Sztem legkesobb 12 évesen. Es eleg a szexről meg h igy lesz a baba(amit valószínűleg már tud), semmi szükség oral, analrol. Arra majd rajon maga.
2015. máj. 24. 16:14
2/14 anonim válasza:
Nem egy nagy beszélgetés kell, folyamatosan beszélgetni kell ezekről a dolgokról. Néhány percben úgy sem lehet minden kérdésre válaszolni, arról nem is beszélve, hogy utána is merülnek még fel benne dolgok. Ezért én nem javaslom, az "üljünk le és akkor most beavatlak valami baromi titkos dologba" beszélgetést. Csak úgy, ha szóba kerül, akkor beszélgessetek róla, mint az élet természetes dolgáról, mivel az is. Ez pedig már gyakorlatilag azóta folyamatosan megy, mióta beszél és kérdez, nem?
2015. máj. 24. 16:47
3/14 anonim válasza:
Én anno 8-9 éves koromban kaptam egy könyvet, ami annak a korosztálynak a számára magyarázta el, hogyan lesz a kisbaba, mi az a szex, nemi szervek hogyan működnek stb. Ennek a könyvnek volt különböző életkori verziója, tehát ahogy nőttem, egyre több mindent megtanulhattam, a saját szintemen. Nekem ez tetszett, tök érthető volt, és tényleg a megfelelő korosztálynak való. A szüleim persze hozzátették, hogy ha bármit nem értek, vagy bármilyen kérdésem van, nyugodtan szóljak, hozzájuk bármivel fordulhatok. Aztán bármi érdekelt, tényleg mindig megkérdeztem.
De ehhez a módszerhez arra is szükség van, hogy egy érdeklődő gyereked legyen.
2015. máj. 24. 16:49
4/14 anonim válasza:
En kamaszoknak szolo konyvet adnek neki. Kevesbe kinos de megse az internet szabadsagaval rendelkezik, tehat meg tudod nezni, hogy normalisan irja-e le. 12 eves kor szerintem is nagyjabol jo. Ajanlom ezt a konyvet pl.:Sylvia Schneider: Válaszok lányoknak. Tele van kerdesekkel es valaszokkal a felnotte valasrol. Ez azert jo mert igy o valaszthatja ki a szamara fontos temat. Ha meg marad benne kerdes akkor azt veled megbeszelheti, de meghagyja szamara a dontesi lehetoseget, hogy mirol akar veled beszelni es mi az amit inkabb egyedul szeretne megerteni.
2015. máj. 24. 16:52
5/14 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen mindenkinek!
2015. máj. 24. 20:35
6/14 anonim válasza:
Szerintem is lényeg a fokozatosság. Ott kezdődik, mikor elmagyarázod a pár évesnek, hogy a fiúk és a lányok "mással pisilnek". Aztán előbb-utóbb az is érdekelni fogja, hogy hogy lesz a kisbaba.Nekünk ezt óvodás korunkban úgy mondta anyukánk, hogy "apa beletette" a kistesónkat a hasába. Akkor ennyi elég magyarázat is elég volt. Aztán jön a menstruációs téma, azt is lehet szerintem szép fokozatosan bevezetni. Stb. De valószínű, az iskolában az osztálytársaktól hallani fogja (a hülyeséget is sajnos) hogy mi is az a szex. Na ilyenkor kellene minél többet beszélni róla.
2015. máj. 24. 22:13
7/14 anonim válasza:
Mikor megjon az elso menstruacioja. En elotte magamtol mar sok mindenre rajottem. Anyam elmondta mi a menzesz aztan elolvasta velem a Peti es Panna cimu szexualis felvilagosito gyerek kepregenyt es itt kifujt. Fontos hogy ne nagyon komolykodva add elo magad es a maszturbacioral nem kell felvilagositani arra rajon magatol. De ha kerdez mindig valaszolj meg ha hulyeseg is!
18/L
2015. máj. 25. 02:08
8/14 anonim válasza:
Ha kérdez akkor válaszolj, de ha nem akkor hülyeség eröltetni.
2015. máj. 25. 14:53
9/14 anonim válasza:
A mszturbációt már a kisbabák is gyakorolják, nem tudsz neki sok újat mondani.
A szexről, ha jó a viszonyotok, kérdezni fog ovis korától fogva folyamatosan. Ha mindig válaszolsz őszintén és nem megrémisztő módon, akkor el is intézted a régebben kiskamasz korban esedékes "nagy felvilágosító beszélgetést". Olyan részletességgel kell válaszolni, ameddig a gyereket érdekli.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!