Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lányom nagyon megváltozott...

Lányom nagyon megváltozott mitől lehet?

Figyelt kérdés

14 éves lányom mostanában furcsa dolgokkal áll elő.

Festetni szeretné a haját, piercinget akar, olyan ruhákat ami nem hinném hogy a megfelelő lenne rá mint például: halálfejes cipő, fekete fehér csíkos harisnya, habos fekete szoknyák és érdekes felsők.

Miközben a legjobb holmikat megkaphatná ő ilyeneket akar hordani.

És szerintem dohányzik is...

Mikor beszéltem vele erről ő a szabad elvűségről beszélt, meg hogy mindeni ezt csinálja meg a suliban is a liberalizmusra tanítják. Mikor az osztályfőnökével beszéltem ő is ezt mondta hogy ez normális és fogadjuk el mert így kell nevelni őket, hagyni hogy kipróbáljanak mindent.

Én vagy maradi vagy ez marhaság és a lányommal mit csináljak.

Se a nővérével se a bátyával nem voltak ilyen gondok.

40 éves apuka

2010. febr. 27. 14:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, hasznosak voltak. Elég tré ez az emo.. utána olvastam.

Lányomat nem pofozom, próbálok beszélni vele de most már tetoválást is akar és ki akadt hogy ha nekem lehet neki, miért nem??

5 éve van tetoválásom nekem is.

2010. márc. 3. 21:16
 12/14 anonim ***** válasza:
14 éves vagyok, voltam emo, nem nagy dolog, ugyanúgy öltözködöm, csak nem vallom magam emonak:) inkább belsőről szól, nem a külsőről. de kb mindent leemoznak mamár... kockás cuccokat, csőgatyát, slipont, halálfejeket. ez a divat, majd megváltozik az ízlése:)
2010. ápr. 24. 22:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Ilyenkor magyarázd el neki, hogy neked azért lehet, mert te egy 40 éves férfi vagy, amikor elmentél és csináltattál, akkor felelősségteljesen végiggondoltad, hogy biztosan kell-e ez neked, ő viszont csak egy 14 éves kis tini, akinek TE vagy az apja, és majd akkor lesz tetkója ha már nem te fogod eltartani! Magyarázd meg neki, hogy ez nem egy olyan dolog, amit magára festet és fél év múlva majd lekopik. Mond el neki, hogy nem fogod jó szemmel nézni, de ha elmúlik 18, és még mindig tetszik neki, akkor csináltathat ő is. (Ma már ezeket is ellehet távolítani jópénzé')

A piercinget továbbra sem hagynám (egyszer írtam már), bárki bármit is mond, szerintem egy 14-5 éves lány nem tudja ép ésszel megítélni még, hogy ez valóban kelleni fog neki "élete végéig", valóban hordhatja-e élete végéig avagy sem. Nem hiszi el, hogy ha azt kiveszi, annak nyoma marad. (Épp a minap láttam egy fiatal csajt, postán dolgozik, gondolom a szemöldök piercing nem megengedett ott, be is nőtt neki, de eszméletlenül ronda heg maradt utána.) Lehet hogy most tetszik neki egy bizonyos tetoválás is, de lehet két év múlva már utálni fogja. Akkor mit csinál(sz)? Majd addig rágja a füled, amíg ki nem fizeted a lézeres eltávolítást!

Szerintem liberális elvek ide vagy oda, nem szabad mindent megengedni! (Amúgy tök hülyeségnek tartom az egész "liberális nevelést". Ahol már kb nem is arra nevelik a gyereket hogy te kislány vagy, ő meg kisfiú, hanem hogy döntsd el majd egy napon magad milyen nemű szeretnél lenni, az nekem ne mondja meg, hogy hogy neveljem a gyerekem! Aztán meg csodálkoznak hogy egyre többet engednek meg maguknak a fiatalok.)

Ha öltözködésre neki ez a stílus tetszik, akkor én belemennék. Ne a legvadabba, de azért a normális keretek között. Mindig mond el neki, ha ilyenekre kérdez rá (ne mérgesen, csak normálisan), hogy majd ha elmúlt 18 éves, onnantól kezdve az övé a felelősség, azt csináltat magának amit akar.

2010. ápr. 25. 09:43
 14/14 Aubrey* ***** válasza:
Az vam APUKA... hogy valószínűleg rossz társaságba keveredett!
2010. júl. 27. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!