Ha valami rosszat csinál a 17 éves gyereketek, akkor
elveszitek tőle a laptopot, tabletet meg telefont?
De az. Az ilyen idős "gyerek" már tanuljon a saját hibájából. Ha nem tanul, majd elmegy dolgozni két évre, és utána esik le neki, hogy kellett volna, és majd behozza. Ha eltört valamit, pótolja saját munkával, stb. Nem gyerek már igazából, ideje megtanulnia a tettei valódi következményeit.
2015. máj. 30. 12:08
nem veszem el. viszont ahogy az első mondta, ha tönkretesz valamit, akkor ezt saját pénzből kell pótolnia. akkor is, ha az a diákmunka pont arra a napra esne, mikor ő mondjuk moziba akarna menni, mert a hibája jóvátétele elsőbbséget élvez. szerencsére ő ezt tudja is.
2015. máj. 30. 12:14
Elég nagy hülyeség egy 17 éves így büntetni... Még egy 5 évesnél csak-csak működhet, de egy kamaszban pont az ellenkező hatást váltja ki. Lehet hogy ha elveszed a laptopját akkor végre fogcsikorgatva elmosogat, de csak harag gyülemlik föl benne a "hülye, szemét anyja" iránt. Nem 17 évesen kell nekiállni nevelni a gyereket, akkor már régen késő.
2015. máj. 30. 12:48
4/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Nem tört el semmit a gyerek, csak a szekrényébe csak úgy be vannak dobálva a ruhái és nincs mindegyik rendesen berakva. Mindig rendet rakatok a szekrényében vele havonta, ha így néz ki,de rá 2 hétre már ugyan ilyen marad és már nagyon elegem van belőle. Ő mindig azt mondja, hogy ő ilyen és nem fog megváltozni, mert ő nem képes állandóan rendbe lakni. Úgy hogy ezért vettem el tőle a tabletet.
Komolyan?Azért mert nem akar rendet rakni a szekrényében?:O Hidd el előbb-utóbb rá fog jönni, hogy jobb ha össze vannak hajtogatva a ruhái, ha meg nem az sem egy nagy katasztrófa,maximum mielőtt felvesz valamit majd kivasalja.
2015. máj. 30. 13:15
nem mindegy neked hogy néz ki a 17 évesed szekrénye? ezért tabletet elvenni? :D én egy dolgot tennék, vennék neki egy szennyestartót, innentől intézze ő, mosson, vasaljon magára, hajtogasson vagy dobálja be a szekrénybe, ő dolga, maholnap felnőtt, ehhez már semmi közöm...
2015. máj. 30. 13:20
ezért nem büntetném. az ő szekrénye, nem szólnék bele hogy néz ki. és rendet se raknék benne. majd megtanulja idővel, ha nem találja a dolgait.
2015. máj. 30. 13:22
8/22 A kérdező kommentje:
Majd, ha elveszem tőle a cuccait, akkor rájön, hogy majd rendbe kell tartani a dolgait. És akkor még fel van háborodva a gyerek, hogyha elveszem a cuccait és nem mehet sehova se itthonról el. És most is még neki áll feljebb, hogy nem engedem el a kórházba, hogy meglátogassa a haverját. Majd megtanulja, hogy rend legyen a szobájában.
Szerintem nem normális, amit csinálsz. Én úgy gondolom, hogy ha rendetlen a szekrénye és csak be vannak dobálva a ruhái, akkor az az ő baja. Ha akarja akkor rendet tesz benne, összehajtogatja, ha meg nem akkor nem. Nem kell megcsinálnod helyette. Teljesen mindegy, hogy hogy néz ki, nem kell foglalkoznod vele. Ennyi idősen szerintem csak felmérgesíted azzal, ha elveszed a cuccait. Ha eddig sem tett rendet, akkor ezután sem fog. 17 évesen ilyen eszközökkel biztosan nem fogod rávenni a rendrakásra. Az meg, hogy úgymond szobafogságot kap meg nem engeded el, hogy meglátogassa a barátját a kórházban abszolút túlzás. Most komolyan, egy rendetlen szekrény miatt?.....
2015. máj. 30. 13:35
szerintem te beteg vagy! nem engeded be a kórházba mert kupi van a szekrényébe?
meg majd attól tanulja meg hogy elveszed a cuccait? elárulom, hogy nem... ezzel rohadtul nem a felnőtt létre neveled. igen, megtanulja, hogy ha nem tesz rendet büntit kap. neked azt kéne megtanítanod, hogy MIÉRT kell rendet rakni, azt pedig azzal tanulja meg ha nem szólsz bele. majd sietne valahova, nincs meg a ruhája vagy gyűrött, nem tudja felvenni, na majd azzal tanulja meg. azzal, hogy 17 évest szobafogságra ítéled és elveszed a tabletjét azzal azt tanítod meg, hogy az anyja elmeroggyant és meneküljön el otthonról. remélem kiszökik és meglátogatja a barátját a kórházba, nagyon drukkolok a gyerekednek! :)
2015. máj. 30. 13:41
Kapcsolódó kérdések: