Teljesen elvadult kamasz. Nevelőintézet?
A helyzet túljutott a kezelhetőségen. A gyerek már szétlopkodja a lakást. Az utolsó rongyokat is viszi eladni. Kiszámolva, forintra élnek, őt ez nem érdekli, egy heti kaját megeszik egymaga. Nem fürdik, bűzölög. Nem lehet megtiltani neki semmit, kiröhögi az embert, beáll fenyegetően, ütni akar. Egy pofonért feljelentést tervezett. Az iskolából kirúgták, sok volt a hiányzása, jelenleg se jogviszonya, se munkája.
A háttér elég zavaros, az anyjával él, válás, csóróság, elhanyagolás, sokminden előfordult. Se motiválás, se lehetőség, semmi nem érdekelte, többen ajánlottunk neki kívülről is segítséget, lehetőséget, még a mi anyánk lett elküldve melegebb éghajlatra.
Most lepukkant alakokkal mászkál, volt, hogy mattrészegen esett be a küszöbre (orral). 17 éves fiú. A létező összes gyerekjogi hatósággal kapcsolatban áll már (gyámügy, tanácsadók...), de csak a nevelőintézet tűnik megoldásnak, mert ez a végső állapot csupán fél év alatt alakult ki (a lopás és a fenyegetőzés). Már fizikai fölényben van az anyjával.
Egy ideje hallgat rám - miután rájött, hogy elbarmolta, nem kicsit. Nagyon mást nem tud tenni, mint hogy erővel lép fel a gyerekkel szemben, csak ennek a módja az, amit most keresünk.
A gyerekre már nem lehet hatni. Fater rendszeresen vert gyerekkoromban, úgyhogy nem vagyok egy agressziópárti, de itt én is azt mondtam, hogy rá kell küldeni valakit, aki helybenhagyja, mert ez nem állapot. Ha tehetné, a teljes kosztpénzt ellopná!
Miért kell ilyenkor az anyát hibáztatni?
Vannak teljesen különböző vérmérsékletű emberek, nekem is a párom egyszerűen nem bír a kamasz fiával.
A párom egy kedves, szerény, nyugodt, értelmiségi nő, egyáltalán nem arra van berendezkedve, hogy őrjöngjön a hormonoktól túlhalmazotott fiacskájával.
Én meg munkám miatt nem tudok velük lenni, csak azt tudom, miket (nem) csinál a gyereke.
Mindenképpen kell egy apa egy családba, anélkül ezek a suhancok kicsinálják a saját anyjukat is lelkiismeret-furdalás nélkül.
A kérdés elolvasásakor még azt gondoltam csak nincs olyan rossz helyzet a nevelőintézet csak olaj lenne a tűzre.
Aztán elolvastam a lenti részt. Lehet ezen már az intézet se segít de jobb ötletem nincs ha már tényleg az anyját fenyegeti.
Milyen jó, hogy anyja abszolút kell,hogy legyen mindenkinek!
Van akire az égadta egy világon mindent rá lehet fogni. Mert az angyali kis gyermekek fehér lappal születnek -amit senki nem kérdőjelez meg sajnos- és a csúnya család, főleg az ördögi anya csupa rossz dolgot írogat rá.
Majd csak várjunk. Meg fogjuk még látni, hogy kiderül, hogy ez minden, csak nem igaz. De olyan jó lenne, ha tudnánk az okát, hogy mitől lesz valaki ilyen. Mert akkor már egyszerű lenne elkerülni is; ideális körülmények között már semmi probléma nem lehetne.
Sajnos nem így van.
Talán még a nevelőintézet is kevés a jelen esetben. Inkább egy szigorú, katonai kiképzésszerű helyet lehetne megpróbálni. Hátha valami haszna lenne, de az is lehet, hogy csak addig, amíg ott lenne.
De föladni nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!