Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tanuljak, hogy sokáig...

Hogyan tanuljak, hogy sokáig megmaradjon az anyag?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok és pl. föci, fizika ezeket a tárgyakat nem tudom egyszerűen megtanulni, mert uncsinak találom és nem ragad meg.

ötletek?

Tippek?

Trükkök?

Praktikák?

Előre is köszönöm.

2010. febr. 15. 17:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Olvasd el többször. Majd olvass utána érdekességeknek a neten. Másnap vedd el elő megint. Trükkök nincsenek, csak kemény meló. Készíthetsz saját magadnak ábrákat, színessel újraírhatod az órai jegyzetet.Készíts "puskát", ha többször leírod és hangosan mondod, amit írsz, nemcsak az agyad, hanem a szemed és a kezed is tanulja az anyagot.
2010. febr. 15. 18:18
 2/9 anonim ***** válasza:
hát ez memoria függö...probálj meg több dolgot..mozogj miközben tanulsz (sétálgass le föl a szobában) olvasd el sokszor...ird le sokszor...rajzold le, vagy probáld megjegyezni hogy a könyvben milyen sorrendben volt leirva jegyezd meg a képeket...olvasd el aztán várj 15 percet és olvasd el megint...( az én módszerem nemhiszem hogy bárkinek is bejönxD és ugy szoktam hogy a lehető legkissebb betűkkel írom a puskát és ha el akarom olvasni akkor meg kell erőltetnem az agyam.. vagyis olyan rondán irom hogy ha el akarom olvasni akkor tudnom kell mi van odairva:P)
2010. febr. 15. 20:58
 3/9 anonim ***** válasza:
tanulj az esti-késő délutáni órákban és igyál közben sok sok vizet! szabj magadnak teljesítendő feladatokat (pl a következő 1 órában megtanulok egy tananyagot), és ha teljesítetted, jutalmazd magad valamivel, pl pár perc sétával vagy netezéssel vagy bármivel, amit szeretsz csinálni...utána szabj ki egy újabb feladatot magadnak...és így tovább
2010. febr. 16. 12:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Ne magold őket be, hanem értsd meg! Nem kell majd órákat a könyv felett ülnöd. Ezek a tantárgyak a körülötted lévő világról szólnak. Nagyon egyszerűek, ha jobban belegondolsz, csak el kell egy kicsit fantáziálni róluk, amikor a tanár magyarázza,akkor képzeld el. Otthon csak elolvasod és menni fog.
2010. febr. 16. 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:

arra kell rájönnöd, hogy emlékezel dolgokra

inkább vizálisan (pl. tudod, hogy a könyvben hol van az oldal melyik részén) vagy hang alapján, akkor a lényeget olvasd is fel magadnak

az is jó módszer, hogy aláhuzigálod a a fonotsabb részeket, de ha el lehet kerülni, egész mondatokat sohasem, csak kulcsszavakat.

ezeket az aláhúzott kulcsszavakat aztán olvasd el újra, akár hangosan is, egy-egy rész után meg a saját szavaiddal mond el miről szól az rész a kulcsszavak alapján (puskzni itt méglehet)

ha ez nem vált be, akkor készíts jegyzeteket, az is legyen lényegretörő, pontokba szedett, ne tartalmazzon töltelék szavakat, és utána ezt a jegyzetet olvasd el egyszer-kétszer

ha azonnal nem tudod visszaadni, ne zavarjon, később emlékezni fogsz rá

enekm ez vált be

de olvastam olyat is, hogy volt aki versikét fabrikált, volt aki tárgyakra, személyekre gondolt, ez is jó lehet

2010. febr. 17. 11:29
 6/9 anonim válasza:
tényleg ne magolj, hanem értsd meg szerintem is ez alegfontosabb
2010. febr. 17. 17:08
 7/9 anonim ***** válasza:

jaj de aranyos vagy!:)

Figyelj, tapasztalatbol mondom, hogy az iskolaban tanultak 10%at hasznalja az ember a munkajaban, es en kijartam mindent amit lehetett, sot 2 egyetemet is megcsinaltam, megsem hasznalom az ott elsajatitott lexikalis tudast. Addig legyen az agyadban amig megirod a dolgozatot vagy a vizsgat. Utana meg mit szamit, ha mar megvan a jo jegy:) Ami meg erdekel ugyis megragad.

Sok sikert!:)

2010. febr. 19. 16:12
 8/9 anonim válasza:
Szia én azt szoktam ( föleg fizika,kémia,töri,föci -nél), h kiirom magamnak a füzetből és könyvből azt amiket meg kell tanulni, kulcsszavakban, hogy megértsem és eszembe jusson róla. szóval vázlatot készítek, ez több szempontból is használ nálam, - ha leirom azzal gyakorlok, - egyfajta rendszerezést is megtanulok, - könnyebb tanulási módszer. Remélem segitettem, 12/L (7.es) :)
2010. márc. 5. 19:48
 9/9 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat!

A vázlatis megoldás nálam eddig bevált..:)

2010. ápr. 11. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!