről annyi, hogy egy alap általános iskolában is nyolc év van a "legkisebbek" és a "legnagyobbak" között. (Amúgy mi ötödikben, hatodikban nem igazán foglalkoztunk az idősebbekkel, és ők sem velünk.)

Ahova én járok, ott amúgy felvételi is volt, tehát nem csak ilyen beíratom oszt' jó'van.

Vannak tanáraink, akik az egyik szakukat nyolc, a másikat csak az alsó/felső négy évfolyamon tanítják. Így persze előfordulhat tanárváltás, de kicsikhez többnyire olyasvalakit raknak tanítani, aki ért is hozzájuk úgymond.

Ha van kérdésed, hogy diákként milyen ez, szívesen válaszolok, csak magamtól nem jut eszembe több. :)

15/L

2015. jún. 14. 22:16
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

"az általános iskolások el vannak szeparálva a gimisektől (másik szárnyában vannak az iskolának). Azonban arról, hogy ezt a 8 évfolyamos gimikben hogyan oldják meg, semmi nem tudok – ezért kérdeztem."

Miért is kellene elszeparálni őket? Fertőzést kap a 6 éves gyerek, ha egy 18 évessel egy légtérben van?

2015. jún. 14. 23:15
 13/13 A kérdező kommentje:
Hát, tőled elszeparálnám Földünk népességének nagy részét, az tuti. Pedig a tukkóság nem fertőző. :)
2015. jún. 15. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!