Hogyan tanuljak, hogy sokáig megmaradjon az anyag?
13 éves vagyok és pl. föci, fizika ezeket a tárgyakat nem tudom egyszerűen megtanulni, mert uncsinak találom és nem ragad meg.
ötletek?
Tippek?
Trükkök?
Praktikák?
Előre is köszönöm.
arra kell rájönnöd, hogy emlékezel dolgokra
inkább vizálisan (pl. tudod, hogy a könyvben hol van az oldal melyik részén) vagy hang alapján, akkor a lényeget olvasd is fel magadnak
az is jó módszer, hogy aláhuzigálod a a fonotsabb részeket, de ha el lehet kerülni, egész mondatokat sohasem, csak kulcsszavakat.
ezeket az aláhúzott kulcsszavakat aztán olvasd el újra, akár hangosan is, egy-egy rész után meg a saját szavaiddal mond el miről szól az rész a kulcsszavak alapján (puskzni itt méglehet)
ha ez nem vált be, akkor készíts jegyzeteket, az is legyen lényegretörő, pontokba szedett, ne tartalmazzon töltelék szavakat, és utána ezt a jegyzetet olvasd el egyszer-kétszer
ha azonnal nem tudod visszaadni, ne zavarjon, később emlékezni fogsz rá
enekm ez vált be
de olvastam olyat is, hogy volt aki versikét fabrikált, volt aki tárgyakra, személyekre gondolt, ez is jó lehet
jaj de aranyos vagy!:)
Figyelj, tapasztalatbol mondom, hogy az iskolaban tanultak 10%at hasznalja az ember a munkajaban, es en kijartam mindent amit lehetett, sot 2 egyetemet is megcsinaltam, megsem hasznalom az ott elsajatitott lexikalis tudast. Addig legyen az agyadban amig megirod a dolgozatot vagy a vizsgat. Utana meg mit szamit, ha mar megvan a jo jegy:) Ami meg erdekel ugyis megragad.
Sok sikert!:)
Értem, köszönöm a válaszokat!
A vázlatis megoldás nálam eddig bevált..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!