Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A szüleim vallásosak én nem...

A szüleim vallásosak én nem mit lehet tenni? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Szóval ők vallásosak én pedig nem.De az egész család a nagymamákig a többi nem él.Pk nem fogadják el,hogy én nem vagyok vallásos.A vallásukat tisztában tartom.Rendszeresen imádkoznakstb.. Mivel tudnám ővelük megértetni,hogy én NEM VAGYOK VALLÁSOS.Római katolikusok meg vagyok keresztelve erre hivatkoznak én meg arra, hogy akkor kényszerítettek rá, nem volt tudomásomban, hogy mit csinálnak.
2010. febr. 28. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem semmit... egy vallásos embernek sosem fogod tudni megmagyarázni, hogy "hitetlenül" is lehet normális életet élni! Vannak olyan családok, ahol a szülők lazán fogják fel a dolgot, hagyják hogy azt tegyen a gyerek "amit akar", ha nem jár misére, hát ne járjon, viszont a legtöbb helyen úgy vannak vele, hogy ha mi is, akkor ti is... Sajna ez ilyen. Próbálj leülni velük és elmondani nekik, hogy te nem érzed azt amit ők, hogy neked egy-egy mise csak szenvedés, és nem szeretnéd ha ráderőltetnének olyas valamit amit egy nagy humbuknak gondolsz.
2010. febr. 28. 13:52
 2/7 anonim ***** válasza:
53%

Ilyenkor örülök, hogy a szüleim ateisták és még megkeresztelni se' vittek el. :)

Közöld velük, hogy szerinted Isten nem létezik, a nagy semmihez meg nem fogsz imádkozni. Vagy add be a derekad, kibírod azt a heti durván egy órát (gondolom vasárnaponként kell menned...) fejen állva is. Nem kell hinni benne, csak játszd el, hogy figyelsz. Hazudni tudni kell szavakkal és azok nélkül is, talán ideje megtanulnod. :) Aztán ha lehetőséges lesz saját lábadra állva elköltözni, akkor tehetsz az egész marhaságra magasról.

2010. febr. 28. 14:40
 3/7 A kérdező kommentje:
hidd el tudok hazudni...
2010. febr. 28. 14:55
 4/7 anonim ***** válasza:
45%
Bigott emberekkel nem lehet mit tenni.
2010. febr. 28. 15:40
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

sajnos nem tudsz mit csinálni, ha ilyenek a szüleid :( előttük hagyd a fenébe az egész vallás témát, ha meg felhozzák, csak hagyd rájuk, amit mondanak...én ilyen szempontból azt hiszem szerencsés vagyok, mert a szüleim vallásosak, megkereszteltek,járattak hittanra, meg minden , de 16 éves korom óta ateista vagyok (igaz, előtte sem sokat foglalkoztam a vallással, a hittanra is csak a barátaim miatt jártam), és nem akarják rám kényszeríteni a vallást...elfogadnak így, ahogy vagyok...

nem tudom,most mennyi idős vagy, de ha 18-20 éves leszel, valószínüleg már bele fognak törődni...most azt hiszik,hogy csal lázadsz és azért nem akarsz hinni...

21/L

2010. febr. 28. 16:15
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
én meg vok keresztelve, de apukám nem vallásos. az új sulimban ráadásul németül (!) is kellett imádkozni! Minden reggel első óra előtt hangosan! félév végére tanultam meg a szöveget :)
2010. febr. 28. 16:31
 7/7 anonim válasza:
100%
azt hiszem hasonló cipőben járunk.. Te hány éves vagy? én 16 vagyok,de nekem nem erőltetik a dolgokat,néha elmegyek misére ,de ha látják,hogy nekem ez csak szenvedés akkor megértik.. sőt engednek is bulizni néha,bár nem nézik jó szemmel ,de nem csinálok semmi rosszat ,szóval nem élek vissza a bizalmukkal és ez szerintem így normális. Esetleg megpróbálhatnád elmagyarázni nekik ,hogy neked nem jelent semmit,akkor meg minek csináljad? Valahogy óvatosan szerintem szót érthetnél velük. Mindenesetre sok sikert! :)
2012. márc. 17. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!