Mit tegyek, hogy a szüleim végre rájöjjenek nem vagyok már kisgyerek?
Előre is bocsánatot kérek ,mert ez hosszú lesz.
Idén leszek 14 éves.A szüleim nagyon szigorúak velem.Van egy ikertestvérem ő fiú és még nagyon gyerek, úgy viselkedik mint a 8 évesek.Mindig kiszolgálja anyukám meg törődik vele és ha kér valamit akkor azonnal teljesíti.Szóval nem egy önálló típus.Ezért engem is úgy kezelnek ,mint őt, azzal a különbséggel hogy nem engednek el sehova.Nem aludhatok ott a barátnőimnél,pedig tudják a szüleim ,hogy megbízhatóak a barátnőm szülei.Még egy probléma az ,hogy járok lovagolni és szombatonként megyek.Elmegyek reggel 9-kor és délután fél 4-kor jövök haza, de már 3-kor hívogatnak ,hogy miért nem jövök haza mert már nagyon késő van.Persze amikor hazajövök akkor jön az ordibálás ,hogy miért járok ilyen későn haza.Pedig délután fél 4 az nincs is későn!Apukám egy kicsit haragszik is edzőmre ,hogy olyan sokat vagyok kint.Pedig hétközben SOSE járhatok ki, néha előfordul ,hogy szombaton és vasárnap is megyek.Jól tanulok azzal nincsen gond.De hiába beszélek anyámmal arról ,hogy nekem is kell egy kis szabadság azt mondja ,hogy húzzak a francba nem mehetek sehova. Apám meg még szigorúbb neki már nem is merek szólni semmiről mindig anyát kérem meg ,hogy mondja el neki ha elmegyek valahova, mert nem merem neki megmondani mivel rögtön jönne az ordibálás meg szájba vágna.De ők csodálkoznak ,hogy én ordibálok velük amikor ők nem képesek engem meghallgatni, akkor hogyan magyarázzam el ha ők egyfolytában ordibálnak és azt mondják ,hogy kitesznek a házból.Mit tegyek?Nyáron szeretnék ottaaludni pár barátnőmnél és a lovardában is néhány lánnyal akikkel együtt járok oda.Van már külön szobánk is, meg van tervezve ,hogy mi lesz.De anyáék nem engednének el.Mit csináljak ,hogy elengedjenek?
minden 14-20 éves úgy érzi, gyerekként kezelik, ha van ikertesója ha nem
egyébként 14 évesen tényleg gyerek vagy, hidd el :)
10-15 év múlva te is így fogod gondolni ezt mostani magadról, ha ez valamennyire megnyugtat :)
Velem az volt a baj, hogy állandóan otthon ültünk a tesómmal, nem mentünk le a friss levegőre, szal anyánk állandóan kiparancsolt
ergo probálkozz azzal, hogy otthon ülsz egész nap, ki ne menj a utcára csak a suliba, nyüzsögj otthon, menj a szüleid agyára
1-2 hónap és boldogok lesznek, hogy 1 napra megszabadulnak tőled :D
ilyen idős korban ne csodálkozz. egyértelmű, hogy a fiúkat sokkal könnyebben engedik érvényesülni mint a lányokat. a legegyszerűbb megoldás szerintem pl. a lovaglás terén (mivel gondolom azzal nincs bajuk, hogy lovagolsz, hiszen nem egy olcsó sport, és ha lehetőséged van rá, akkor örülnek neki valahol) ha megkéred őket, hogy menjenek veled, és nézzék meg mit csinálsz, és akkor együtt mentek ki, együtt jöttök haza. meglátják, mi telik olyan sok időbe. nem akarnak neked rosszat, csak féltenek. mivel most kezdesz nyitni a világ felé, ezért aggódnak, hogy már nem tudnak mindentől megvédeni, így a szülők általános reakciója a pánik és a tiltás. csináljatok közösen pár dolgot, a reakciók lehet hogy rosszul esnek, de hangsúlyozom, nem akarnak neked rosszat. és adni kell nekik időt. sok időt. nehéz dolog kamasznak lenni, ez egyértelmű, de a szülőnek is nehéz időszak ez, hiszen a kis pici gyerekéből lassan felnőtt lesz. ezt fel kell dolgozni:) az első lépés szerintem mindenképpen a lovas szülős banzáj :D lényeg, hogy ne távolodjatok el :)
F/19
Ha nem engednek sehova annak biztos van valami oka.Lehet tettél valamit amiért nem bíznak benned már annyira.De ha semmit sem tettél akkor próbálj tenni valamit hogy megbízzanak benned.Például kérd meg őket hogy engedjenek el valahova hogy bebizonyítsd, hogy megbízhatnak benned.
Szerintem próbáld meg, de tiéd a döntés.
sokan mondták már hogy a szökés nem megoldás...ezzel nekem is egyet kell értenem:)
anyukád nincs jó barátságban valamelyik barátnőd anyujával???
ha igen vele megdumálhatnád az ott alvást... vagy valami szomszédi jó barát...aki nincs túl messze így könnyen ellenőrizhetnek...
vagy kérdezz rá bátran, hogy MIÉRT??!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!