Aki 90-es években volt kamasz annak milyen volt az élete? Akkor mi volt a divat, a menő?
Előző 12 válaszoló, komolyan irigyellek titeket. :( Nem élek neten, de egyszerűen az én szüleim illetve az összes barátnőimnek a szülei tiszta idegek már akkor is, ha két kilométerrel arrébb megyünk biciklizni.
Még hogy csak úgy átmenni egymáshoz? Fújj, mit gondolunk. :/
Ehh, egy húsz évvel korábban kellett volna születnem, nem jó ez így.
szerintem nem igazán van jobban "elkorcsosulva"
rengeteg semmire sem vitte ember van aki a 90es években volt 10en éves...
Érdekes kérdés. :) Tetszenek a válaszok, nem lehetett rossz. Mármint főként az, hogy nem töltöttetek ennyi időt számítógépezéssel és telefonozással. A ruhákat is teljesen el tudom képzelni magam előtt :D De azért azok a hajak...Katasztrófa szerintem :D
Én mondjuk most vagyok tizenéves (lassan már nem), és nekem most is tetszik. Lehet 20 év múlva majd mi válaszolunk valami hasonló kérdésre.
"Semmire se vitte" emberek mindig is voltak és lesznek, ez szerintem nem korszakfüggő. Van aki akkor is, és most is megtalálja a számitását, van akiből meg semmi se lesz.
De a két korszak maga ég és föld volt, több szempontból is. Én pl. nem éreztem annyira a ma oly divatos anyagiasságot...voltak akkor is gazdagok és szegények, az én szüleim is egyszerű emberek, gyárban dolgoztak, mégis normálisan megéltünk, megvolt mindenünk.
Én a 90-es években voltam középiskolás, és utána egyetemre mentem. De az egész tinédzser-és fiatalkorom nagyon szép élményekkel teli, jó nosztalgiázni rajta. :)
Én bizony elmentem úgy hétvégén az utcába biciklizni (csak a közeli utcákba mehettünk, és nem igazán szöktünk el:)), hogy este 8-ra kellett csak hazaérni. Nem volt mobil,nem tudtak ránk csörögni, hogy hol vagyunk már, tehát mindig betartottuk az időt, különben bünti lett a vége. :) A jó kis camping biciklivel és barátokkal teltek a délutánok. Akkoriban mekkora nagy szám volt, hogy bekötöttek valami új filmcsatornát, és lehetett nézni a Melrose Place-t rajta. :)
Hú, engem nem érdekelt a divat meg a menőzés, munkavédelmi bakancsban meg surranóban, később martensban jártam, mert sikerült külföldről szerezni. Én répafarmert nem voltam hajlandó felvenni, egyenes szabásúvá varrattam őket anyámmal, jó kis slimek lettek, sztem vagesz volt a bakancsokkal! ingem nekem is sokféle volt, meg fekete pólóim, üvöltő farkasokkal, kamionokkal meg bandalogókkal. Aerosmith fan voltam, amikor a többi csaj a thake that-ért meg az east 17-ért volt oda, ők Bravo magazint meg Popcornt olvastak, én fantasy könyveket... mondanom se kell, csak fiúbarátaim voltak.
Késő este is simán járkálhattunk, nem rettegett anyám soha, hogy eladják a vesémet vagy eladnak Ukrajnába.
Telefon az egész panelházban egyetlen lakásban volt, meg volt beszélve, hogy minden szerdán este hétkor hívom apukámat (aki kamionozott és csak vasárnaponként volt otthon velünk).
Nagyon menő volt, amikor walkmanom lett, meg felvevős magnóm, állandóan a rádióból másolgattam kazikra a zenéket. amikor meg vhs lejátszót meg később cd-s magnót kaptam, istenkirály lettem a heveroknál, folyton nálunk dekkoltunk és zanzásra néztük a videokazikat :)
A komodore 64 kb megőrjített mindenkit, akkora szám volt :) és később az IMB PC Turbo Xt, amihez fekete-sárga monochrome monitorom volt, a pc ház meg akkora, hogy lelógott az íróasztalomról és flopikat evett :)
ha valahonnan volt Lee, Wrangler vagy netán Levi's farmered, vagy utánzatod, akkor máris túlöltözted az átlagot. Fehér magasszárú tornacipőben nyomultak a srácok, szimattatyóval, a másik fajta meg bő gatyában, műanyag fityegős nyakláncokkal. Ha valakinek lett egy budmil hátizsákja akkor indult az irigykedés azonnal.
Nagyon divatos volt a feltupírozott frufru a csajoknak, meg a rikító műanyag hajráfok, meg ilyen műanyag gyöngyökkel megkomponált hajcsattok. Vicces volt :)
örülök, hogy nem most kell kamasznak lennem
Elég nevetséges ez a "mai fiatalság elkorcsosult" dolog... Attól mert van internet én sem ott élek. Sokat találkozok a barátaimmal, én is járok túrázni, kirándulni, utazgatunk a családdal, programokat szervezünk a barátaimmal, stb. Az internet pedig lehet, hogy sok hátránnyal rendelkezik, de annál több előnnyel,például a távolabb élő barátaimmal tudom tartani a kapcsolatot.
Szerintem most sokkal nehezebb megélni a kamaszkorunkat, én szívesen élnék a 90es években.
Az, hogy ki, hogy öltözködik, nem lehet megkülönböztetni a fiút a lánytól... nézzük csak meg a Trainspottingot, ami a 90esek évek egyik sikeres filmje. Szerintem elég sok züllött fiatal van benne, és Ewan McGregor néhány jelenetben egészen lányos pólót visel: [link]
Szerintem nem kéne lenézni a mai tiniket és általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!