Felnőttek, kamaszok! Szerintetek illik, kell? (lent) Nektek mi a szokás?
Én nem szeretek üdvözlésképpen puszilkodni, idegenemberrel első találkozáskor meg pláne nem. Nem utasítom vissza ha már felémhajolnak, de én soha nem kezdeményezek.
Nem tudom hogyan alakult ki ez idegen emberek között, de nem tartom jó szokásnak. Nálunk megmarad családon belül.
"Aztán mondta hogy ad még puszit is."
Nyugodtan viszonozhattad volna egy jó kis csattanós taslival is.
Nem illik, nem kell.
Nem normális, hanem túlontúl bizalmaskodó és intim volt.
A kézfogásról pedig: ellentmond az illemnek (az évek hosszú során kialakult udvarias társadalmi érintkezés "szabályainak").
A puszi egy kicsit túl bizalmasnak tűnik nekem is, bár szerintem konkrét szabály nem tiltja.
A hagyományos illem szerint mindig a nő nyújt kezet a férfinek, akinek ezt meg kell várnia, nem nyújthat kezet először.
Ebben a szituációban te azzal könnyíthetted meg volna a helyzetet, hogy jó előre mosolyogva kezet nyújtasz a csávónak és magázva "jó napot kívánok"-kal köszönsz neki. akkor talán nem jut eszébe bizalmaskodni, mert látja, hogy egy magabiztos ifjú hölggyel van dolga.
A puszi ilyen helyzetben kifejezetten tolakodó és bizalmaskodó.
Ha rokonok vagytok, de először találkoztok, akkor belefér bemutatkozáskor, de idegenek esetén udvariatlan és kínos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!