Túlzás, ha egy 16-17 éves lány külföldre jár vásárolni? Ezért elkényeztetettnek gondolnátok?
Én lennék a lány...
Ha szeretnétek, kifejtem, hogy miért fogalmazódott meg bennem ez a feltevés, de most nem akartam ide kisregényt írni.
Csak annyi a különbség, hogy 16 évesen az embernek nincs anyagi helyzete. A szüleinek van. De ha ők megengedik neki, akkor mást ennek nem kell érdekelnie.
Én magam lépten-nyomon találkozom ezzel a nyugaton minden de olcsó szöveggel, személyesen még nem sikerült ezt tapasztalnom. Ez van.
25 és 16 éves közt van egy pötty különbség, lássuk be.
25 évesen volt már 6 év munkaviszonyom. 16 évesen kinek a pénzéből vásárolgattam volna Bécsben?!
Nem. Ugyan én még nem vásároltam külföldön (kivéve nyaralásokkor, de akkor is csak egy-egy ruhadarabot), de ha lesz pénzem (diákmunka), tutira ki fogok menni Bécsbe (Budapestről), ugyanis ott van pl a kedvenc ruhaboltom, a Forever21. Most nem fogok csak azért totózni a netről rendeléssel, meg plusz szállítási költséget fizetni, mert valaki ettől elkényeztetettnek titulál... Kezdjük ott, hogy nem is vagyunk gazdagok. A kérdező egy szóval sem írta, hogy a szülei pénzén vásárolgat (de még ha úgy is tenné... senkinek semmi köze hozzá). Meg gondolom nyilván nem minden második nap utazik ki. Szerintem abszolút semmi baj nincs vele, hiszen Bécsben nagyon sok olyan ruhabolt van, ami Mo-n nincs.
17/L
Szerintem is a mennyiségtől függ.
Én is külföldre járok vásárolni kb havonta (vagy max. 2 havonta) 1x, viszont én egy kisvárosban lakom, ahol nem lehet rendes ruhákat kapni + egy köpésre a határtól. Az út hossza, ideje pedig rövidebb ebbe a bizonyos városba, mint a legközelebbi hazai nagyvárosba...
Elég kevés infót adtál meg, én ennyi alapján nem merném kinyilatkoztatni sem azt, hogy elkényeztetett vagy, sem azt, hogy nem vagy az.
Mi minden bevásárlást "külföldön" intézünk :D (Közvetlenül a határon lakunk, a város másik fele már külföld, ahol kb minden olcsóbb, plusz az a városrész nagyobb = nagyobbak a boltok, több mindent lehet kapni)
Ha megteheted akkor miért ne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!