Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Gyengébb tanulók, ti is...

Gyengébb tanulók, ti is szoktatok ilyen érezni?

Figyelt kérdés

gimis vagyok, nem tartozok a leggyengébb tanulók közé, olyan közepesnek számítok az osztályban.

most volt a kisérettségi, és nagyon sok családi probléma összejött akkor... tehát nem nagyon tudtam a sulira koncentrálni, és csak nekem lett egyes az egész osztályban a matek. és hallottam amikor bementem az osztályba hogy erről beszéltek a barátnőim, hogy nekem hanyas lett. és mondták hogy na fejezzük be mert jön.... és annyira zavaró volt hogy nem előttem mondják, vagy kérdezik, hanem a hátam mögött. úgy érzem hogy nagyon gyerekes ez a viselkedés... tényleg nincs más dolgok, csak hogy másról beszéljenek... de ha van valami gondom azonnal tudni akarják azt is, hogy tudjanak rólam beszélni.

elmeséltem a nővéremnek is, és azt mondta hogy ne foglalkozzak velük. egyszerűen csak nem értem hogy mirét van ennyi gonosz fiatal mostanába, és miért nem lehetnek egymáshoz őszinték az emberek?

2015. márc. 30. 19:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Sajnalom de azt kell mondanom ez van. Én idősebb vagyok mint te és azt kell hogy mondjam a kozepsuliban azt hittem ettől tobbet az emberek nem tudnak másról beszélni. Nos tévedtem. Egy nagy cégnél dolgozok most és eleinte röhej volt de rosszabb volt mint a gimi. Ne foglalkozz vele. Majd megtanulod hogy amit lehet nem mondasz el masoknak. Nem csak rólad beszelnek az emberek, mindenkirol.

Én is hianyolom az őszinteséget az emberekből de egy osztály az Sosem lesz szuk csaladi ill jo baráti kor. Ne azzal foglalkozz aki ilyen hanem probald azt keresni aki nem. Legalabbis nem veled ilyen.

2015. márc. 30. 19:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem nincs ilyen problémám... De az egyik osztálytársammal sokan ezt játszák. Nem ismerik a családi hátterét, és úgy pofáznak a rossz eredményeiről. Az apja meghalt, amikor 7-8 éves volt. A nagymamája súlyos beteg, az anyjának nincs diplomája, jelenleg is egy kocsmában dolgozik. Anyagi gondjaik vannak, a lánynak úgy általánosságban szinte minden házimunkát meg kell csinálni. Nem igazán ismeri a lányt senki... mindenki krvásnak tartja.Persze ő tud ezekről, és őt ez nem érdekli.

Vonatkoztass el tőle. Szánalmassá válsz, ha magyarázkodsz. ŐK nem ismernek téged, és úgy beszélnek rólad, hogy NEM TUDJÁK, HOGY TE MITŐL VAGY AMILYEN VAGY. Mármint nem tudják miért nem tudtál gyakorolni. Mintha a jó tanulók tanár nélkül is jók lennének xDD Párszor szólj be nekik ("irigyellek, hogy olyan unalmas életed van, hogy az enyémmel foglalkozol"), és akkor remélem le akadnak rólad. Őszinte részvétem!

2015. márc. 30. 19:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindenkinek ez megy a háta mögött, az embereknek lételeme a pletyka. Törődj bele!
2015. márc. 30. 19:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja amugy nyalis voltam meg stréber csak azert mert otthon lusta voltam tanulni, az órán általában odafigyeltem és vissza is tudtam mondani egy feleletnel. De keresztül neztem az ikyenen. Nem er annyit az egész.
2015. márc. 30. 19:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Én az osztályelső voltam és ugyanez volt, csak akkor meg folyton összemérték magukat velem, és ha véletlen rosszabb lett valami, akkor egyből ezen élvezkedtek, hogy jobbat írtak még nálam is...

Az emberek ilyenek, attól érzik magukat jobban, ha másiknak rosszabb. Ez megnyugtatja őket kicsit.

Ne foglalkozz ezzel. Mondd meg nekik, hogy hallottad, hogy miről beszéltek és hogy ez most így sikerült, mert rossz napod volt. Ez van. Nincs min pletyizni. Aztán talán észreveszik magukat.

2015. márc. 30. 19:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja amúgy a munkahelyem. Van akinek megy és van akinek nem megy. Akinek nem megy gyakran nevetnek rajta a hata mögött.. Ha meg olyan hibázik aki amugy jol csinálja akkor arrol beszelnek hogy te is hallittad xy mit csinalt? Én nagyon keves hibával dolgoztam,kis felugyeletet rontottam el és pletyka volt belole míg más olyat hibázik hogy karokat okoz vele a cegnek. Persze ot is kibeszelik. Meg Mindenkit. Vagy ezert vagy azert. Ha valaki hibája a nem kötnek bele mert mondjuk olyan a munkakore hogy kevesebb a lehetőség, akkor o sosincs a helyen meg háromszor eszik. Ha mindig ott van akkor meg nyalis. Ja ha valaki bepasizik/becsajozik..jaj megvan a téma hetekre!! Szoval nem csak a suli ilyen, mindenhol ez van.
2015. márc. 30. 19:42
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igen valószínűleg sokan csinálják ezt, csak alapból úgy állok hozzá az emberekhez hogy jó indulattal, és ez rosszul tud esni.

Köszönöm a válaszokat!

2015. ápr. 7. 17:03
 8/9 Harcikacsa ***** válasza:

Nem mondom hogy sajnos :) mert sajnálkozással a világon semmire sem lehet menni de ez van :) Emelkedj felül rajta ... persze , könnyen beszélek

Eredendően gonosz emberek léteznek, egyet én is ismerek, de hidd el nagyon ritkák. A barátnőid valójában nem gonoszak, persze nem védeni akarom őket, mivel amit tesznek helytelen, de valószínűleg még nagyon fiatalok vagytok és te érettebb lelkivilággal rendelkezel őnáluk, az ő értékrendjük még nem fejlődött ki :(

Most a te lelked érzi rosszul magát, de ez csak átmeneti állapot ... te sokkal erősebb vagy, mert amit írtál abból lejön, hogy nem estél áldozatul annak a társadalmi kontaminációnak ami őket sajnos elkapta.

Kiegyensúlyozott, boldog életet akarsz élni ? Akkor elsősorban saját magadnak akarj megfelelni! A helyes önértékelés minden kaput megnyit, amelyiket csak akarod :)

2015. ápr. 16. 22:03
 9/9 Harcikacsa ***** válasza:
A felnőttek is kibeszélik egymást, csak ők már taktikáznak is, ezért nem annyira feltűnő :)
2015. ápr. 16. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!