Ha valami rosszat csinál a 17 éves gyereketek, akkor elveszitek tőle a laptopot, tabletet meg telefont?
Nem ertek veled egyet Kerdezo. 17 evesen nekem is kupleraj volt a szekrenyemben es a szobamban is (no letemre), mert egyszeruen nem erdekelt. Be volt csukva a szekrenyem ajtaja, nem lattam es kesz, nem erdekelt. Minden nyaron atneztem a ruhaimat, akkor kiszedtem, ami nem kellett vagy kicsi volt es ennyi. Evente egyszer. Egyszeruen nem tudom miert, de ez a legkevesbe sem foglalkoztatott. Sokszor veszekedtem emiatt anyukammal, de igazabol az sem hatott meg. Ha azt mondta volna, hogy elveszi a laptopomat, biztos kirohogom, ez nagyon dedos. Ha a feje tetejere allt volna se valtoztam volna meg, ennyi. 18 evesen koltoztem alberletbe, patyolat tisztasag van mindenhol, elere van vasalva minden, ha a szuleim jonnek, akkor meg nagyobb gondot forditok a rendre, tisztasagra.
20/N
Én is Hálát adok az Istennek hogy nekem normálisabb anyám van. Utoljára 13 évesen vette el tőlem a telefont de akkor is 2 napra, bár akkor megérdemeltem. Az én szekrényemben sincs rend, ha lesz időm majd rendbe teszem, nemsokára vége a sulinak az lesz az első dolgom, de most tanulás, zeneiskola fellépésekre gyakorlás+járok sportolni és gyakorlunk a londoni versenyre. Ha az én anyám venné el ezért a tabletemet, azt mondanám neki hogy az ő szekrénye se normálisabb mert neki is sok dolga van. Dolgozik rengeteget és egyedül nevel 3 gyereket. Egyik barátnőmnek volt hasonló anyja, ő 18 évesen összecsomagolt és viszontlátásra.
16/l. (1 hónap múlva leszek 17)
Kérdező, te egy mázlista vagy, hogy csak ennyi problémád van a fiaddal. Azt mondja nem fog megváltozni, és hidd el a te hatásodra nem is fog. Majd ha megy randira magától észreveszi, hogy: hoppá ki kellett volna vasalni, illetve mikor visszajön úgy rakja el a ruháit, hogy legközelebb is jó legyen.
Azt gondolom, hogy te nem úgy nevelted, de más 17 éves kicsapja az ajtót és elmegy otthonról akár megvan engedve akár nem.
A fiad tisztel téged, ha így elfogadja a "büntit", pedig hidd el lenne más választása, ő már nem egy cselekvőképtelen 10 éves, akinek a szülő szava szent és sérthetetlen.
Szóval emiatt ne aggódj, szülőként már jó munkát végeztél, ezek olyan apró dolgok amiket úgyis megtanul.
Kezeltetni mikor tervezed magad?
Ismered a privát terület kifejezést? Nah, a 17éves szekrénye pont az! Bízd rá a mosást, teregetést, vasalást, lássa el saját magát ruhákkal, és tartsa a szekrényében úgy, ahogy akarja.
(Miért van az az érzésem, hogy te a kamasz vagy, és épp anyád ellen gyűjtesz hozzászólásokat? Túlságosan egyoldalú a dolog.)
Amíg nincs szemét a szobájában, amire mennének hangyák stb, addig miért érdekel? Én is rettenetesen rendetlen voltam, aztán mióta albérletben lakok megtanultam rendet tartani magam körül, teljesen magamtól.
Ő égeti magát a gyűrött ruhákkal, hagyd rá.
Ha büntetésből kell csinálnia a házimunkát, csak jobban fogja gyűlölni mint eddig.
Csináld azt amit a mi anyáink: kinyitod a szekrényét, és az összes holmiját egy mozdulattal kiszóród a földre.
Én is megtanultam, ő is megfogja, hogy tartson rendet maga körül, és ne disznóólban éljen.
A lapi, meg a többi, majd akkor lesz visszaadva, ha tudja a kötelességét. Aztán lehet visítani, és morogni.
Őszintén szólva én könnyebben is találom meg a ruháim ha be vannak dobálva meg nem kell úgy kioperálni hogy jaj a többit szét ne szedjem.
Szerintem már nagy gyerek és ha nem okoz gondot semmit megtalálnia és nincs a szobában szétterítve a szekrény tartalma szerintem túlélhető szépséghiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!