Havi 23000 Forint zsebpénz soknak számít egy 15 éves fiúnak?
Nem költi el hülyeségekre, általában beosztja, gyűjtögeti.
Valamikor 300 Forintot nem költ el egy pogácsára, mert olyanra gyűjt ami fontos neki.
Egy így jó?
Szerintem annyi nem normális dolog,hogy kap havi 23ezer forintot,és mikor még pluszba kap reggelire 500forintot azt is félre teszi. Én is spórolós típus vagyok. Nem költekezek fölöslegesen,de azért ételre,italra soha-soha nem sajnálom a pénzt.
Számomra ez már picit sok. Az,hogy ennyi pénzt kap a ti dolgotok-bár sokkalom,de tényleg nem irreálisan sok- de kicsit zsugorinak tűnik a fiú.
"Szerintem nem sok. Ha akar egy ruhát vagy valamit simán elmegy ennyi."
Elolvastad a kérdést?
Nem 1-szer kapja a gyerek ezt a pénzt, hanem havonta!
Nehogy már havonta kelljen cipő, meg póló, meg kabát, meg minden más, persze úgy, hogy egy pár zokni 20 ezer a többit meg "félreteszi".
Szerintem ez a kérdés EXTRA NAGY KAMU és csak azért írta ki az illető, hogy provokáljon mindenkit!
Most komolyan! 23 ezer egy taknyos 15 évesnek?
Az még ok, ha valaki 20 évesen valahol egy távoli helyen egyetemista, de így????
Egyébként hogy jött ki ez a 23 ezer? Nem 15 vagy 20 vagy 25 hanem pont 23????
Szerintem ezt a kérdést egy munkanélküli írta ki aki ennyi segélyt kap havonta.
Ha a gyerek fizeti a suliban a menzát, magának fizeti a bérletet, a telefon számlát, bármi más kaját vagy üdítőt, és minden hétvégi illetve hétköznapi elfoglaltságot, akkor még ok, de nehogy már ezen felül még minden mást a szülő fizessen.
Ha meg igen, akkor vagy kő gazdagok a szülők, és a kérdésnek semmi értelme, vagy IQ nullák és hitelt vesznek fel arra, hogy a szemük fényének "okostelefont" vegyenek, meg a többit.
Utolsó, miért kell így kiakadni? Azért látom az irigykedés elég jól megy neked.
Egyébként szerintem ha megtehetitek, akkor nem olyan durva, főként, hogy írod, gyűjtögeti. Meg persze attól is függ, hogy ebből a 23 ezerből mit kellene állnia.
Mert nekem pl. kb havi 15 ezer elmegy csak szórakozásra (bár én mondjuk 18 éves vagyok, de 3 éve is kb. ennyit költöttem)
De ha ebből a pénzből kell a saját igényeit kiegészítenie (szórakozás, ruha, (video)játékok, stb) akkor szerintem ez egy korrekt összeg egy hónapra.
én nem tartom soknak. szülő vagyok, bár még csak 6 éves a gyerekem. sajnos minden iszonyú drága.
nem értem, miért kell csak a minimumot megadni egy gyereknek: ételt, ruhát, bérletet, iskolai kötelező kiadásokat. persze van olyan, hogy egyszerűen nem fér bele több a családi költségvetésbe. de ha belefér, akkor nem értem, miért ne mehetne el színházba, moziba, miért ne ülhetne be pizzázi, miért ne vehetne magának bármit a létszükségleten felül (egy-egy jobb ruhát, kiegészítőt), vagy miért ne gyűjtögethetne valamire, amit nagyon szeretne (egy hangszer, egy jobb bringa, egy komolyabb számítógép, sítábor), ráadásul így ajándékokat is van miből vennie a szeretteinek. Tudom, hogy sokan élnek úgy, hogy ha októberben elmentek egy pizzériába, akkor legközelebb novemberben tudnak beülni valahová, de elég nagy baj, hogy emberek tömegeinek kell így élniük, és ettől még nem ez a kívánatos. szegénynek lenni rossz, én nem kívánom ezt az életet a gyerekemnek. az anyagi korlát fogalmát így is úgy is megismeri, csak máshol van meghúzva a határ. nem lesz ettől kevésbé beosztó és felelős a gyerek. a kérdező gyereke is elteszi a pénzt, nem szórja el. 23 ezer forint zsebpénz soknak számít egy 15 évesnek, de pozitív értelemben, nem negatív. örülj, hogy ilyen sokat meg tudsz adni neki.
Szia.Szerintem semmi baj nincs azzal,hogy ennyi pénzt adsz neki zsebpénznek,mivel írtad,hogy jól beosztja,plussz ha ez a pénz kiesés nem okoz otthon gondot.Én is kb. ennyit kapok és nem költöm el,hanem gyűjtögetem.Csak néha nyúlok hozzá.Pl.:olyan ruha vételénél,amit anyum nem tart sükségesnek,tavasszal utazom külföldre és annak fizetésébe besegítek.:)Mozira,cuhára,kajára külön adnak pénzt.
Viszont azt nem értem,hogy mért kell rögtön leszólni azt,aki egy picit tehetősebb.Tudom,hogy sajnos ebben az országban nagyon sokan rossz anyagi körülmények között élnek(mamám is,akit ahogy tudnak a szüleim támogatnak,de a viselkedésében,elmondásaiben látszik,hogy ő milyen életet élne,ha nem lenne a szüleim segítsége),de arra a picike kis középrétegre,akik (még) nem csúsztak le,igazán nem kéne irigykedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!