Mi az alapja ennek, hogy a szülésért a rendelési díj 10x-esét kell vagy illik vagy szokás adni?
Én terhesen többször voltam a szülőszobán visszatartáson sajnos és többen is megszültek mellettem akiknek nem volt sem orvosuk sem szülésznőjük fogadva. Hát nem cserélnék velük az tuti.
Nem a 10%-ot de mi fizettünk elég keményen terhesség alatt és szülés után. Én nem mertem volna doki nélkül és szülésznő nélkül szülni, tapasztalatom v olt elég.
Üdv, Nyíregyháza
Igen, ez nem a kismamák hibája, sajnos nagy gondok vannak az egészségügyben. Nem csak a szülészeteken van így, hanem más területen is, hónapokat kell várni egy-egy vizsgálatra sztk alapon, de a kisborítékkal 1-2 héten belül van hely. Ha valaki súlyos beteg és élni akar még, persze, hogy ehhez nyúl és ezt tudják is. A másik oldala, amin én nagyon meglepődtem, de olyan orvsostól hallottam, akinek elhiszem, hogyha ő nem tartja indokoltnak az adott vizsgálatot vagy beavatkozást, de a beteg (!!!) igen, akkor a betegek fenyegetőznek, feljelentgetik őket és az indokolatlan vizsgálatok is hozzájárulnak a várólistákhoz, mert a dokik is féltik az állásukat....Elgondolkodtató, hol tartunk.
Visszatérve a kismamákhoz, én is veszélyeztetett vagyok és ki tudjuk szorítani az magánorvost és a szülésznőt, nem is akarom megtudni, milyen sztk-s ellátásban részesülnék, nekem az orvosom számlát ad a rendelés végén, szülésre amennyit gondolok, szülésznő szintén. De maximálisan elégedett vagyok, és ez legyen a legnagyobb összeg, amit "feleslegesen" (nem tartom annak, mivel bármikor hívhatom őket, ha nem dolgozik akkor is ott lesznek a szülésnél, tehát nem a tb fizeti a szolgáltatást effektív, hanem én) költök el, ami magánrendeléssel, szüléssel kb 200 000. Sajnos anyai ágon több komplikált és tragédiával végződő szülés volt, igaz 20-30 éve, de én nem kockáztatok ügyeletes orvossal.
36 hetes kismama
Hát a feltett kérdésre a válasz engem is érdekelne???
Egyrészt ugye nem is nagyon fogadhatna el pénzt, de amiről ti is írtatok az ellátás néhol rémes, nekem sztk rendelésen 5 óra volt a rekordom, amit ott ültem azért hogy bemenjek, "na jöjjön pisiljen egyet", viszlát. Na akkor megelégeltem, soha többet nem mentem sztk-ra.
Számomra a hálapénz olyan szempontból elfogadható, hogy ha már a dokit hívhatom éjjel nappal és egész éjjel fogja a kezem a szülésnél, vagy karácsonykor elrángatom az ünnepi asztal mellől, oké ezért fizessünk, mert ugye őket ezért nem fizeti meg a kórház, de azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy a magánrendelés 10 szeresét, százezreket várjanak el, sőt egyáltalán nem is kellene tarifát mondani, elég lenne annyi, hogy ki mennyit gondol.
Nekem két programozott császárom volt, két külön dokinál születtek a gyerekeim, egyiknek sem volt tarifája, annyit adtunk amennyit gondoltunk, tudtunk. Az elsőnél 30 ezret (2008-ban), a másodiknál 60 ezret (2011-ben).
A múltkor le lettem hurrogva hogy mekkora nagy pofátlanság, ha a doki megszabja, hogy 100 ezer a tarifa, és én nem adok annyit amennyit ő mond! És az mekkora nagy pofátlanság, hogy ő tarifát mond egy olyan dologra, ami csak azért nem illegális, mert paraszolvenciának hívják, és nincs benne a büntető törvénykönyvben, na az adócsalásról, amit a nőgyógyászok (tisztelet a kivételnek) véghez visznek, ne is beszéljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!