Hogyan tiltsam el a lányom a barátnőjétől?
Én még gyerek vagyok (gimnázium első lépcsőit taposom) és ha még érvényes a kérdés válaszolnék rá: sehogy az az ne tiltsd!
Ha megnézed az eltiltott dolgok csak keretesebbek konkrét példa: az alkohol tilalom idején futott fel az alkohol
nekem a szüleim semmitől ISMÉTLEM semmitől nem tiltottak el kifejezetten mindíg megmagyarázták majd megkérdezték akarod-e? mindíg úgy magyarázták el hogy megértsem (kortol fügetlenül) miért rossz miért gagyi miért ne vegyük meg... én megértetem és amikor megkérdezték még mindíg kell??? (kedvesen és segítően de reménykedve hogy megértetem miért rossz..) azt mondtam általában bizonytalanul hogy nem és ha igent mondtam akkor szerényen nyomatékosítoták hogy mennyire rossz aztán hagyták hagy döntsek és csak a súlyos dolgokban nem engedték a szabad döntést de mindíg tudtam miért nem szabad.
mond meg neki mi a baj intézd úgy (a magyarázat folyamán) hogy ő maga tiltsa el magát (idéző jelben) ilusztráld neki milyen ha valaki alkoholista legyen ha kell kép/videó vagy egyébb formában.
mond meg hogy miért rossz ember (de ez ne jöjön át neki nyíl egyenesen mert akkor ellök hogy "nem rossz") mutasd meg milyen emberré vált szembesítsd vele. mond meg hogy hol van a lány akit szeretem (érzelmi terror a magad mógyán)
hozá teném én úgy voltam nevelve hogy fogékony voltam a magyarázatra mert fel volt építve bennem hogy rossz és jó és ha voltak ész érvek elfogadtam őket de ha nem (vagy nem tekintetem azokat ész érveknek) akkor vitatkoztam (de a szüleim mindíg eltudták a végén magyarázni) még alkoholt is kaptam kis menyiségben egy korty kető rendszeresen kostoltam sört bort (havonta-3 hetente-két hetente) de csak nyelvesek nem voltam eltiltva a cigiről meg már az elején kialakult a véleményem rossz és pont vannak ész érveim és soha nem kell belőle
ugyan ez megvan emberből is ha rosz el lehet magyarázni miért persze ebben az esetben lesz átmenet a leválás terén és a megértés terén is de a tiltás NEM JÓ NE TED!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!