Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha valami rosszat csinál a 17...

Ha valami rosszat csinál a 17 éves gyereketek, akkor elveszitek tőle a laptopot, tabletet meg telefont?

Figyelt kérdés
Van 3 gyermekem és a legidősebb 17 évestől nem gyerekes, ha elveszem a cuccait, ha rosszat csinál?
2015. máj. 30. 12:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%
nem.. így csak azt tanulja meg hogy haragudjon rád, és dacoljon. én is szigorúan fogom, de egyilyen miatt nem jut eszembe hisztizni. a saját szobájában azt csinál amit akar. annyi a kikötés hogy mosatlant és ételmaradékot nem hagyhat bent, minden mást rá bízok. és hidd el, akárhányszor jött a barátnője, barátai, előtte olyan szép rendet rakott hogy csak néztem. így a végén már én mondtam hogy hívj őket gyakrabban:-D ő is jól érezte magát és a szoba is rendben van mindig:-D
2015. máj. 30. 13:42
 12/22 anonim ***** válasza:
85%

Nem ertek veled egyet Kerdezo. 17 evesen nekem is kupleraj volt a szekrenyemben es a szobamban is (no letemre), mert egyszeruen nem erdekelt. Be volt csukva a szekrenyem ajtaja, nem lattam es kesz, nem erdekelt. Minden nyaron atneztem a ruhaimat, akkor kiszedtem, ami nem kellett vagy kicsi volt es ennyi. Evente egyszer. Egyszeruen nem tudom miert, de ez a legkevesbe sem foglalkoztatott. Sokszor veszekedtem emiatt anyukammal, de igazabol az sem hatott meg. Ha azt mondta volna, hogy elveszi a laptopomat, biztos kirohogom, ez nagyon dedos. Ha a feje tetejere allt volna se valtoztam volna meg, ennyi. 18 evesen koltoztem alberletbe, patyolat tisztasag van mindenhol, elere van vasalva minden, ha a szuleim jonnek, akkor meg nagyobb gondot forditok a rendre, tisztasagra.

20/N

2015. máj. 30. 13:53
 13/22 anonim ***** válasza:
65%
Mintha az én anyám lenném. Engem is mindig cseszegetett, hogy mi van a szekrényemben mit keres a póló a nadrágok helyén. Én meguntam és bezártam a szekrényt egy acél lakattal. Telefont, gépet, tabletet én biztos, hogy nem adnám oda ilyen célból. Bár anyámmal nagyon jó a kapcsolatunk és kölcsön szokta kérni a tabletemet amikor elutazik valahova, ilyenkor természetesen odaadom neki.
2015. máj. 30. 17:22
 14/22 anonim ***** válasza:
65%
Úristen, na ez gáz. Hálát adok Istennek, hogy normális anyát kaptam. Nekem is kupi van a szobámba, a szekrényembe is, még se gondolja anyu, hogy elveszi a laptopom,tabom, telefonom. Egyszerűen, ne haragudj, de ez nevetséges! A saját gyereked magad ellen hergeled a hülyeségeddel... Anyu nekem is szokta mondani, hogy rakjak rendet, ha rám jön akkor kinyalom a szobát, de amúgy teljesen mindegy neki, hogy hogy néz ki... Ne haragudj, de nagyon butaság amit csinálsz. Ezzel nem neveled, csak elrontod a kapcsolatotokat. Inkább ösztönözd normálisan, ne büntetéssel...
2015. máj. 30. 17:42
 15/22 anonim ***** válasza:
26%

Én is Hálát adok az Istennek hogy nekem normálisabb anyám van. Utoljára 13 évesen vette el tőlem a telefont de akkor is 2 napra, bár akkor megérdemeltem. Az én szekrényemben sincs rend, ha lesz időm majd rendbe teszem, nemsokára vége a sulinak az lesz az első dolgom, de most tanulás, zeneiskola fellépésekre gyakorlás+járok sportolni és gyakorlunk a londoni versenyre. Ha az én anyám venné el ezért a tabletemet, azt mondanám neki hogy az ő szekrénye se normálisabb mert neki is sok dolga van. Dolgozik rengeteget és egyedül nevel 3 gyereket. Egyik barátnőmnek volt hasonló anyja, ő 18 évesen összecsomagolt és viszontlátásra.

16/l. (1 hónap múlva leszek 17)

2015. máj. 30. 17:54
 16/22 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, te egy mázlista vagy, hogy csak ennyi problémád van a fiaddal. Azt mondja nem fog megváltozni, és hidd el a te hatásodra nem is fog. Majd ha megy randira magától észreveszi, hogy: hoppá ki kellett volna vasalni, illetve mikor visszajön úgy rakja el a ruháit, hogy legközelebb is jó legyen.

Azt gondolom, hogy te nem úgy nevelted, de más 17 éves kicsapja az ajtót és elmegy otthonról akár megvan engedve akár nem.

A fiad tisztel téged, ha így elfogadja a "büntit", pedig hidd el lenne más választása, ő már nem egy cselekvőképtelen 10 éves, akinek a szülő szava szent és sérthetetlen.

Szóval emiatt ne aggódj, szülőként már jó munkát végeztél, ezek olyan apró dolgok amiket úgyis megtanul.

2015. máj. 30. 19:10
 17/22 anonim ***** válasza:
65%

Kezeltetni mikor tervezed magad?

Ismered a privát terület kifejezést? Nah, a 17éves szekrénye pont az! Bízd rá a mosást, teregetést, vasalást, lássa el saját magát ruhákkal, és tartsa a szekrényében úgy, ahogy akarja.

(Miért van az az érzésem, hogy te a kamasz vagy, és épp anyád ellen gyűjtesz hozzászólásokat? Túlságosan egyoldalú a dolog.)

2015. máj. 30. 19:13
 18/22 anonim ***** válasza:
69%

Amíg nincs szemét a szobájában, amire mennének hangyák stb, addig miért érdekel? Én is rettenetesen rendetlen voltam, aztán mióta albérletben lakok megtanultam rendet tartani magam körül, teljesen magamtól.

Ő égeti magát a gyűrött ruhákkal, hagyd rá.

Ha büntetésből kell csinálnia a házimunkát, csak jobban fogja gyűlölni mint eddig.

2015. máj. 31. 00:09
 19/22 anonim ***** válasza:
9%

Csináld azt amit a mi anyáink: kinyitod a szekrényét, és az összes holmiját egy mozdulattal kiszóród a földre.

Én is megtanultam, ő is megfogja, hogy tartson rendet maga körül, és ne disznóólban éljen.

A lapi, meg a többi, majd akkor lesz visszaadva, ha tudja a kötelességét. Aztán lehet visítani, és morogni.

2015. máj. 31. 10:57
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva én könnyebben is találom meg a ruháim ha be vannak dobálva meg nem kell úgy kioperálni hogy jaj a többit szét ne szedjem.

Szerintem már nagy gyerek és ha nem okoz gondot semmit megtalálnia és nincs a szobában szétterítve a szekrény tartalma szerintem túlélhető szépséghiba.

2015. máj. 31. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!