Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Borzasztóan aggódom a barátnőm...

Borzasztóan aggódom a barátnőmért, mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves, és nagyon nehéz élete volt. Diplomata szülőkkel egész életében utazott, 12 évesen átélt egy véres felkelést, lelkileg nagyon instabil. Most elkezdett lecsúszni, insomniás, nem vagyok benne biztos hogy nem szed rá altatót (orvos biztos nem látta). Cigizik, naponta 3-4 szálat szív és függő, szerintem alkoholproblémái is vannak. Volt hogy 5 napon keresztül minden este berúgott, otthon egyedül megivott egy üveg bort mert kiakadt, rendszeresen iszik egyedül, amikor elmegy bulizni filmszakadásig piál. Egyre rosszabb, és nagyon féltem, nehogy valami még nagyobb hülyeséget csináljon mint az eddigiek. Hogy tudnék neki segíteni? 16/L
2015. márc. 15. 12:10
 1/8 anonim ***** válasza:
szülőknek kéne észrevenni mit művel már ennyi idősen... te esetleg nem tudsz nekik szólni valahogy? vagy tudnak róla csak nem foglalkoznak vele? te nem tudom mit tudnál tenni, rengeteget beszélgetni vele, megpróbálni jó útra téríteni, de szerintem neki szakemberre lenne szüksége és ezt a szüleinek kéne intézniük
2015. márc. 15. 12:49
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Napi 3-4 szál nem függőség!

Szülei mennyire vannak vele képben?

Ha jóban vagytok, tényleg barátok, sok törődés, beszélgetés segít!!

Ez még nem olyan durva, én rosszabbat is csináltam nála! Még nagyon nincs késő segíteni!

2015. márc. 15. 16:38
 3/8 A kérdező kommentje:
nem az a durva hogy napi 3-4 szál, hanem hogy nem bírja ki nélküle, kilóg a suliból szünetben cigizniés "meghalna nélküle". A szülei nem tudom mennyire tudják, de szerintem igen. Köszönöm a válaszokat.
2015. márc. 15. 17:34
 4/8 Gyémántlány ***** válasza:
53%

Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy beszélgetsz vele, érezteted, hogy ott vagy neki, bármi történjen. Sokat jelent az embernek a tudat, hogy nincs teljesen egyedül.

Próbáld meg rávenni, hogy mondja el neked, mi bántja, beszélgess vele arról, hogy ez az életforma ki fogja csinálni, ha így folytatja.

Ha bátor vagy, még a szüleivel is beszélhetsz, hogy nagyon aggódsz a lányukért, és, hogy szerinted tenniük kellene valamit.

Jók lehetnek még a közös programok, ha például ott alszik nálatok, sokat javíthatnak a hangulatán az átbeszélgetett éjszakák.

Az a helyzet viszont, hogy tizenhat évesen már nem kisgyerek, végső esetben önmaga felel a sorsáért. Úgyhogy ne hibáztasd magad semmiért, aki nem akar teljes szívéből jobban lenni, az nem is fog, hiába a jó barátnők...

2015. márc. 15. 18:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Támogasd fizikailag, mentálisan és szellemileg. Hasznos lehet a tudat, hogy valaki mellette áll.
2015. márc. 15. 20:12
 6/8 anonim ***** válasza:
63%

Én is kilógok a suliból, pedig tilos elhagyni. Napi két dobozzal szívok el, szerintem a függőség valahol itt kezdődik.

Ő csak veri magát.

2015. márc. 16. 16:20
 7/8 anonim ***** válasza:
milyen felkelést élt át?:o
2015. márc. 16. 21:33
 8/8 anonim ***** válasza:

napi 3-4 szál az semmi :D a függőség nem itt kezdődik. Na mindegy.

Ha van testvére, akkor beszélj vele, vagy ha van közeli unokatestvére/rokona/barátnője, ha nagyon gáz a helyzet akkor a szüleivel, (de annak tuti nem örülnék ha a szüleimet értesítené valaki :D )

2015. márc. 17. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!