Lányom trehány, változhat ez?
18 éves a lányom, de nagyon trehány. Soha sem takarít, nem rakja rendbe a szobáját , nem mosogat. Semmit sem csinál. Bezzeg a barátjánál, ott főz is mosogat is.
Mit tegyek? Változni fog?
Most úgy őszintén kedves Szülő! 18 évesen neked már nem mindegy? :)
A mai fiatalság ilyen, majd felnőnek. Úgy se fogod már sokáig látni, inkább örülj neki, amíg veled van, mint hogy (gondolom) állandóan cseszteted ezen dolgok miatt.
Ha a barátjánál csinálja, akkor meg miért van vele problémád? Elvégre szülőként örülnöd kéne, hogy olyan lányt neveltél, aki megállja a helyét. Ha felnő, se rád fog mosogatni, meg nem a saját lakásába fog hazajárni rendet rakni. Ez mind csak a te elvárásod, amit értelmesen is meg lehet vele beszélni, anélkül, hogy (szintén csak feltételezem) leordítanád a fejét, hogy ezt-azt már megint nem csinált meg, bezzeg a barátjánál megcsinálja.
Én is olyan voltam, sőt ha nekiálltam a szobámba "takarítani, rakodni" még nagyobb lett a káosz és igaz volt az a mondás, hogy aki ide bejön seggel megy ki :D
Aztán majdnem 22 évesen elköltöztem otthonról akkor kezdtem el főzögetni, takarítani.
Most meg ott tartok, hogy tisztaság van, de most meg a lányom játékai foglalják el a nappalit :)
És MIÉRT? Mert otthon én sem csináltam semmit, mert mindenbe belepfáztak, meg kioktattak.
Egyszer álltam neki sütni, a hlye mostohám máris ott volt, és
- ez nem jó, ezt miért így, előbb a sütőport, ne így keverd... azt hittem, hozzábszom a tálat.
- takarításnál dettó - a szobáméba beleszólt, hogy miért úgy csinálom, ahogy...
Megutáltam a főzést, rettegtem tőle, mert úgyis elszúrom. Amióta a párommal vagyok rengeteget sütök-főzök, mert ő nem szól bele, hanem hagyja, hadd csináljam. És megtanultam mindent.
Mostohám psze ki volt akadva, hogy itthon be sem mentem a konyhába... hát, a nagy francokat, azért, hogy kioktasson?!
Szóval nézz azért magadba is, hogy nem adsz-e neki okot.
Amúgy fájna megkérni, hogy Lizácska, mosogass el ebéd után?! Nyisd ki a szád, ne hisztizz.
Én 18 éves lány vagyok, és a szobám egy kész káosz.
Ruhák, tankönyvek mindenütt. De nekem ez így jó. Ismered a mondást, miszerint "én a káoszban lelem a rendet?"Na, rám pontosan ez igaz, ha a szobámról van szó.
Viszont a családi házimunkákba mindig besegítek, ha kérnek, porszívózás, mosogatás, stb.
Az én szobám az én területem, de a lakás többi része viszont közös, és ennek megfelelően segítek rendben tartani.
Nem tudom, hogy akár részemről, akár a lányod részéről a saját szoba rendbentartása fog-e változni, ellenben szerintem a családi házimunkából illene kivegye a részét.
Hívjátok meg vendégségbe a barátját, meglátod, rögtön kifordul majd önmagából és szorgalmasabb lesz, mint valaha!
:D
Köszönöm a válaszokat.
Igazság szerint sosem ordítoztam vele e miatt , soha nem utasítgattam.
Meg szoktam kérni , hogy a tányért a mosogatóba tegye ne az asztalon hagyja. Vagy azt szoktam neki mondani , hogy kicsit nagy már a kupi a szobájában szerintem.
Mindig az a válasza majd később megcsinálja.
Nagyon sokszor megcsinálom egy szó nélkül neki/helyette, de van hogy csak ki fordulok a szobájából és becsukom az ajtót magam mögött.
Nem is azért tettem fel a kérdést mert nehezemre esik , csak el akar költözni a barátjával és lehet most még takarít nála , hogy imponáljon neki, de mi lesz később, ha már több ideje él vele? Malacólban fognak lakni?
Mert te megcsinálod helyette (szintem ez nem baj).
A gyerekek ilyenek, hogy amíg anya főz, addig azt eszi, amíg anya vesz ruhát, addig anyával veteti, amíg anya kitakarítja a szobáját, addig anya takarít stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!