Ti kikérdeznétek a 15 éves lányotoktól a házit?
Hát nem tudom, én egyetemre járok, de néha még mindig hatékonyabb, ha valaki másnak mondhatom fel az anyagot, és nem magamnak. Az én szüleim nagyon segítőkészek (sőt, a két húgom is), pedig nem is értik, amit tanulok!
Kérdező, anyukád más helyzetekben szentel neked elég figyelmet? Ha igen, akkor oldd meg valahogy ezt a tanulást nélküle, viszont ha nem, akkor ülj le vele beszélgetni, és mondd el neki, hogy jól esne, ha több időt töltenétek együtt!
Tőlem utoljára 6.-ban kérdezték ki az anyagot, akkor 11 éves voltam. Utána egyedül tanultam. De nem azért, mert anya nem ért rám, csak simán anélkül is jól tanultam.
18L
Sok-sok ismerősöm anyukája az ÉRETTSÉGIIG kikérdezte a gyerekét, együtt tanult vele. Vagy mert lusta volt a gyerek, vagy mert butus volt és nem értette az anyagot, vagy csak mert szimplán olyan nehéz volt az anyag, hogy egy középsulis nem tudja még ésszel felfogni. Ezért az amolyan "tanuld meg egyedül" féle kommenteknek nem nagyon van helye.
Kérdező, hétvégén próbálkozz, akkor kérd meg anyukádat, hogy segítsen, akkor talán ráér (és akar!) foglalkozni veled. Ha akkor sem, szerintem tanulj együtt a barátaiddal, unokatseóiddal, vagy bárki más ismerősöddel aki hajlandó foglalkozni veled.
Érdekes, a 35 fős gimis osztályomból csak egy sráccal tanult végig az anyja mindent. Kikérdezte, megíratta vele (néha ő írta helyette a házit...), és a srác kitűnő volt.
VISZONT
Nem volt semmi szociális élete, kis stréber lett (nem az a rendes, hanem az okoskodós fajta, akitől mindenkinek elege volt az osztályból). Konkrétan kinyalta a tanárok seggét, és némelyik tanárt is idegesítette már... Tipikus anyuci pici fia volt mind a 120 kg-jával. Sokan piszkálták is, mert nagyon szánalmas volt. Szerintem amúgy a gimis anyagok nem olyan nehezek, hogy egy értelmes ember ne tudja megtanulni őket. Maximum a kémia lehet nehezebb, de ez ugye az ember beállítottságától is függ.
hát én nem tettem...úgy hozta a sors, hogy a beteg anyámat kellett ápolnom munka után...aztán volt már kilenc, mire hazaértem...és még várt a főzés, mosás, stb...
Gyerek 10 éves volt, rákérdeztem, kész a lecke, mondta, igen...és én elhittem neki...nem is tudom hogyan oldottam volna meg, ha nemmel válaszol....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!