Fokozott izzadás. Kamaszkor miatt van?
17 éves fiú vagyok.
Ha tesin kimegyünk futni vagy akármi, alig mozgok valamit és már tiszta víz vagyo, de ha sietek a buszra ugyan ez.
Tavaly ilyen bajom nem volt.
Köszönöm a válaszokat :)
Az izzadás még hagyján, de sok kamasz minimális izzadás mellett is bűzlik - a hormonok miatt, nem azért, mert mosdatlanok. Én is ilyen voltam, borzalmas volt, napi 2x zuhanyoztam, bivalyerős dezodorokat használtam, mégis minden estére bűzlöttem. Aztán elmúlt, ahogy a hormonjaim egyenesbe álltak.
De a nagy mennyiségű izzadás tényleg inkább alkati dolog, személyfüggő. Én is ismerek olyat, akiről állandóan folyik a víz, átüt két atlétán meg egy ingen, de nem büdös.
Az izzadás alapvetően egy természetes dolog, a salakanyagok távoznak a szervezetedből, ezért kell óvatosan bánni az izzadásgátlókkal. Én ma már inkább parfümöt használok.
Mozogj sokat, a szervezetednek jót tesz a rendszeres edzés. Akkor legalább a buszra futva nem fogsz úgy kiizzadni.
Sajnos a tenyeremnek nem számít a dolog, ha kell ha nem izzad. (talán akkor kezdi el, ha egy egészen minimális stressz is ér..:D)
Izzadni meg ahogy írtam is, tavaly fele ennyit nem izzadtam. Azért gondoltam a kamaszkorra kenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!