Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Havi 23000 Forint zsebpénz...

Havi 23000 Forint zsebpénz soknak számít egy 15 éves fiúnak?

Figyelt kérdés

Nem költi el hülyeségekre, általában beosztja, gyűjtögeti.

Valamikor 300 Forintot nem költ el egy pogácsára, mert olyanra gyűjt ami fontos neki.

Egy így jó?

2015. márc. 6. 19:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
57%
Ha ebből semmit nem fizet akkor igen, sok. Aki 15-16 évesen 25 ezret kap haverom az abból fizeti az edzését, bérletet, telefonszámlát, ruhát, kaját, programokat (koncertjegy, mozijegy, stb) és úgy általában amire szüksége van. Én 16 évesen egy ezrest kapok havonta, ami kevés, de mellé kapok kajára és mindent fizetnek nekem. Szerintem 5-10 000 elég kell hogy legyen. Most még nem veri el hülyeségekre, aztán rossz társaságba kerül, és ki tudja...
2015. márc. 7. 15:23
 22/35 Dolores55 ***** válasza:
Ez az egész zsebpénzesdi jövedelemfüggő. Ha van miből, akkor adjatok neki. Én biztosan nem adnék ennyit! Nem is adtam.mindig megbeszéltük hogy mire szeretne költeni, mi a célszerű és ésszerű.... nem a pénzéért voltak barátaik.A mai napig be tudják osztani ami van. Gondolj bele, hogy mennyit tud adni egy jövedelempótlóból élő vagy egy többgyermekes család. Szinte semmit.
2015. márc. 8. 10:38
 23/35 anonim ***** válasza:
0%
Kevés. Ha hetente adnál neki 23.000ft az sok lenne, de havi szinten nem. Most gondolj bele elmegy a gyerek moziba, az 3000ft amiben van a jegy + a kukorica, kola. Utána beülni egy mekibe az is 1500ft egy mcmenü. Hazafelé megkíván energiaitalt, vagy chipset bármit, az is 1000ft és ez csak 1 hétvége volt. Ha gyerek szeret játszani konzolon, akkor vesz eredeti játékot az is 10k. Továbbá ha van csaja, akkor gumit venni, vagy ha nincs és k*r*vázni akar az is 10k. Szóval ha végiggondoljuk a lehetőséget, nem sok az a havi 23k csak magyar átlagfizetésnek tűnik annak.
2015. márc. 11. 01:36
 24/35 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem sok. 15éves vagyok és össz van 130e-m. Nem kapok zsebpénzt. Szülinapra vagy a többi ünnepre nem ajándékot kérek, hanem pénzt. ilyen alkalmakkor kapok kb.20e-t. Gyűjtögetem és olyan dolgokra költöm amik nekem fontosak de nem csoki vagy ruha vagy épp telefon hanem zenéléshez való eszközökhöz pl. egy midi kontroller. Persze néha néha rendelek magamnak egy-egy pizzát de másra nem nagyon költök. Szerintem sok a 23/hó. 15/F
2015. ápr. 7. 00:54
 25/35 anonim ***** válasza:
40%
Indokolatlanul sok!
2015. ápr. 17. 17:54
 26/35 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ez a zsebpénz is hülyeség...14 éves lány vagyok és alkalmakkor pl: szülinapomra,névnapomra kapok pénzt. Én is gyűjtöm,nem költök hülyeségekre. Mondjuk azért mindent megkapok nem panaszkodhatok,de nem ilyen nagy dolgokat kérek...Ha a szülők mindent a gyerek segge alá tesznek semmi nem lesz belőlük! Ez a pénzre is igaz. Majd a két kezével megdolgozik érte amikor dolgozik már. Amíg meg nem dolgozik addig úgy is a szülők tartják el. Utána meg amikor kirepül akkor meg nem fogja tudni mi az a két kezű munka...
2015. ápr. 19. 00:22
 27/35 anonim ***** válasza:
46%
Éretten gondolkodsz. Ez tetszik.
2015. ápr. 19. 00:25
 28/35 anonim ***** válasza:
Én nem kaptam zsebpénzt. Mikor kellett valami megmondtam anyának, jó esetben odaadta a penzt rá vagy azt mondta fizeteskor. Ez nekem jó volt. Vagy amikor nem vittem szendvicset adott kajára amiből kaját vettem. Ha meg nagyobb valami kellett azt néha idővel kaptam meg pl karácsonyra, szülinapra. Már aminek értelmét is látta. Ez is jó volt így, sose voltam az az akarom de már azonnal tipus.
2015. ápr. 19. 00:42
 29/35 anonim ***** válasza:

én nem kaptam zsebpénzt. viszont a szuleim 30 ezer ft-ot betettek a bankba minden honapba, igy mire odajutott a sor tudtam venni egy lakást Pesten.

mindig kaptam, ha kértem.. mondjuk sose kértem..mikor már látták, hogy elszakadt a ruhám, vagy tonkre ment a cipom, akkor vettek. ételre sose adtak pénzt, anyám csomagolt mindig szendvicset. amikor meg moziba akartam menni mindenféle hulye kis munkát elvállaltam (pl. gilisztát szedtem a horgászoknak, 50 ft-ot kaptam egy doboz gilisztáért :D)

2015. ápr. 19. 11:22
 30/35 anonim ***** válasza:
szerintem is nagyon sok,hiszen nem azért kapja mert ebből bármit is állnia kell.
2015. ápr. 19. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!